پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

1:45:03 - شنبه 5 دی 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
وقتی مراودات مراکز دانشگاهی هم تعطیل می‌شود!
قطعا یکی از ابعاد تحریم‌های ظالمانه غرب نسبت به ایران، اعمال تضییقات شدید در حوزه امور علمی، آموزشی، دانشگاهی و پژوهشی بوده است.

به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بنا بر ادعای برخی در دولت، توافق هسته‌ای ورق را برگرداند. تحریم‌ها شامل عدم صدور ویزا (روادید) برای محققان، دانشجویان و اساتید در برخی رشته‌های دانشگاهی، استنکاف انتشارات مهم علمی از انتشار مقالات ایرانی، اخراج و بازداشت ده‌ها دانشجوی ایرانی به اتهام تحصیل در رشته‌های مرتبط با سلاح‌های کشتار جمعی در غرب (نروژ و برخی کشورهای دیگر)! و همچنین کاهش ۵۰ درصدی مراودات علمی و دسترسی دانشجویان ایرانی به منابع خارجی بود. افراد خوشبین به توافق  مدعی برداشته شدن تحریم‌ها و رفع مشکلات برای تبادل اطلاعات علمی با خارج کشور و تسریع روند دستیابی به منابع هستند.

داستان چه شد؟

اما قانون اخیری که کنگره آمریکا تصویب و اوباما آن را امضا کرد، تمامی رشته های قبلی را پنبه کرد. این قانون دارای ابعاد موثر بسیاری در زمینه های مختلف است. یکی از این ابعاد، تاثیر سنگینی است که بر میزان اعزام دانشجو به خارج کشور و ضمنا ورود دانشجوهای خارجی به مراکز علمی ماست. یعنی هدف گرفتن بخش مهمی مراودات علمی ایران و دیگر کشورها باهم به صورت رسمی و قانونی!

مطلبی که از دید سازنده فیلم تبلیغاتی حسن روحانی در انتخابات نیز دور نماند. وی با اشاره به توفیقات گسترده ی معکوس دولت در دیپلماسی اشاره کرد که برایِ لغوِ قانون همه‌جوره محکم‌کاری‌شده‌ای که هم بازارِ گرچه فعلا کم‌رونق امّا بسیار پُرظرفیتِ توریسم در ایران را نابود می‌کند | و هم بابِ رفت‌وآمدهایِ علمی و بازرگانی و سیاسی را می‌بندد و حتّی کمترین استثنایی ندارد برای دیپلمات‌هایی که از سویِ آن سی‌وهشت کشور به کشورمان می‌آیند!

از دیپلماتها و توریسم و اینها که عبور کنیم و برسیم به بحث اصلی خودمان یعنی اعزام و پذیرش دانشجویان در کشور!

حالا با نگاهی وسیعتر به راحتی می توان گفت، تمامی ادعاهایی دولتمردان و رسانه های پرشمار حامی آنان در بوق و کرنا می کردند که با برداشته شدن تحریم، در باغ بهشت به روی فضای علمی ایران باز می شود، به باد رفت. و موضوع مذکور را باید به لیست اقدامات علمی دولت از جمله کاهش شدید رشد شتاب علمی کشور و معکوس شدن روند تولید علم که بارها مقام معظم رهبری بدان هشدار دادند، اضافه کرد. به زبان داخلی نه تنها رشد داخلی متوقف و دچار غقبگرد شده، بلکه معدود پنجره های باز برای تبادل علمی با کشورهای جهان برای همیشه با دیپلماسی لبخند دولت بسته شد.

علاوه بر آنکه محدودیت‌هایی را در چند عرصه چون تحقیق و توسعه، کاهش غنی‌سازی(حجم و درصد غنی‌سازی)، انواع سانتریفیوژها، تعداد سانتریفیوژها، ساخت نیروگاه‌های جدید و… به میزان قابل‌توجهی برای مدت حداقل ۵/۸ تا ۱۵ سال پذیرفته‌ایم. مشخص است از دستاوردهای قبلی خود نیز عقبگرد داشته است و این به منزله تعطیلی بخش بزرگی از عناصر  و رشته‌های مرتبط با آن، چه در بخش پژوهش و تحصیل و چه در مساله درآمدزایی است و بسیاری از محصلان رشته‌های مرتبط با آن، تغییر رشته داده یا آینده روشنی را پیش روی خود متصور نیستند.

آنچه همه را غافلگیر کرده است این است که این بار آمریکایی ها خیلی زودتر از آنچه انتظار می رفت، شروع به سنگ اندازی کرده اند اما در این بین سوگمندانه باید شاهد آن باشیم که پس از اعلام مخالفت قاطعانه اتحادیه اروپا و حتی تهدید به مقابله به مثل، متاسفانه رویکردی منفعلانه را در عملکرد مسئولین کشور شاهد هستیم و ضمن آنکه همگی آن ها اذعان به نقض برجام دارند، هیچ واکنش درخوری به این مصوبه امضا شده توسط اوباما نشان ندادند و با کمال تاسف دل در گرو تعهد غیررسمی وزیر خارجه آمریکا بسته اند.

توجیه ظریف و عراقچی در این باب این است که ما دولت آمریکا را مسئول اجرای برجام می دانیم و نه کنگره را و این در حالی است که این مصوبه کنگره بدون هیچ مقاومتی از سوی اوباما امضا شده است. بدون شک هرگونه سهل انگاری در برابر این گونه اقدامات، نتیجه ای جز جری شدن دشمن ندارد و در این بین این قلب نیروگاه اراک است که بزودی پر خواهد شد و آنگاه…

با ضربات مهلکی که با اهمال کاری برخی به بدنه علمی کشور زده شد، همه به دنبال جنجال سازی  با هدف فراموش سازی شاهکار اخیر بخاطر عدم پخش مصاحبه ظریف در نود هستند.

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi