پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

10:55:01 - یکشنبه 23 خرداد 1395
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
تدابیر طب سنتی در رابطه با گرمازدگی
دستیار طب سنتی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: افراد به هنگام گرما از گرفتن دوش آب سرد به دلیل وارد شدن شوک و قرار گرفتن در معرض باد کولر خوداری نمایند، زیرا تغییر ناگهانی دما به سلامتی بدن آسیب می رساند.

 به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از روابط عمومی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر “علیرضا زاهدی” در این رابطه گفت: گرمازدگی (هایپرترمی) به معنی افزایش کنترل نشده دمای بدن و ناتوانی در دفع حرارت بدن است.

 وی در مورد علائم گرمازدگی گفت: خشک شدن دهان، زبان، گلو، گیجی و سردرد، نفس نفس زدن، نبض ضعیف و سریع، ضعف و بیحالی، گرفتگی و درد عضلات، ادرار زرد و تیره، صورت برافروخته که به مرور رنگ پریده می شود و بروز اختلالات روانی از علائم گرمازدگی است.

 وی ادامه داد: در طب سنتی یکی از ۶ اصل ضروری حفظ سلامتی تندرستی؛ توجه به تغییر فصل آب و هوا یا همان تدابیر فصول است که برای پیشگیری از گرمازدگی بایستی تدابیر مربوط به فصول گرم سال بویژه تابستان را رعایت کرد.

وی اظهار کرد: افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر در معرض گرمازدگی هستند، بنابراین این افراد باید از تمام خوردنی ها و آشامیدنی هایی که حرارت بدن را بالا می برد و باعث خشکی می شوند پرهیز و حتی المقدور از غذاهای آب پز شده ساده بدون ادویه استفاده کنند.

 این دستیار طب سنتی برای پیشگیری از گرمازدگی هم گفت: برای پیشگیری از گرمازدگی ناهار باید کم و سبک میل شود زیرا هوا در میانه روز بسیار گرم و قوه هاضمه نیز ضعیف است.

 وی افزود: بنابراین غذای تناول شده در وسط روز نباید سنگین باشد و به طور کلی وعده های غذایی باید سبک و زود هضم انتخاب شود و آش آلو، سوپ جو، آش غوره ،آب دوغ خیار گزینه های مناسبی می باشند.

وی در ادامه گفت: افراد مستعد گرمازدگی باید استراحت کافی و لازم داشته باشند تا مزاجشان خنک شود و اگر استراحت کافی نداشته باشند بدن بیشتر به سمت گرمی و خشکی می رود و رطوبت بدن کاهش پیدا می کند.

دکتر زاهدی برای پیشگیری از گرمازدگی توصیه های دیگری کرد و گفت: حمام کردن،  شنا کردن، پوشیدن لباس هایی با جنس نازک و گشاد، ورزش های سبک، عدم قرارگیری در زیر نور مستقیم خورشید، مصرف خوردنی ها و آشامیدنی هایی با مزاج سرد و تر(برای افراد گرم مزاج) از دیگر عوامل پیشگیری از بروز گرمازدگی هستند.

وی برای درمان گرمازدگی هم گفت: تخم شربتی، خاکشیر، شربت نعناع، هندوانه، خیار یا شربت خیار با سکنجبین، شربت آبلیمو، آلبالو، گلاب، به لیمو، تخم خیارین( خیار، کدو، خربزه، هندوانه)، دم کرده عناب و زرشک به همراه شکر و دوغ ترش برای درمان گرما زدگی مناسب هستند.

 وی برای جلوگیری از گرمازدگی هم گفت: مالیدن روغن بنفشه برای جلوگیری از گرمازدگی و سردرد مفید است.

 وی به این نکته اشاره کرد و گفت: سالمندان، کودکان، مادران باردار و شیرده و افرادی که از داروهای مدر(ادرار آور)، آرامبخش، ضدجنون و خواب آور استفاده می کنند و همچنین بیماران قلبی عروقی بیش از دیگران در معرض ابتلا به گرمازدگی هستند.

وی توصیه ی دیگری هم در رابطه با زیاده روی در مصرف آجیل در فصل گرم سال کرد و گفت: توصیه می شود افراد از مصرف بی رویه آجیل ها و مغزها خوداری کنند چون باعث افزایش حرارت بدن می شود.

وی اضافه کرد: استفاده از روغن های گیاهی مانند زیتون و نارگیل نیز برای آشپزی توصیه می شود.

دکتر زاهدی برای پیشگیری از گرمازدگی برای مسافرین هم گفت: عمدتآ مردم از فصول گرم سال برای مسافرت استفاده می کنند و این افراد باید خود را از حرارت مستقیم نور خورشید دور نگهدارند مخصوصا سر و سینه خود را بپوشانند.

وی ادامه داد: در حین سفر خوردن عصاره میوه جات و قاووت جو و بوییدن گل سرخ که آرامبخش است واز بروز تنشهای عصبی در اثر گرما جلوگیری می کند مفید است.

وی توصیه هایی هم برای مسافرینی که دچار گرما زدگی شده اند هم کرد و گفت: این افراد باید پاهای خود را در آب سرد بشویند و در سایه بنشینند.

بر چسب ها: ,
پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi