به گزارش دانشجو آزاد:
تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت شامل بخش های مختلف گلخانه، زمینهای زراعی، دامداری، کارخانه اسانس و عرقیجات گیاهان دارویی، نخلستان، باغهای مرکبات و طرح های غیرفعال پژوهشی از جمله پالم پیت (محصولی از تنه نخل برای تامین بستر کشت) یکی از این مراکز دانشگاهی به شمار می رود که در این عرصه اقداماتی را پایه ریزی کرده و ثمرات آن نیز خود را نمایان کرده است.
مزرعه آموزشی و تحقیقاتی (خضرآباد) دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت در ادامه کمک هایی که برای رشد و توسعه بروز و زیربنایی کشاورزی در منطقه داشته است پروژه آبیاری تحت فشار (قطره ای) را نیز به منظور افزایش بهره وری، کاهش مصرف آب و سایر دستاوردها راه اندازی کرده است.
این طرح که امروز به بهره برداری رسید از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی بانک کشاورزی به میزان ۸۰ هکتار با اعتباری بیش از ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به اجرایی شده است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت در آیین راه اندازی این طرح، از جمله اهداف اجرای سامانههای آبیاری تحتفشار را ارتقای بهره وری آبیاری، توزیع یکنواخت آب در سطح اراضی و در نتیجه استفاده صحیح و بهینه آب در اراضی با هدف افزایش کیفیت و کمیت محصولات و در نتیجه افزایش میزان تولید به ازای مقدار آب مصرفی در واحد سطح برشمرد.
اسماعیل اسلامی به بروز پدیده خشکسالی نیز اشاره و بیان کرد: اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار با توجه به وضعیت نامناسب آبی منطقه، بسیار ضروری است و تنها راه عبور از بحران کم آبی نیز استفاده بهینه از آبهای موجود و توسعه سیستمهای نوین آبیاری به شمار می رود.
وی ادامه داد: کاهش چشمگیر مصرف سم و کود در واحد سطح، کاهش قابل توجه رشد علفهای هرز و آفتها، کاهش هزینه کارگری، جلوگیری از فرسایش خاک، مدیریت بهرهبرداری از منابع زیرزمینی، تسهیل در مدیریت بهرهوری آب و امکان پخش کود به همراه آب و به صورت یکنواخت از دیگر مزایای اجرای سامانههای آبیاری تحت فشار است.
اسلامی مسالهمحوری را در مرکز رشد مورد تاکید دانست و گفت: کود ارگانیک جنگل یکی از دستاوردهای مرکز فناوری است که مزایای زیادی دارد.
آثار کار علمی در سطح جهانی
به گزارش ایرنا یکی دیگر از نتایج فعالیت دانشگاه ها در حوزه کشاورزی استان کرمان، راه اندازی آزمایشگاه کنترل باقیمانده آلاینده ها در غذا اعلام می شود که این آزمایشگاه علاوه بر تضمین سلامت محصولات کشاورزی و زراعی موجب می شود نگرانی از هرگونه بازگشت محصولات صادراتی نیز رفع شود.
پیشتر برخی کشورها به دلیل بالاتر از استاندارد بودن میزان سموم مد نظر آن کشورها محصولات صادراتی تولیدی کشور را بازپس فرستادند که علاوه بر مضرات مالی از منظر اعتبار هم به ضرر کشور بود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی شهید حاج قاسم سلیمانی استان کرمان نیز در این زمینه گفت: در جنوب شرق کشور اولین آزمایشگاه در نوع خود کم نظیر است و استان را از ارجاع نمونه به استان هایی همچون تهران بی نیاز کرده است.
علیرضا منظری توکلی افزود: آزمایشگاه کنترل باقیمانده آلایندهها در غذا به عنوان آزمایشگاه همکار اداره غذا و دارو ۲۶۵ سم را در محصولات کشاورزی اندازه گیری میکند.
همچنین معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: نبود آزمایشگاه در استان کرمان به معضل بزرگی تبدیل شده و مشکلاتی در صادرات محصولات کشاورزی به روسیه ایجاد کرده بود.
ابراهیم محمدی با تاکید بر اهمیت تولید فرآورده های سالم غذایی و نقش آن در سلامت جامعه افزود: کشاورزان فقط از سموم مجاز و در حد مجاز استفاده کنند که نه مصرف کننده داخلی دچار مشکل شود و نه صادرات به مشکل بخورد.
جیرفت در ۲۳۸ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان قرار دارد.
انتهای پیام/