به گزارش “دانشجو آزاد ” به نقل از ایرنا ؛ استفاده از میکرو ارگانیزم های مفید خاک زی در تکثیر گیاهان باغی که محیط کشت استفاده شده به جای خاک ترکیبات مختلف معدنی و آلی فاقد قارچ های میکروریزی است، در جهان به عنوان یک ضرورت مطرح شده است.
بسیاری از گونه های ارزشمند گیاهی در سیستم ریشه ای خود، دارای نوعی رابطه هم زیستی با انواع به خصوصی از قارچ های میکروسکوپی مفید خاک زی هستند که به آنها قارچ ریشه یا مایکورایزا گفته می شود.
دکتر فرهاد رجالی مدیرعامل شرکت زیست فناور پیشتاز واریان گفت :این شرکت دانش بنیان، موفق به تولید قارچ های میکوریزی شده است که یکی از اجزای اصلی سیستم ریشه ای در جوامع گیاهی است.
وی اضافه کرد :این قارچ جذب آب و عناصر معدنی، توسط ریشه را بهبود می بخشد، به گونه ای که بسیاری از گیاهان بدون داشتن چنین روابط همزیستی، قادر به ادامه حیات نیستند.
رجالی اضافه کرد :مهم ترین اثرات مفید رابطه هم زیستی میکوریزی شامل بهبود تغذیه گیاه، افزایش ۵۰ تا ۱۰ درصدی دسترسی به منابع آب و عناصر معدنی موجود در خاک برای گیاه میزبان، افزایش جذب عناصر معدنی کم تحرک در خاک به ویژه فسفر و عناصر کم مصرف ازجمله آهن، روی، مس و منگنز است .
وی افزود :همچنین استفاده از سیستم آنزیمی فسفاتاز اسیدی و قلیایی برای تبدیل بخشی از فسفر آلی موجود در خاک به فرم قابل جذب گیاه، برقراری اثرات متقابل مثبت با میکروارگانیزم های حل کننده فسفات نامحول و انواع سنتزکننده مواد محرکت رشد گیاه، افزایش کارایی مصرف کودهای شیمیایی و کاهش هدرروی عناصر معدنی موجود در خاک از طریق آب شویی و روان آب های سطحی از دیگر اثرات مفید است.
مدیرعامل این شرکت کارایی و سودمندی استفاده از این گونه های گیاهی را برای افزایش رشد و پایداری ریشه، کاهش تلفات گیاه از خزانه به مزرعه یا باغ، کاهش زمان لازم برای باردهی و افزایش بازارپسندی محصولات عنوان کرد.
کاهش بیماری های گیاهی، بهبود کیفیت خاک، کاهش اثر تنش های محیطی و غیره ازجمله فواید استفاده از این گونه های ارزشمند گیاهی است.
این شرکت توانسته به عنوان یکی از شرکت های معدود در ایران به تولید این گونه های ارزشمند گیاهی دست یابد.
سومین جشنواره زیست فناوری ایران از ۳۱ اردیبهشت تا ۲ خردادماه ۹۴ به همت معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری در نمایشگاه بین المللی تهران برپا شده است.
انتهای پیام /