سید محمد صادق تقوی دبیر جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتگو با دانشجو آزاد در رابطه با بیانیه لوزان گفت: به نظر بنده در مورد بیانیه لوزان می توان ۶ سوال اصلی مطرح کرد که پاسخ به این سوالات می تواند شاخصی برای بررسی موفقیت و پیشرفت مذاکرات باشد.
وی ادامه داد: اولین موضوع قابل بررسی؛ مبانی و پیش فرضهای تعهدات دو طرف است که براساس چه مبنایی است و آیا خطوط قرمز رعایت شده یا نه؟ همچنین چقدر تعهدات ایران و ۱+۵ نظیر به نظیر هستند؛ امیدواریم مسئولین در رسانه ها پاسخگو باشند.
تقوی با اشاره به اهمیت هم وزن بودن تعهدات ایران و ۵+۱ تصریح کرد: سنخیت تعهدات و اینکه آیا بار سنگین تعهدات به سمت ماست یا ۵+۱ همچنین ضمانت اجرایی تعهدات از مسائل قابل تامل دیگر است.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به دو عامل موثر دیگر در بیانیه افزود: میزان شفافیت و صراحت بیانیه و بدون ابهام بودن آن و درصد بازگشت پذیری طرفین درصورت نقض تعهدات و میزان خسارتی که دو طرف برای بازگشت متحمل می شوند از موضوعات قابل بحث است.
وی با وجود بیان ملاکهای ارزیابی بیانیه اظهار داشت: ما اعتماد کافی به تیم مذاکر کننده ایرانی داریم و قدردان زحمات این عزیزان هستیم که با مقاومت و ایستادگی در برابر قدرتهای جهانی اقتدار ایران اسلامی را حفظ کردند.
تقوی تاکید کرد: تیم مذاکر کننده از ابتدا از حمایت دولت، مجلس، مردم و از همه مهمتر مقام معظم رهبری برخوردار بود که همین هماهنگی و همدلی باعث پیشرفت مذاکرات بود.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان عنوان کرد: اینکه ایران توانسته قدرتهای بزرگ را پای میز مذاکره بیاورد و وارد مبادلات سیاسی و اقتصادی دنیا شود پیامی است برای کشورهای منطقه که با پافشاری بر روی خواسته ها و کوتاه نیامدن مقابل استکبار می توان به حقوق ملت ها دست یافت.