به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از ایسنا؛ حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا فقیهی با توجه به پایان عملیات عمره و بازگشت دانشجویان عمره گزار از سرزمین وحی گفت: علیرغم مشکلاتی که سال جاری در خصوص کاهش صدور ویزا و لغو آن به وجود آمد، خدا پنج هزار و ۶۰۰نفر از دانشگاهیان در قالب ۴۲ کاروان از سراسر کشور شامل بخشی از اساتید و دانشجویان متاهل، از دهم لغایت بیست و چهارم فروردین ماه به عمره مفرده اعزام شدند.
وی درباره تمهیدات ستاد برای زائرین جامانده از سفر عمره بیان کرد: با توجه به تصمیم دولت مبنی بر لغو سفر عمره، تعدادی از کاروان های دانشجویان و بخشی از اساتید از حضور در سرزمین وحی محروم شدند که این سهمیه قطعا برای دانشگاهیان محفوظ خواهد ماند. دانشجویان و اساتید مجرد که در این دوره اعزام نشدند اگر تا دوره بعدی متاهل شوند، به صورت متاهلی اعزام خواهند شد و ستاد مشکلی در اعزام این افراد به صورت متاهلی ندارد. دانشجویان فارغ التحصیل نیز اگر مشکل سربازی نداشته باشند، از نظر ستاد منعی در اعزام نخواهند داشت.
وی افزود: بعد از ماه مبارک رمضان برنامه عتبات داریم ودانشجویانی که توفیق تشرف به عمره را پیدا نکردند، می توانند از سهمیه بدون نوبت و قرعه کشی عتبات استفاده کنند که زائران در قالب همان کاروان عمره خود به عتبات اعزام خواهند شد.
رئیس ستادعمره دانشگاهیان ضمن ارائه گزارشی از حضور خود در بین دانشگاهیان عمره گزار در این دوره ادامه داد: برنامه های فرهنگی و زیارتی ویژه ای برای دانشجویان در نظر گرفته شده بود که مورد استقبال خوب زائرین دانشجو قرار گرفت. در مدینه هر روز زیارت دوره ویژه، مختص زائرین دانشجو برگزار می شد که عمدتا با حضور در مسجد شیعیان و توضیحاتی راجع به مدینه منوره آغاز می شد و برخی از اماکن مذهبی و تاریخی این شهر مقدس توسط راوی کاروان برای زائرین توضیح داده می شد.
فقیهی افزود: همچنین زیارت جامعه کبیره و مدینه شناسی مصور هفته ای سه جلسه در هتل محل استقرار دانشجویان برگزار می شد. جلسه هم اندیشی با مدیران، روحانیون، معاونین و معینه های کاروان های دانشجویی نیز هفته ای دو جلسه در میان در هتل مکارم بلازا و جوهره الرشید با حضور رئیس ستاد برگزار و انتقادات و پیشنهادات توسط عوامل کاروان ها مطرح شده و توضیحات لازم هم توسط مسئولین ستاد در این زمینه ارائه می شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی لبیک، وی در ادامه به برنامه های دانشجویان عمره گزار در مکه مکرمه اشاره کرد و گفت:در مکه مکرمه نیز زیارت دوره ویژه داشتیم. بازدید از موزه،زیارت شهدای فخ، بازدید از منطقه جعرانه و محلی که حلیمه سعدیه دایه پیغمبر(ص) در آن محل می زیستند و هم چنین محل جنگ حنین هم توسط روحانی کاروان در این مسیر برای دانشجویان شرح داده می شد. در مکه مکرمه برنامه مناجات خوانی در دو نوبت در هتل دانشجویان و هم چنین طبقه دوم مسجدالحرام برگزار می شد که با استقبال دانشجویان همراه بود. عمره مجدد هم داشتیم که در منطقه جعرانه برگزار می شد و در برخی از کاروان ها عمره رجبیه هم برگزار شد.
فقیهی در خصوص برگزاری مسابقات حین سفر هم گفت:در مکه مکرمه دو مسابقه کتابخوانی به صورت کتبی برگزار شد که مورد استقبال عمره گزاران دانشجو مواجه شد. مسابقه همراه تا قبله و همگام با قرآن که حفظ ۵۰ آیه از قرآن کریم بود و هر دو مسابقه به صورت کتبی برگزار شد.
وی با اشاره به حضور در جلسات و در جمع دانشجویان، ادامه داد:استقبال دانشجویان از برنامه ها فوق العاده بود و در جلسات حضوری که با دانشجویان برگزار گردید،دانشجویان عمدتا از مدیر و روحانی خود ابراز رضایت می کردند البته نظر سنجی هم بین زائرین انجام شد که نتایج آن بررسی و اعلام خواهد شد.
رئیس ستاد عمره دانشگاهیان یکی از برنامه های خوب امسال را لباس متحدالشکل دانشجویان دانست و گفت: مشکلی در پوشش دانشجویان عمره گزار نداشتیم، البته مشکلاتی در سایز لباس ها و عدم رضایت در توزیع آن در برخی کاروان ها بود که در دوره های بعد رفع خواهد شد.
فقیهی همچنین درباره برگزاری حلقه های قرآنی اظهار کرد: حلقه های قرآنی با استقبال خوب دانشجویان در مسجدالنبی و مسجدالحرام برگزار می شد که مورد توجه زائران از سایر کشورها هم واقع می شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تعدادی از دانشجویان به جای برگزاری مراسم عروسی، سفر به سرزمین وحی را سرآغاز زندگی خود قرار دادند و برگزاری جشن های ساده در کاروان خود را، جایگزین مراسم پر از تکلف نمودند.