به گزارش “دانشجو آزاد ” به نقل از ایسنا، دکتر محمد اخباری با اعلام این خبر و با تاکید بر لزوم حذف دورهها و سرفصل هایی که نیاز بازار کار نیست، اعلام کرد: ۱۰درصد رشته های علمی کاربردی بعد از بازنگری حذف خواهد شد.
اخباری گفت: دانشگاه علمی کاربردی بر مبنای نیاز روز بازار کار رشته ها را تعریف کرده است. مثلا پرورش میگو آموزش داده می شود تا فرد کارآفرین باشد و بتواند وقتی فارغ التحصیل شد خودش کار را انجام دهد.
وی ادامه داد: یعنی ۶۰درصد تدریس استاد باید مهارتی و ۴۰ درصد آن نظری باشد؛ اما در در حال حاضر تقریبا ۵۰درصد مهارتی و ۵۰درصد نظری است.
وی هم چنین بیشترین رشته های درحال تحصیل را در حوزه فرهنگ و هنر، صنعت، خدمات و کشاورزی دانست.
اخباری با اشاره به فلسفه اولیه تشکیل دانشگاه علمی کاربردی که تربیت تکنسین بوده است، اظهار کرد: اساس کار ما این است که کمیت را کاهش داده و به کیفیت بپردازیم. ارتقای کیفیت، بازنگری در سرفصل دروس و رشته ها و هم چنین بحث نظارت در جهت کاهش کمیت است. بنابراین وقتی مراکز رتبه بندی می شوند، مرکزی که استاندارد لازم را نداشته باشد خود به خود حذف خواهد شد.
موافق ادغام دانشگاه علمی کاربردی و فنی حرفه ای نیستم
وی همچنین درباره بحث ادغام دانشگاه علمی کاربردی و فنی حرفه ای بیان کرد: نظر وزیر علوم این است که چنین ادغامی صورت نگیرد چون هر کدام از این دانشگاه ها ماموریت خاص خودشان را دارند، هرچند آنها در راستای هم قرار می گیرند اما نیازی به ادغامشان نیست. من نیز مخالف ادغام دانشگاه ها هستم و روش مناسبی نبود.
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی با بیان اینکه تفکیک جنسیتی در رشته ها انجام نمی شود، افزود: چه در صنعت و چه در خدمات تفکیک جنسیتی انجام نمی گیرد. برخی کارها سخت هستند و طبیعتا خانمها خودشان داوطلب نیستند مثلا تربیت میگو ممکن است جذابه زیادی برای خانمها نداشته باشد ولی این نیست که ما تفکیک جنسیتی انجام داده باشیم.
اخباری سپس با تاکید بر اهمیت خروجی و فارغ التحصیلان دانشگاه اظهار کرد: کارساز و مهارت آفرین بودن دروس را از طریق فارغ التحصیلان می توان ارزیابی کرد. بنابراین کانون دانش آموختگان را ایجاد و مدیریت را احیا کردیم تا تعداد ورود به بازار کار فارغ التحصیلان را رصد کنیم. اما در حال حاضر آمار دقیقی از ورود دانشجویان به بازار کار در دست نیست.
وی درباره حذف یا تغییر رشته های این دانشگاه بیان کرد: مجوز دوره ها برای یک بار اجرا داده می شود و اگر مجدد در بازار کار نیاز شد آن دوره اعلام تمدیدی می کند. بنابراین ۱۰درصد رشته ها حذف خواهد شد؛ چرا که نیاز بازار کار نیست. هم چنین ۶۰ درصد دوره ها اصلاح می شوند.
وی هم چنین با بیان اینکه در حال حاضر هیچ دانشجوی غیر ایرانی در این دانشگاه حضور ندارد، افزود: همکاری بین المللی با اولویت منطقه و همسایه های شرقی و غربی و سپس جهان اسلام در برنامه وجود دارد. در گردهمایی وزرای آموزش عالی و فناوری کشورهای غیرمتعهد و در دیدار با وزرای کشورهای منطقه، آنها علاقه مندی خود به ایجاد مراکز علمی کاربردی در کشورهایشان را اعلام کردند.
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی گسترش کمی بی رویه را مهم ترین چالش این دانشگاه دانست و گفت: استانداردهایی مثل مناسب بودن مکان تحصیل دانشجو در مراکز کم رنگ است که این می تواند تهدید محسوب شود.
تاسیس گروه معارف در دانشگاه
وی با اشاره به گروه معارف دانشگاه ادامه داد: در این گروه، دروس معارف بر مبنای مهارت و کسب کار از دیدگاه اسلام ارائه می شود، نه فقط صرف معارف مانند دانشگاههای نظری.
اخباری در پایان درباره سرانه ورزشی و فرهنگی دانشگاه گفت: قرار بود مبلغی به عنوان سرانه فرهنگی و ورزشی از دانشجویان گرفته شود که چون زیرساخت لازم وجود نداشت، آن را لغو کردیم. دانشجویانی که مبلغ را پرداخت کرده اند، هزینه جزو شهریه آنها محسوب می شود.
انتهای پیام/