پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

23:39:29 - شنبه 28 مرداد 1402
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان:
اگر کارخانجات داروسازی نبود، همه درآمد ارزی به واردات دارو اختصاص می‌یافت
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با انتقاد از استفاده بی رویه و نابجا از داروها گفت: متاسفانه مردم به غذا توجه نمی‌کنند و اگر احساس درد یا بیماری کردیم، مستقیم به سراغ دارو می‌رویم در حالی که در سوابق تاریخی و دینی ما به غذا توجه زیادی شده است.

به گزارش دانشجو آزاد:  دکترعلی اسدی‌پور امروز ۲۸ مردادماه در دیدار با خبرنگاران ایسنا در کرمان، ضمن گرامیداشت روز خبرنگار، گفت: یکی از مشکلات کشور اطلاع رسانی است و اگر خبرنگاران این وظیفه را انجام نمی‌دادند، وضعیت ما بدتر بود و هر چه در این زمینه تلاش کنیم باز کم است.

او بر لزوم امیدآفرینی در جامعه تاکید کرد و افزود: باید همه دستاوردها، فعالیت‌ها و اقداماتی که در کل نظام انجام می‌شود، اطلاع رسانی شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تشریح پیشرفت‌های کشور در بخش‌های مختلف، عنوان کرد: اگر فعالیت و وضعیت جهاددانشگاهی امروز را با ۲۰ سال قبل قیاس کنید، در می‌یابید که وضعیت این نهاد بسیار خوب شده و قابل تقدیر است.

او از جایگاه خبرگزاری ایسنا در استان کرمان سخن به میان آورد و تصریح کرد: صحت خبر و سرعت انتشار اخبار در ایسنا بسیار خوب است. دانشگاه علوم پزشکی مایل به همکاری با جهاددانشگاهی و ایسنا است.

اسدی‌پور با تبیین اهمیت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم تاکید کرد: مردم نیاز به دریافت اطلاعاتی از حوزه غذا و دارو دارند که از رسانه‌ها درخواست داریم در این خصوص به ما کمک کنند.

او درباره وضعیت دارو در استان به ایسنا گفت: دولت تلاش می‌کند داروی مورد نیاز مردم را تامین کند و سیاست کلی این است که اگر تولید داخلی وجود داشته باشد، داروی مشابه آن را وارد نکند.

این مسئول ادامه داد: مردم بدانند که داروهای تولید داخل باید از گذرگاه سختی برای گرفتن مجوز ورد به بازار عبور کنند.

کمبود دارو در برخی اقلام وارداتی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از کیفیت بالای داروهای داخلی سخن گفت و افزود: بسیاری از داروهای وارداتی اکنون در داخل کشور تولید و صادر می‌شود. کیفیت داروی داخلی بسیار بالاست که به برخی از کشورها صادر می‌شود.

او بیان کرد: با این شرایط ارزی و تحریمی نیازی به واردات داروهایی که مشابه آن در داخل تولید می شود، نیست و اگر کارخانجات داخلی نداشتیم، همه درآمد ارزی کشور را صرفا باید به واردات دارو اختصاص می‌دادیم لذا این کارخانه‌ها گره گشای بسیاری از مشکلات اقتصادی هستند و باید از تولید داخل حمایت کرد.

اسدی‌پور درباره کمبود دارو نیز گفت: کمبودهایی در برخی از اقلام که در داخل تولید نمی‌کنیم، شاید احساس شود اما همین موضوع در حال مدیریت است تا مردم کمتر لمس کنند و داروی بیماران به موقع تامین می‌شود.

او با انتقاد از استفاده بی رویه و نابجا از داروها اظهار کرد: متاسفانه مردم به غذا توجه نمی‌کنند و اگر احساس درد یا بیماری کردیم، مستقیم به سراغ دارو می‌رویم در حالی که در سوابق تاریخی و دینی ما به غذا توجه زیادی شده است.

بازار سیاه دارو در کرمان نداریم

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: بازار سیاه دارو در کرمان وجود ندارد و مردم دارو را غیر از جاهای مجاز از جای دیگر دریافت نکنند. زیرا این افراد شرایط حمل و نقل و نگهداری دارو را رعایت نمی‌کنند و یا دارو تقلبی است.

او در ادامه به تشریح فواید نسخه الکترونیک پرداخت و گفت: با اجرای این طرح، از مصرف بی رویه دارو جلوگیری شده است زیرا این سامانه اجازه گرفتن داروی اضافه را نمی‌دهد. ضمن اینکه اگر رعایت کنیم صرفه اقتصادی دارد.

اسدی‌پور درباره کمبود شیرخشک نیز اظهار کرد: کمبود شیرخشک های معمولی در کرمان وجود ندارد و شیرخشک نان به دلیل تقاضای استان‌های همجوار، مقداری کم شده و اکنون وضعیت در حال مدیریت شدن است.

لزوم ردیابی سموم

او درباره کارخانجات تولیدی مواد غذایی تصریح کرد: در کرمان کارخانجات تولیدی مواد غذایی محدود است و بازرسی‌ها به اندازه لازم وجود دارد تا موارد حاد بهداشتی در آنها بوجود نیاید و این معاونت حداکثر تلاش خود را برای کمک به کارخانجات می‌کند و گاهی اوقات پرسنل خود را برای عیب یابی کارخانه اعزام می‌کند تا مشکل کارخانه تولیدی حل شود، هرچند وظیفه ما نیست. سعی و تلاش دانشگاه بر کمک به واحدهای تولیدی است.

اسدی‌پور درباره سموم باقیمانده در محصولات کشاورزی عنوان کرد: اکنون میزان سموم باقیمانده در محصولات کشاورزی کنترل می‌شود.

او ادامه داد: معتقدیم که دارو از تولید تا مصرف باید قابل رهگیری و ردیابی باشد اما رهگیری سموم واجب تر از دارو است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: معمولا باقیمانده سموم محصولات کشاورزی به اندازه ای نیست که نگران کننده باشد و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی هر روز از میدان تره بار میوه خریداری و آزمایش و نتایج آن را در سامانه کشور ثبت می کنند و با جدیت پیگیری می شود.

سامانه تیتک چیست؟

او گفت: سامانه تیتک( ttac.ir) یکی از کاربردی ترین و مهم ترین سامانه هایی است که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت محصولات راه اندازی شده است.

اسدی‌پور افزود: با استفاده از خدمات این سامانه می توان به کاتالوگ داروها، ملزومات پزشکی، فرآورده‌های طبیعی، گیاهی و سنتی، محصولات آرایشی و بهداشتی و سایر کالاهای مربوط به حوزه سلامت، دسترسی پیدا کرده و از اصالت و مرغوبیت آن ها اطمینان حاصل نمود.

وی بیان کرد: با وارد کردن بارکد محصولات داخلی و وارداتی در این سامانه می‌توان از اصالت آن ها اطمینان حاصل کرد. همچنین می توان پروانه‌های تاسیس، بهره برداری و ساخت کارخانه ها و واحدهای تولیدی را بررسی و کنترل نمود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: از طریق سامانه تی‌تک می‌توان اطلاعات دارویی و حتی موجودی داروی مورد نظر در داروخانه‌ها را به دست آورد.

اگر کارخانجات داروسازی نبود، همه درآمد ارزی به واردات دارو اختصاص می‌یافت

انتهای پیام

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi