پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

12:32:33 - چهارشنبه 27 خرداد 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
توصیه‌های طلایی طب سنتی در ماه رمضان
متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در تاریخ طب سنتی ایران تمام حکما، بر نقش روزه در پیشگیری و مداوای انواع بیماری‌ها سفارش کرده‌اند.

به گزارش”دانشجو آزاد“؛ هاله تاج الدینی در رابطه با دستورات طب سنتی در ماه رمضان گفت: در تاریخ طب سنتی ایران تمام حکما، بر نقش روزه در پیشگیری و مداوای انواع بیماری ها سفارش نموده اند؛ در اثر عمل روزه گرفتن بدن تمام سموم خود را برای حفظ سلامتی خود دفع می کند.

متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: پزشکان سنتی عقیده دارند فایده بزرگ کم خوردن و پرهیز کردن از غذا در یک مدت کوتاه آن است که چون ۱۱ ماه پر از غذا بوده است در مدت یک ماه روزه داری مواد غذایی خود را دفع می کند

وی افزود: همچنین کبد هم برای حل باقیمانده غذای جمع شده در معده صفرای خود را تخلیه می کند و تمام دستگاه گوارش در این مدت استراحت می کنند. روزه یعنی کم خوردن و کم آشامیدن در مدت معینی از سال که بهترین راه حفظ تندرستی است، و طب قدیم و جدید هر دو به آن اعتقاد دارند.

تاج الدینی در رابطه با  غذاهای مناسب افطار در ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی  گفت: در طب سنتی توصیه فراوان به مصرف آب گرم در هنگام افطار شده است ، چون این عمل باعث گرم شدن معده می شود و مصرف آب سرد هنگام افطار باعث سردی و انقباض معده شده و مانع ترشح مناسب شیره های معده می شود.

وی بیان داشت: امروز در طب سنتی مصرف آب سرد و یخ را مضر می دانند و بر این عقیده اند که آب سرد چربی مواد غذایی داخل معده را به صورت سفت و غیر قابل جذب در می آورد که این مواد هضم نشده در دیواره سلول ها رسوب کرده و موجب پیدایش سلول های سرطانی در طول زمان خواهد شد.

این متخصص طب سنتی توصیه کرد: استفاده از خاکشیر- تخم شربتی برای افراد سرد مزاج و شربت سکنجبین برای افراد گرم مزاج در ماه رمضان توصیه می شود.

وی ادامه داد: از آنجا که در هنگام روزه داری بدن از ذخایر خود استفاده می کند و سوخت و ساز دفع مواد بیشتر است، خون حالت اسیدی بیشتری می گیرد و بنابراین موادی که به خون حالت قلیایی بدهند مثل آب میوهای طبیعی و شیر نیز در ماه رمضان مفید هستند.

متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه کرد: مصرف مواد قندی طبیعی مثل خرما و شربت های طبیعی به همراه گلاب و….. برای جلوگیری از افت قند خون بعد از افطار مفید هستند. همچنین استفاده زیاد از قندهای ساده مثل شکر- زولبیا و بامیه و….. باعث افزایش ناگهانی قند خون و سردرد هنگام افطار می شود و نوسان شدید قند خون به رگ های مغز آسیب وارد می کند.

این متخصص طب سنتی در رابطه با غذاهای مناسب سحر در ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب سنتی نیز گفت: وعده سحر بسیار مهم است، حتی اگر به سبکی وعده صبحانه باشد نباید حذف شود.

 وی ادامه داد: سعی کنید از خوردن غذاهای سرخ کرده در وعده سحر اجتناب کنید، چون در طول روز بسیار تشنه می شوید.مصرف شیر ولرم با خرما- انواع میوه یا آب آن با یک صبحانه مختصر بهترین انتخاب برای وعده سحر هستند. همچنین استفاده از شربت های گیاهی مثل شربت گل سرخ و گل بنفشه به پاکسازی بدن کمک می کنند.

تاج الدینی گفت: به اعتقاد بسیاری از اطباء انواع بیماری ها از غذاهای زیادی که از معده می گذرد و تحلیل نمی رود سرچشمه می گیرد و تنها راه درمان روزه است. پس با رعایت رژیم صحیح و پرهیز از پرخوری (چون بلاخره حکمت روزه گرسنگی کشیدن و استراحت اندام های داخلی است) بهترین و بیشترین سود را از روزه خود بگیریم.

متخصص طب سنتی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در رابطه با راهکارهای مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب سنتی نیز گفت: یکی از راهکارهای مقابله با تشنگی پرهیز از مصرف غذاهای خشک و پر ادویه در ماه مبارک رمضان، بویژه در وعده سحری پرهیز از غذاهای سرخ شده و پرچرب و شیرین  است.

وی ادامه داد: افراد برای جلوگیری از ایجاد تشنگی استفاده از مصرف غذاهای نشاسته ای را به حداقل ممکن برسانند و مصرف چای پررنگ و قهوه و کاکائو را نیز کاهش دهند. و از خوابیدن بلافاصله پس از وعده غذایی پرهیز کنند.

 این متخصص طب سنتی توصیه کرد: بهتر است از انواع سوپ در ابتدای افطار برای کاهش تشنگی استفاده کرد.

تاج الدینی افزود: بهترین شربت ها برای رفع تشنگی عبارتند از: شربت لیمو- شربت خاکشیر_ شربت نارنج- انواع آب میوهای طبیعی مانند آب سیب و سکنجبین.

متخصص طب سنتی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در رابطه با فع بوی بد دهان در ماه رمضان نیز توصیه های کرد و  گفت: بوی بد دهان یکی از شایع ترین مشکلات در ماه مبارک رمضان است و از دیدگاه طب سنتی سوختن اخلاط غلیظ در معده، بویژه در مزاج های گرم باعث بروز بدبویی دهان می شود و از علل دیگر مثل ترشحات پشت حلق در اثر سینوس های چرکی و عفونت لثه و دهان هم می توان نام برد.

این متخصص طب سنتی برای کاهش این عارضه گفت: بهتر است از مصرف سبزیجاتی ماننده تره- ترتیزک در وعده سحر استفاده نشود چون باعث بد بویی دهان می شود.

وی خاطر نشان کرد: حتما در سحر از لیمو ترش به همراه آب استفاده کنید تا بوی بد دهان شما در طول روز از بین برود، باز کردن افطار با آب جوش نیز در کم کردن این عارضه موثر است.

تاج الدینی تصریح کرد: رعایت نظافت دهان و دندان یکی از راهکارهای مقابله با بد بویی دهان است؛ در صورتی که بد بویی دهان ناشی از عللی مانند بیماری دیابت و بیماری های متابولیک باشد حتما به متخصص مراجعه کنید.

 متخصص طب سنتی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان توصیه های طلایی طب سنتی را در ماه مبارک برشمرد:

– ماه مبارک رمضان ماه کم خوری است و پرخوری در ماه مبارک رمضان منع شده است.

– باز کردن افطار با آب جوش و خرما.

– در خوردن افطار شتاب نکنید، بهتر است بعد از باز کردن افطار مدت زمان کوتاهی صبر کنید و بعد از آن شام میل شود.

– از نوشیدنی هایی مانند آب هویج، آب سیب،شربت بنفشه، خاکشیر می توان استفاده کرد.

– از میوهای آب دار بیشتر استفاده کنید.

– از مصرف کالباس، سوسیس، سرخ کردنی ها، زولبیا بامیه، در این ماه پرهیز کنید.

– در ماه مبارک رمضان ورزش سنگین و شدید توصیه نمی شود.

– استفاده از غذاهای ملین مثل حلیم و آش که حاوی نخود است(نخود صفرا بر است) و شیر برنج و فرنی بسیار مناسب است.

– خوردن غذاهای خشک کمتر توصیه می شود(مثل کوکو و کتلت).

– شربت خاکشیر در سحر هم توصیه می شود، چون وقتی دانه ها در مجاورت آب قرار گیرند می توانند چندین برابر وزن خود آب جذب کرده و متورم شوند و در نتیجه این دانه ها آب زیادی را در بدن نگه داشته و به تدریج در بدن آن را آزاد می کنند و برای رفع عطش در هنگام روزه داری بسیار مفید است.

– خوابیدن با شکم پر بعد از سحر و افطار باعث سوء هاضمه و مشکلات گوارشی می شود. (حکمت روزه تنظیم اعمال حیاتی بدن و دفع اخلاط فاسد از بدن است)

 

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi