به گزارش “دانشجوآزاد” علی اکبر حق دوست روز سه شنبه هفتم اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید هیات دیپلماتیک و نمایندگان سازمان های بین المللی از مرکز درمانی بیماران خاص استان کرمان، گفت: کمتر از ۳۰ درصد مهاجرینی که در استان کرمان حضور دارند دارای مدارک هویتی و مجاز هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: به لحاظ اینکه بحث سلامت در این افراد رابطه نزدیکی با سلامت جامعه ایرانی دارد، دانشگاه علوم پزشکی و زیر مجموعه های بهداشت و درمانی بدون در نظر گرفتن مجاز و یا غیر مجاز بودن این مهاجرین به آنها خدمت ارائه می دهد.
وی اضافه کرد: در بخش بهداشت کلیه خدمات مربوط به واکسیناسیون کودکان و نوزادان، واکسیناسیون مادران باردار، مراقبت ماداران باردار، مراقبت کودکان و پایش رشد، برقراری نظام مراقبت و پیگیری بیماری های واگیر و غیر واگیر، دسترسی به آب آشامیدنی سالم، اقدامات بهداشت محیط و دفع صحیح فاضلاب و بهسازی اماکن عمومی مانند دستشویی و حمام برای این افراد صورت گرفته است.
حق دوست گفت: عمده اتباع در استان کرمان در شهر کرمان و اطراف کرمان مستقر هستند که با همکاری های خوب بین وزارت بهداشت، اداره اتباع و سازمان کمیساریای عالی ملل در امور پناهندگان، در قالب پروژه سه جانبه، ۳ مرکز بهداشتی درمانی و یک واحد تسهیلات زایمانی مخصوص اتباع ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: حدود ۵۰ نفر در قالب این پروژه به عنوان پرسنل بهداشتی درمانی به اتباع خدمت رسانی می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان یکی از مشکلات اتباع را مشکلات درمانی آنها عنوان کرد و گفت: این افراد با مراجعه به بیمارستان ها از تمامی خدمات درمانی همانند جمعیت های ایرانی برخوردار می شوند ولی به دلیل عدم بضاعت مالی قادر به پرداخت هزینه های درمان نبوده و هزینه آنها به صورت سرباری به دانشگاه تحمیل می شود.
وی افزود: هرچند سال گذشته با کمک بیمه سلامت و کمیساریای عالی، طرح بیمه ویژه اتباع افاغنه اجرا شد اما چون اتباع مجاز می توانند از این طرح استفاده کنند و اکثریت اتباع در استان غیر مجاز بوده شامل این بیمه نمی شوند.
حق دوست در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در خصوص مشکلات مرتبط با اتباع و سلامت بحث تصادفات جاده ای به دلیل تردد غیر مجاز آنها سالیانه تلفات زیادی از اتباع به جای می گذارد و تعداد زیادی مصدوم روانه بیمارستان ها می شود.
نصرالله گنجعیلخانی نیز در این نشست گفت: مرکز درمانی بیماران خاص کرمان حدود ۲۰ سال قبل راهاندازی شده است.
مدیر عامل مرکز درمانی بیماران خاص ثامن الحجج(ع) ادامه داد: این مرکز در چهار حوزه در زمینههای درمان، پیشگیری، توانبخشی و مشارکتهای مردمی در ارتباط با ارائه خدمات درمانی برای بیماران خاص از جمله بیماران تالاسمی، سرطان، اماس، دیالیزی، هپاتیت و دیابت در حال فعالیت است.
وی عنوان کرد: ۵۰ بیمار خاص و صعبالعلاج اتباع بیگانه از خدمات مرکز درمانی ثامنالحجج(ع) بهرهمند هستند و ۲۰۰ نفر از اتباع خارجی از بخشهای مختلف این مرکز خدمت میگیرند.
گنجعلیخانی گفت: خدمترسانی به هر بیمار دیالیزی ۸۵۷ دلار و بیمار تالاسمی ۲۸۵ دلار هزینه دارد و پرداخت این هزینه خارج از توان این بیماران است.
مدیرعامل مرکز درمانی ثامنالحجج(ع) ادامه داد: هر بیمار دیالیزی به صورت یک روز در میان خدمات درمانی را دریافت میکند که هر جلسه ۷۳ دلار هزینه در بر دارد.
نصرالله گنجعیلخانی تاکید کرد: بیماران اتباع خارجی نیازمند حمایت جامعه بینالمللی و حمایتهای بیمهای هستند، و مرکز درمانی بیماران خاص کرمان در حد توان از دریافت هزینه کامل درمان بیماران خودداری کرده، اما برای تامین هزینههای مختلف نیازمند ارائه خدمات برای پناهندگان از سوی جامعه بینالمللی است.
وی خواستار حمایت جامعه بینالمللی از خرید شش دستگاه دیالیز، یک دستگاه امآرآی یا سیتیاسکن و حمایت بیمههای درمانی، اختصاص بودجه برای پیشگیری و توانبخشی و مشاوره شد.