پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

17:34:40 - سه شنبه 22 آذر 1401
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
به همت پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی صورت گرفت؛
راه‌اندازی مرجعی برای تشخیص ویروس “پاپیلومای انسانی”
رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی از راه‌اندازی مرکزی مجهز برای شناسایی، درمان و پیشگیری از ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) خبر داد.

 به گزارش دانشجو آزاد:دکتر رامین صرامی فروشانی در نشست خبری پژوهشکده سرطان معتمد به مناسبت هفته پژوهش ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد: پژوهشکده سرطان معتمد یک سابقه ۲۵ ساله در حوزه پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان دارد و به همین جهت به عنوان قطب علم و فناوری حوزه سرطان پستان در کشور به حساب می‌آید، از طرف دیگر جهاد دانشگاهی ظرفیتی کم نظیر دارد که شبکه آن به عظمت و گستردگی کشورمان است. این ظرفیت‌ها، یعنی توانمندی و تجربه و سابقه پژوهشکده سرطان معتمد و از طرفی دیگر ظرفیت کم نظیر شبکه‌ای جهاد دانشگاهی این قابلیت را ایجاد کرد که با حمایت مجلس شورای اسلامی و در قالب یک وظیفه ملی، راه‌اندازی شبکه ملی پیشگیری، کنترل و درمان سرطان پستان به پژوهشکده سرطان معتمد واگذار شود. 

رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی تأکید کرد: فاز اول این شبکه شامل راه‌اندازی ۱۱ واحد استانی خواهد بود و با ادامه حمایت مجلس، گسترده‌تر خواهد شد. در این راستا جلساتی که با معاونت‌های بهداشت وزارت بهداشت و درمان داشتیم و حمایت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در نهایت منجر به این شد که تفاهمنامه‌هایی در حال امضا است تا حوزه کار شبکه ملی از سرطان پستان به سرطان بانوان گسترش یابد و بتوانیم انواع سرطان‌هایی که بانوان را که ستون خانواده هستند، درگیر می‌کند، را در قالب پیشگیری و درمان یک شبکه فراگیر وارد کنیم.‌

دکتر صرامی افزود: در این راستا، یکی از مباحث جدی مورد توجه، بحث عفونت به ویروس “هیومن پاپیلوما” یا همان پاپیلومای انسانی (HPV) است. این ویروس ژنوتایپ‌های گسترده‌ای دارد و بیش از ۳۵۰ ژنوتایپ این ویروس شناسایی شده که بسیاری از آنها به عنوان زگیل ناحیه دست و پا شناخته شده است‌، ولی بسیاری از این ژنوتایپ‌ها منجر به بروز زگیل تناسلی می‌شوند. برخی از این زگیل‌ها کم خطر و برخی منجر به وخامت در دهانه رحم می‌شوند. بنابراین تشخیص به موقع و زودهنگام شانس درمان را افزایش می‌دهد و از انتقال این ویروسِ به شدت مسری، جلوگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه هنوز آمار دقیق و رسمی از ابتلای جامعه ایرانی به این ویروس در دست نیست، خاطرنشان کرد: متاسفانه داده‌های اولیه نشان می‌دهد که میزان سرایت این ویروس و ابتلا به آن بسیار فراگیر است و این امر، ضرورت شناسایی این عفونت و جلوگیری از شیوع آن و استفاده از واکسن در قالب یک طرح ملی را گوشزد می‌کند. 

رئیس پژوهشکده سرطان معتمد عنوان کرد: با زیرساخت‌های فراهم شده در پژوهشکده سرطان معتمد، یک مرکز مجهز برای تشخیص این ویروس فراهم شده تا پژوهشکده معتمد به عنوان یک مرجع مطمئن برای شناسایی و تشخیص این ویروس خطرناک، کار خود را آغاز کند. 

وی در پایان گفت: ما در پژوهشکده معتمد علاوه بر تشخیص ابتلا و نوع ویروس، آزمایش‌های تکمیلی و مشاوره‌های لازم را هم جهت پیشگیری، تشخیص و درمان انجام خواهیم داد. همچنین بنا داریم با استفاده از ظرفیت این شبکه ملی و واحدهای جهاد دانشگاهی، طی ۲ تا ۳ ماه آینده چندین مرکز استانی برای غربالگری و پایش این ویروس راه‌اندازی کنیم. 

انتهای پیام/

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi