به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ چند ماه است که همه منتظر بهبود وضع اقتصادی هستند؛ از کاهش قیمت ارز تا بهبود شرایط تبادلاتی بین شرکتهای بازرگانی داخلی و خارجی، و البته روی غلطک افتادن تجارت دولتی با راه بازگشایی مسیر سوئیف باز شدن ال سی و …؛ اینها انتظارات عمومی از آغاز اجرای برجام است و در ادامهاش، بدیهیاتی مثل بهبود شرایط تحصیلی دانشجویان ایرانی بورسیه در کشورهای خارجی را نیز شامل میشود.
دانشجویان ایرانی که بورسیه دانشگاههای خارج از کشورند این روزها همچنان با مشکل تامین اعتبار از سوی دولت و وزارت علوم ایران در کشورهای محل تحصیلشان مواجهند و هیچ مرجعی پاسخگو نیست!
باوجود اعلام رفع تحریم های کشور پس از توافق هسته ای، سفارتخانه های خارجی از پذیرش نامه حمایت مالی وزارت علوم ایران استنکاف می کنند.
به نظر میرسد که نه تنها تحریمهای اقتصادی کاملا رفع نشده است بلکه تحریمهای علمی و پژوهشی نیز سرجای خود است و دانشجویان برای ادامه تحصیل در کشورهای خارجی همچنان با مشکل مواجهند.
هرچند اقدامات دولت یازدهم و وزارت علوم متبوعش در سالهای اخیر نشان داده است که آموزش عالی را در اولویت اصلی قرار نداده است؛ نگاهی کوتاه به عملکرد سه ساله وزارت علوم تک جناحی دولت اعتدال، حاشیهها را پررنگتر از متن نشان میدهد.
حال باید منتظر ماند و دید که تدبیر دولت در مواجهه با ماجرای تامین اعتبار دانشجویان بورسیه برای ادامه تحصیل چیست؛ آیا همچنان در روند تعاملات اقتصادی، علمی و پژوهشی مابین ایران و اروپا مسیر بسته میماند یا فرجی خواهد شد؟