وی افزود: آماری که طی ۲ سال گذشته در بین دانشگاههای وزارت علوم و بهداشت از اعتیاد دانشجویان جمعآوری شده است، نگرانکننده است که میبایست سه موضوع پیشگیری، درمان، توانمندسازی و صیانت را در دانشگاهها به صورت منسجم دنبال کنیم و با این مراکز علمی و آموزشی همکاری تنگاتنگی داشته باشیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد ادامه داد: ما با یک جامعه هدف بسیار ارزشمند یک میلیون نفری در این دانشگاه روبرو هستیم که با احتساب خانواده این دانشجویان و کارکنانش، چهار میلیون نفر میشوند که میبایست مباحث پیشگیری از اعتیاد برای آنان آموزش داده شود.
جزینی افزود: یکی از مسایل نگرانکننده در بین دانشجویان، خوابگاههای دانشجویی و خانههای مجردی است که کنترل و نظارت مستقیم و غیر مستقیم دستگاههای نظارتی بر این امر باید مورد توجه جدی قرار گیرد. با ورود دانشجو به خوابگاه، ارتباط وی با خانوادهاش تقریبا قطع میشود و دیگر والدین کنترلی بر وی ندارند. این غفلت موجب بروز آسیب در دانشجو میشود، لذا در این میان، مسئولان دانشگاهی باید کنترل صحیحی بر دانشجو داشته باشند.
وی ادامه داد: ستاد مبارزه با مواد مخدر استراتژی متوازنی دارد که دارای پنج راهبرد اساسی مقابله، پیشگیری، درمان، صیانت و توانمندسازی میباشد، پیشگیری از اعتیاد مهمترین راهبرد این استراتژی است که امسال در اولویت برنامههای ستاد قرار گرفته است.
جزینی با بیان اینکه قرص ریتالین که به قرص شب امتحان در بین دانشجویان مشهور و اعتیادآور است، گفت: داروخانهها مجوزی برای فروش آزاد این قرص ها بدون نسخه معتبر پزشک ندارند.
وی در ادامه با اشاره به رشته کارشناسی ارشد مبارزه با مواد مخدر در دانشگاهها گفت: این موضوع ۱۳ دی ماه ۹۳ در وزارت علوم تصویب شد، با وجود این رشته، میتوان موضوعات مربوط به حوزه اعتیاد همچون پیشگیری، صیانت، نوع مقابله و… را در دانشگاهها ارایه کرد و باید بتوانیم ۲ واحد درسی اجباری در حوزه پیشگیری از اعتیاد در دانشگاهها تاسیس و تدریس کنیم.
جزینی بیان داشت: دانشگاه پیام نور با توجه به فضای مجازی که در اختیار دارد، میتواند منابع مربوط به حوزه پیشگیری از اعتیاد را به دانشجویان ارائه کند، نرم افزار این امر آماده است و به صورت پایلوت در وزارت تعاون اجرایی شد که بسیار اثربخش بود. همچنین در دانشگاهها میتوان نمایشگاهها و کارگاههای آموزشی پیشگیری از اعتیاد را برگزار و از مدرسان کارآمد در عرصه پیشگیری استفاده کرد
کریم نجفی برزگر، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پیام نور کشور نیز در مراسم امضای این تفاهمنامه با ستاد مبارزه با مواد مخدر که در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد گفت: فرصت خوبی برای این دانشگاه فراهم شده تا در رفع مشکلات اجتماعی کشور قدم بردارد، سال گذشته با توجه به اعتباراتی که ستاد برای این دانشگاه در نظر گرفت، کارگروههایی توسط معاونت آموزشی دانشگاه و همچنین جلساتی در استانهای آسیبخیز تشکیل شد.
وی افزود: مواد مخدر اهرمی است که دشمن با اشاعه آن سعی در تخریب نظام جمهوری اسلامی و نابودی جوانان دارد، بنابراین با همکاری یکدیگر در جهت رفع آسیبهای اجتماعی تلاش خواهیم کرد چرا که معتقدیم این امر کمک بزرگی به به نظام کرد.
اصغر ابوالحسنی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور نیز در این جلسه گفت: دانشگاه نمایشگاههای زیادی در طول سال برگزار میکند که ارائه مباحث پیشگیری از اعتیاد در این نمایشگاهها هم میتواند فرصت خوبی باشد و امیدوارم با کمک یکدیگر این بلای خانمانسوز اعتیاد را که قصد براندازی نظام و نهاد خانوادهها را دارد، ریشه کن کنیم.
به گزارش مهر، هدف کلی این تفاهمنامه کمک به تحقق اهداف دانشگاه پیام نور و در راستای توسعه همکاریهای ۲ جانبه، ارتقاء مشارکت در جهت تحقق سیاست اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها از طریق اجرای برنامههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد، آموزش مهارتهای زندگی، گسترش روحیه نشاط، شادابی و امیدواری، اعتماد اجتماعی، جلب مشارکتهای مردمی و درمان اعتیاد و کاهش آسیبهای ناشی از آن و مشارکت در اجرای طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی و براساس سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در امر مبارزه با مواد مخدر است مبارزه و سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد میباشد.
بهرهگیری از ظرفیتهای موجود علمی، تحقیقاتی و تشکلهای دانشجویی در جهت اجرای برنامههای ستاد در عرصههای پیشگیری، اطلاعرسانی، درمان اعتیاد، توانمندسازی و کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد در بین دانشجویان، تولید و چاپ منابع علمی و آموزشی برای کلیه گروههای هدف تحت پوشش با تهیه و تولید بستههای آموزشی مختص دانشجویان، خانوادهها، کارکنان و اعضای هیات علمی، همکاری و تبادل اطلاعات در طراحی برنامههای آموزشی مناسب به منظور ارتقا سطح آگاهی دانشجویان، والدین با هدف حساسسازی و فعالسازی فضای دانشگاه و دانشگاهیان و جلب مشارکت آنان در امر پیشگیری از اعتیاد، انجام پروژههای پژوهشی و آموزشی در عرصههای مرتبط با مبارزه با مواد مخدر، اختصاص دو واحد درسی مرتبط با پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه، هدایت و حمایت از پایانامههای تحصیلی بویژه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از اهم تعهدات دو سازمان در این تفاهمنامه است.