پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

13:53:50 - یکشنبه 7 تیر 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
معضل جدی آزمایشگاه ها؛عدم پرداخت به موقع هزینه ها از سوی بیمه گرها
رییس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی گفت:پرداخت نشدن به موقع هزینه های آزمایشگاه ها از طرف سازمان های بیمه گر، یک معضل جدی برای آزمایشگاه ها است که عملکرد و کیفیت خدمات آنها را خدشه دار می کند.

به گزارش “دانشجو آراد “به نقل از ایرنا ؛دکتر بهزاد پوپک اظهار کرد:آزمایشگاه ها مجبور هستند هزینه های خود را به روز پرداخت کنند اما هزینه هایی که باید از بیمه ها بگیرند حدود پنج تا ۶ ماه با تاخیر پرداخت می شود و این درحالی است که حدود ۵۰ درصد درآمد آزمایشگاه ها از طریق سازمان های بیمه گر تامین می شود.

وی به کاهش تعرفه های آزمایشگاهی در سال جاری اشاره کرد و گفت: ضریب K آزمایش ها امسال از ۲۰ هزار تومان به ۱۷ هزار تومان کاهش یافته است و درحالی که معتقدهستیم باید بیشتر از این مقدار باشد و با این حال آن را تحمل می کنیم، اما برخی بیمه های تکمیلی مدعی شده اند که قراردادها باید با کمتر از این مقدار بسته شود.

پوپک افزود:دست اندرکاران آزمایشگاه های تشخیص طبی از وزیر تعاون و رفاه اجتماعی تقاضا دارند که نوع برخورد سازمان های بیمه گر با این آزمایشگاه ها را که با بودجه خود تاسیس شده اند و درحال ارایه خدمات به مردم هستند، رسیدگی کند.

وی ادامه داد:همچنین از وزیر تعاون و رفاه تقاضا داریم زمینه ای فراهم کند که بیمه گرها به ویژه سازمان های بیمه گر بزرگ و شورای عالی بیمه در تعامل با انجمن های علمی و صنفی علوم آزمایشگاهی قرار بگیرند و اظهار نظرهای مسوولان این انجمن ها را که متخصصان این حوزه هستند، بشنوند.

پوپک گفت: این آزمایشگاه ها با تلاش فراوان و به رغم تمام مشکلات مانند تحریم ها و افزایش نرخ ارز به بخش عمده ای از بیماران سرپایی کشور خدمات ارایه می دهند اما سازمان های بیمه گر در گفت و گو با انجمن ها و دست اندرکاران آزمایشگاهی ادبیاتی از بالا به پایین دارند و تمایلی به تعامل و هم فکری ندارند.

وی خاطر نشان کرد: آزمایشگاهی که بخواهد با این شرایط کار کند، ناخواسته مجبور می شود کیفیت را در برخی موارد کاهش و توسعه خدمات خود را متوقف کند.

**هزینه آزمایشگاهی در ایران بالاتر از کشورهای پیشرفته دنیا

رییس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی گفت: هزینه های آزمایشگاهی در ایران در بسیاری از موارد بالاتر از هزینه های آزمایشگاهی در کشورهای پیشرفته دنیا است.

پوپک توضیح داد: یکی از دلایل بالا بودن این هزینه ها تغییرات شدید نرخ ارز است؛ نرخ ارز بالغ بر ۳۰۰ درصد افزایش داشته در حالی که تعرفه آزمایشگاه طی چند سال گذشته از آزمایش های ساده تا آزمایش های کامل از حدود ۸۰ تا ۱۳۰ درصد کاهش داشته است و هنوز آزمایشگاه ها نتوانسته اند تاثیرات ناشی از افزایش نرخ ارز و کاهش تعرفه ها را جبران کنند.

وی افزود:همچنین تجهیزات آزمایشگاهی، کیت ها، معرف ها و یا مواد اولیه آنها با ارز وارد کشور می شود و از طرف دیگر قیمت فضای فیزیکی که آزمایشگاه در آن دایر می شود در شهرهای بزرگی مانند تهران از بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا بیشتر است.

پوپک با تاکید بر اینکه مجموع این موارد در چرخه اقتصادی آزمایشگاه ها تاثیر می گذارد، گفت: ما از مسوولان تقاضا داریم به این مشکلات رسیدگی کنند و توجه داشته باشند که تعرفه های تعیین شده مطابق با قیمت تمام شده آزمایش ها نیست.

**کیفیت و توسعه خدمات آزمایشگاهی تحت تاثیر نبود رسیدگی به مشکلات

رییس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی گفت: نگران این هستیم که در صورت عدم رسیدگی به این مشکلات، کیفیت و توسعه خدمات آزمایشگاهی با چالش هایی مواجه شود.

پوپک افزود: کیفیت خدمات یعنی رضایت مشتری و احقاق حقوق مردم و ما باید به عنوان متخصصان امر به این مساله توجه داشته باشیم؛ بیمارانی که به آزمایشگاه ها مراجعه می کنند از اینکه دستگاه ها معتبر و مطابق با استانداردهای روز دنیا هستند یا نه، اطلاعی ندارند اما ما به عنوان متخصصان این رشته قسم خورده ایم که حقوق مردم را رعایت کنیم بنابراین باید تلاش کنیم همه بیماران از شرایط مطلوب برخوردار باشند.

وی توضیح داد: آزمایشگاه حوزه ای وابسته به تکنولوژی است و تکنولوژی های پیشرفته دنیا در اختیار اروپایی ها و آمریکایی ها است و تهیه این تکنولوژی ها وابسته به ارز است؛ بنابراین باید شرایط به گونه ای فراهم شود که افرادی که در این حوزه ورود کرده اند با فراغ بال و بدون فشارهای اقتصادی مکرر ارایه خدمت کنند.

پوپک گفت: تا به امروز همکاران آزمایشگاهی در سراسر کشور با تلاش توانسته اند، کیفیت خدمات خود را حفظ کنند و درحال حاضر متخصصان ایرانی توانایی انجام بسیاری از آزمایش های پیشرفته ای راکه در گذشته مجبور به ارسال نمونه ها برای انجام آن به خارج از کشور بودیم، دست یافته اند بنابراین باید قدر آنها را بدانیم و شرایط ادامه کار را برای آنها فراهم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: تقاضای ما آزمایشگاهیان این است که مسوولان مربوطه به ویژه در وزارت رفاه، شورای عالی بیمه و حوزه معاونت درمان وزارت بهداشت به این مسایل توجه بیشتری کنند تا موانع برای رشد و توسعه و ارایه بهتر و با کیفیت خدمات آزمایشگاهی به مردم برطرف شود.

انتهای پیام /

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi