پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

10:59:08 - شنبه 24 تیر 1396
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
تیم المپیاد شیمی ایران با کسب چهار مدال طلا و نقره، سوم جهان شد
تیم المپیاد شیمی دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در چهل و نهمین دوره المپیاد جهانی شیمی در تایلند با کسب چهار مدال طلا و نقره رتبه سوم جهانی را کسب کرد.

به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از ایرنا، تیم المپیاد کشورمان در میان ۲۹۷ دانش آموز از ۷۶ کشور جهان با کسب سه مدال طلا و یک مدال نقره سوم شد.
تیم های المپیاد دانش آموزی تایوان و آمریکا رتبه های نخست و دوم را کسب کردند و امیرحسین بهنوش، پارسا پیروز و امیرعباس کاظمی‌ نیا از ایران مدال طلا و سروش بانیانی مدال نقره کسب کردند و با کسب چهار مدال رتبه سوم جهان را بدست آوردند.
رقابت های المپیاد جهانی شیمی از ۱۶ تیر ماه به میزبانی استان ‘ناخون پتوم’ تایلند در مرکز ‘سالایا’ دانشگاه ‘مهیدول’ آغاز شد و دانش آموزان در ۲ آزمون عملی آزمایشگاهی و آزمون تئوری شرکت کردند.
آیین پایانی المپیاد جهانی شیمی دانش آموزی جمعه شب به وقت محلی در تایلند برگزار شد.
نخستین المپیاد جهانی شیمی در کشور چکسلواکی، شهر پراگ، در سال ۱۹۶۸ برگزار شد. از این زمان، این مسابقه‌ بین‌المللی برای دانش آموزان دبیرستانی معمولا در جولای هر سال (به غیر از سال ۱۹۷۱) در یکی از کشورهای جهان به عنوان میزبان و به صورت دو آزمون تئوری و آزمایشگاهی برگزار شده است.
تایلند پیش از این نیز یکبار دیگر در سال ۱۹۹۹ میزبان سی و یکمین المپیاد جهانی شیمی بود.
پنجاهمین و پنجاه و یکمین دوره این مسابقات به ترتیب در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به میزبان چک و اسلواکی (به صورت مشترک) و فرانسه برگزار می شود.
این مسابقات مختص دانش آموزان دبیرستانی است و با هدف تشویق هر چه بیشتر این دانش آموزان علاقه مند به حل مسایل به روش های خلاقانه و مستقل برگزار می شود.
آزمون علمی این مسابقات معمولا شامل ۶ پرسش و آزمون عملی (آزمایشگاهی) آن معمولا شامل ۲ پرسش است. مدت زمان هر یک از آزمون ها بین ۴ تا ۵ ساعت و دو آزمون در دو روز متفاوت برگزار می گردند.
آزمون عملی ۶۰ نمره و آزمون آزمایشگاهی ۴۰ نمره دارند.
هر تیم متشکل از چهار دانش آموز دبیرستانی و دو ناظر علمی است. همچنین تعداد محدودی دانش آموز و ناظر علمی می توانند تیم اصلی را، به عنوان مهمان و به هزینه کشور شرکت کننده، همراهی کنند. دانش آموزان نیز باید زیر ۲۰ سال بوده و وارد دانشگاه نشده باشند.
کشورهای متمایل به شرکت باید در دو سال پیاپی حضور ناظر علمی داشته باشند تا پس از آشنایی کافی با نحوه مسابقات بتوانند با تیم دانش آموزی در مسابقات شرکت کنند.
ایران پس از حضور در دو دوره المپیاد جهانی به عنوان ناظر علمی در سال های ۱۹۹۱ و ۱۹۹۲ و کسب جواز رسمی حضور در این مسابقات، نخستین تیم ملی المپیاد شیمی را در بیست و پنجمین المپیاد جهانی شیمی در ‘پروجا’ ایتالیا در سال ۱۹۹۳ شرکت داد.
روزبه کیانی در سال ۱۹۹۵ در این مسابقات که در چین برگزار شد رتبه فردی نخست را از آن خود کرد و در همان مسابقات علی جلالی و مهدی رزاقی در بخش انفرادی به ترتیب رتبه های سوم و پنجم را از آن خود کردند.
در سال ۱۹۹۶ که رقابت ها در روسیه برگزار شد، هژیر رحمانداد و افشین شاملی به ترتیب در بخش انفرادی رتبه سوم و هفتم را از آن خود کردند.
بابک جاویدی دشت بیاض در سال ۱۹۹۷ در کانادا در بخش انفرادی سوم شد و دو سال پس از آن در سال ۱۹۹۹ مهدی کهرم در تایلند رتبه پنجم انفرادی را برای ایران کسب کرد.
در سال ۲۰۰۱ که این رقابت ها در هند برگزار شد، شادی رجبی از ایران نفر نخست دختران شد و از نظر کلی نیز در جایگاه چهارم قرار گرفت.
سیدامیر حسین ناصر در سال ۲۰۱۰ در ژاپن رتبه پنجم انفرادی را کسب کرد و یکسال پس از آن نیز علی اصغر آقاجانی در ترکیه نفر هشتم این مسابقات را در بخش انفرادی از آن خود کرد.

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi