پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

8:30:16 - یکشنبه 20 دی 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
راه‌های غلبه بر استرس در شب امتحان
دانشجویی که نمی تواند استرس خود را کنترل کند، حتی اگر مطالب امتحان را از همکلاسی های خود بهتر بداند، باز هم خوب امتحان نمی‌دهد.

به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بسیاری از دانشجویان در دوران امتحان خود استرس دارند. اما گاهی اوقات این اضطراب به حدی می رسد که بر عملکرد عادی فرد تاثیر منفی می گذارد.

استرس می‌تواند به قلب آسیب برساند و حتی گرفتگی شریانهای قلبی را تشدید کند؛ تحقیقات جدید نشان می‌دهد این شرایط باعث ایجاد برخی از هورمونهای استرس در جریان خون می‌شود که ضعف سیستم دفاعی بدن را به همراه دارد و بدن را در مقابل بیماریهای عفونی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا آسیب پذیرتر می‌کند؛ همین طور ارتباط تنگاتنگی بین بیماریهایی از قبیل سوزش معده و تبخال تا آسم و سرطان با سطوح بالای استرس در بدن وجود دارد. افزایش استرس حتی می تواند افت حافظه را با بالا رفتن سن تشدید کند.

داشتن کمی اضطراب و دلهره در ایام امتحانات امری طبیعی و معقول است چرا که مـوجب حرکت و انگیـزه بچه ها برای یادگیری و موفقیت می شود. اما اگر این نگرانی به حدی برسد که تاثیر منفی بر روند آموزش روزانه دانشجویان بگذارد و مانعی برای پیشرفت آنها شود، غیرطبیعی و نامعقول است.

علت تشویش بیش از اندازه گروهی از دانشجویان، عدم استفاده درست آنها از نیروی فکری – ذهنی شان است. آنها می‌توانند با کمی تلاش، برنامه ریزی و به کارگیری روش های گوناگون کاهش اضطراب موفقیت خود را در امتحانها تضمین کنند.

باورهایی که موجب اضطراب دانشجویان از امتحان می‌شود اغلب تصورها و نگرش‌های منفی و کاهش دهنده قوای ذهنی و انگیزشی هستند. برای مثال:

– اگر در امتحان قبول نشوم تمام اعتبارم را از دست خواهم داد.

– کاش اول سال درس ها را به طور کامل می خواندم.

– من یک بدشانس واقعی هستم و تمام سوالاتی که بلد نیستم، سر امتحان خواهند آمد.

– به طور حتم کمترین نمره کلاس نصیب من خواهد شد.

راههای مقابله با انواع استرس در ساعات منتهی به امتحان:

  • همه ما میدانیم که شب امتحانی خواندن، خوب نیست اما اگر مجبور به مطالعه در شب امتحان شدید، استرس و اضطراب را به درونتان راه دهید.
  • محل مطالعه را در شب امتحان عوض کنید، این کار ظرفیت‌های جدیدی را برای ذهن شما ایجاد خواهد کرد.
  • کافئین واقعا موثر است؛ از نوشیدنی‌های کافئین دار مانند کافی میکس و چای حتما استفاده کنید.
  • بعد از هر ۵۰ دقیقه مطالعه، نیاز به ۱۰ دقیقه استراحت دارید، البته نه اینکه بخوابید یا فیلم نگاه کنید.
  • سعی کنید جزوه درسی خود را بازنویسی کنید؛ خلاصه تر و ساده تر کردن جزوه و بازنویسی آن، به مرور یکساعت قبل از امحان نیز کمک شایانی می‌کند.
  • سعی کنید در هنگام مطالعه تنها نباشید؛ مثلا به کتابخانه بروید یا با یکی از دوستانتان درس بخوانید، هر چند این نکته عمومیت ندارد.
  • نکات مهم را هایلایت کنید، مغز شما با دستتان هماهنگ است؛ البته یمساعت قبل امتحان باز هم این هایلایت‌ها به کمک شما خواهد آمد.
  • همیشه از یک طرف مرور نکنید، ذهن شما عادت پذیر است، گاهی تصادفی بخوانید. در این صورت استرس ناشی از عقب موندن هم از دست می‌رود.
  • با صدای بلند درس خواندن نیز ذهن شما را برای ثبت معلومات اماده تر می‌کند.
  • مباحث آخر، نمرات بالاتری دارند؛ چون معمولا ارزیابی در میان اساتید روی فصول تخصصی صورت می‌گیرد؛ پس مبحث آخر را از دست ندهید.
  • اگر در ۲۴ ساعت منتهی به امتحان، کمتر از ۶ ساعت بخوابید، ضرر کردید، حتما به اندازه‌ای که در هنگام جلسه، توانایی داشته باشید، استراحت کنید.

 

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi