پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

8:22:08 - سه شنبه 30 تیر 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
حمایتی برای سلامتی حاشیه نشین ها
حاشیه نشینی و پرداختن به مسائل و مشکلات ساکنان این مناطق از موضوعاتی است که مسئولان را درگیر کرده است، عدم برخورداری از بهداشت و امکانات درمانی و فقدان امکانات شهری، در مناطق حاشیه ای شهرها باعث شده که سلامت ساکنان این مناطق به مخاطره بیافتد.

به گزارش دانشجو آزاد ؛ واحد امور مشارکت های اجتماعی سازمان های مردم نهاد و خیریه های حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان یکی از اقدامات خود را رسیدگی به وضعیت سلامت و معیشت حاشیه نشین های کرمان می داند که در این راستا اقداماتی را نیز انجام داده است.

کارشناس ارشد دفتر امور مشارکت های اجتماعی سازمان های مردم نهاد و خیریه های حوزه سلامت دانشگاه در این رابطه گفت: در حال حاضر برای بهبود و رسیدگی به امر سلامت افراد حاشیه شهر، دو خانه سلامت در شهرک ۱۴ معصوم و شهرک صنعتی که از مناطق حاشیه نشین هستند، راه اندازی شده است.

“زینب واعظی” افزود: به دلیل اینکه در حاشیه شهر مشکلات و معضلات بسیاری وجود دارد و با تایید معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، در  این خانه های سلامت از وسایل مازاد بیمارستان ها استفاده شده است.

وی گفت: با تجهیز این خانه ها مشاوره های پرستاری و سایر خدمات مانند اندازه گیری فشار خون و قند خون انجام می شود.

 وی گفت: عمده کودکان و یا زنانی که در شهرک های حاشیه ای شهر سکونت دارند دچار سوء تغذیه هستند و همچنین یکی از معضلات بزرگ این مناطق اعتیاد است  و برخی از مناطق این شهرک ها مرکز توزیع مواد مخدر هستند.

واعظی گفت: رسالت دفتر امور مشارکت ها رسیدگی به مردم از نظر درمانی، روحی و جسمی است و کمک های ما در حاشیه شهرها بشر دوستانه است، افرادی که در این منطقه زندگی می کنند آنها هم جزئی از آینده ما هستند.

وی ضمن بیان این مطلب که چرا باید چنین شهرک هایی در حاشیبه شهرها ایجاد شود، اظهار داشت: به عنوان مثال سه هزار و ۲۰۰ خانوار درشهرک  ۱۴ معصوم زندگی می کنند که باید به فکر سلامت آنها بود که سلامت جامعه را در بردارد.

حاشیه نشینان شهرک ۱۴ معصوم

وی به فعالیت های دفتر امور مشارکت های اجتماعی در شهرک ۱۴ معصوم اشاره کرد و گفت:  اکنون نزدیک به دو ماه است در شهرک ۱۴ معصوم ، غذای گرم در بین مردم  این منطقه توزیع می شود. مواد غذایی و وسایل مورد نیاز آشپزی را به آنها داده ایم و خانم های این منطقه خودشان آشپزی و غذا را برعهده دارند.

واعظی اضافه کرد: با خرید یک دستگاه خمیر گیر، تنور گازی و با در اختیار گذاشتن آرد، زنان این شهرک نانوایی راه اندازی کردند و نان به نصف قیمت عرضه می شود.

وی گفت: همچنین احداث پارک برای بازی کودکان در این منطقه از دیگر اقدامات انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین برای دختر بچه هایی که به سن تکلیف رسیده بودند و یا در آستانه سن تکلیف قرار داشتند، چادر خریداری و اهداء شد.

 وی تعمیر و بهسازی مسجد این شهرک که سال ها صدای اذان ازآن بلند نمی شد را از دیگر اقدامات این واحدعنوان کرد و گفت: این مسجد در نخستین روز از ماه مبارک رمضان افتتاح شد و از آن روز تا کنون مسجد این شهرک پایگاهی برای انجام فعالیت های فرهنگی و آموزشی شده است.

وی گفت: کودکان و نوجوانان این شهرک از نظر وضعیت سلامت دندان مورد بررسی قرار گرفتند که مشخص شد دندان های بیشتر این افراد دچار مشکل است.

وی ادامه داد: کلاس آموزشی چگونگی مسواک زدن در این شهرک برگزار شد و ۵۰۰ پکیج دندان پزشکی شامل خمیر دندان، مسواک و نخ دندان به جمعیت هدف اهدا شد.

وی همچنین به راه اندازی مینی بوس سلامت اشاره کرد و گفت:  در این منطقه معتادان بسیاری وجود دارد و آنها برای ترک باید متادون دریافت کنند، و با توجه به فاصله زیاد شهرک با مراکز دریافت متادون و هزینه رفت و آمد، دانشگاه با  در اختیار گذاشتن یک مینی بوس سلامت، این افراد را برای دریافت متادون به مراکز منتقل می کند.

واعظی گفت: قرار است پس از ماه مبارک رمضان، از این مینی بوس کودکان شهرک برای حضور در شهربازی و زنان نیز برای گردش در شهر استفاده کنند.

این کارشناس ارشد دفتر مشارکت های اجتماعی دانشگاه ادامه داد: قرار است پنجشنبه ها  یک پزشک عمومی در این شهرک حضور یابد و مراجعه کنندگان را به صورت رایگان ویزیت کند.

حاشیه نشین ها، دانشگاه را حامی خود می دانند

واعظی در ادامه این گفت و گو اقدامات دانشگاه علوم پزشکی را در شهرک های حاشیه نشین موثر دانست و گفت: در حال حاضر دانشگاه به عنوان حامی مردم وارد میدان شده  و مردم این مناطق دانشگاه را حامی خود در امور سلامت می دانند.

وی بیان کرد: چکاپ سلامتی نیز در شهرک صنعتی کرمان نیز آغاز شده و قرار است  بعد از ماه مبارک رمضان نیز شهرک سیدی نیز تحت پوشش قرار گیرند.

 راه اندازی  خانه های سلامت

 وی در مورد خانه های سلامت و  اهداف راه اندازی این خانه ها گفت: این خانه ها در راستای ارتقای سطح سلامت خانواده از نظر جسمی، روانی، اقتصادی و اجتماعی راه اندازی شده اند.

 وی افزود: در حال حاضر ۵ خانه سلامت در سطح شهر کرمان در محل های خیابان شفا، خیابان بهمنیار، شهرک افضلی پور، شهرک ۱۴ معصوم و شهرک صنعتی راه اندازی شده و در حال خدمت رسانی است.این خانه ها توسط خیرین در اختیار ما گذاشته شده  و با همت واحد امور مشارکت های دانشگاه تجهیز شده اند.

واعظی گفت: برگزاری کلاس های فرهنگی و هنری، نشست هایی با موضوع مهارت های زندگی، استحکام خانواده، برگزاری کلاس های آموزشی با موضوعاتی چون هنرهای دستی،  قرآن و تفسیر قران، کامپیوتر و… از عمده فعالیت های این خانه ها ست.

 

ارتقای وضعیت اقتصادی خانواده ها  با خود اشتغالی

 وی اضافه کرد: کار آفرینی یکی از اهداف راه اندازی خانه های سلامت است زیرا بانوانی که در سطح درآمد پایین قرار دارند با فرا گرفتن هنرها و صنایع دستی  در این خانه ها به نوعی توانمند می شوند و می توانند برای خود اشتغالی داشته باشند.

وی به بازارچه خود اشتغالی در خیابان شریعتی اشاره کرد و گفت: این بازارچه که مربوط به خیریه علی ابن ابیطالب است قرار است در اختیار زنان بد سرپرست و بی سرپرست قرار گیرد تا برای آنها اشتغال زایی شود  و تولیدات خودرا به فروش برسانند.

وی اضافه کرد: این بازارچه خوداشتغالی  زیر نظر انجمن سلامت بانوان استان راه اندازی می شود.

وی گفت: از طرف شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خانه ای به این واحد داده می شود به عنوان  خانه شماره ششبرای خانم هایی  که در شهرک پدر زندگی می کنند در نظر گرفته شده که این خانم ها در کلاس های توانمند سازی شرکت می کنند.

قول ها و حمایت های مسئولان

 کارشناس ارشد واحد امور مشارکت های اجتماعی دانشگاه بیان کرد: کل شهرک های حاشیه  شهر کرمان که از نظر فرهگی، اقتصادی و اجتماعی دارای کمبودهای بسیاری هستند، به عنوان مثال  یکی از معضلاتی که وجود دارد، بحث آموزش و ترک تحصیل کودکان و نوجوانان است، بر این اساس قرار شده  واحد امور مشارکت های دانشگاه از این کودکان حمایت کند.

وی اضافه کرد: برای تامین امنیت شهرک های حاشیه شهر کرمان در نشستی که با فرماندهی انتظامی استان برگزار شد، سردار چناریان قول مساعدت و همکاری را در این زمینه داده است.

واعظی گفت: شهردار کرمان نیز در دیداری قول مساعد داد که امکانات شهرداری را برای کمک به دانشگاه برای خدمت رسانی بهتر به کار گیرد.

معامله با خدا

واعظی خدمت رسانی به مردم را در منطقه حاشیه شهر نوعی معامله با خدا عنوان کرد و گفت: خوشبختانه زمینه ای فراهم شده تا بتوانیم حمایت های بیشتری را از مردم کمتر برخوردار در این مناطق و در راستای ارتقای سلامت آنها داشته باشیم.

 وی در ادامه از مسئولان و حمایت های بی دریغ آنها در اجرای برنامه های واحد مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی برای مردم حاشیه شهر کرمان قدر دانی کرد و گفت: استاندار کرمان نیز در این زمینه حمایت های زیادی را داشته و دارند.

وی اقداماتی را که این واحد تاکنون در شهرک های حاشیه نشین کرمان انجام داده است را موثر دانست و گفت: روحیه آنها تغییر کرده و شورو شوقی در مردم ایجاد شده  است.

 

بر چسب ها:
پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi