پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

10:24:09 - دوشنبه 19 بهمن 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
توجه ویژه به شغل، اولویت دانشگاه علمی کاربردی
خیلی از دانشجویان شاغل به دنبال دانشگاهی هستند که علاوه بر حفظ شغل به ادامه تحصیل بپردازندو دانشگاه علمی کاربردی دانشگاهی برای جذب این دانشجویان است.

به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از باشگاه خبرنگاران:شاغل شدن در شغلی که دوستش داریم از دیرباز از مهمترین دغدغه‌ی جوانان بوده و هست و کمتر کسی در قبل می‌توانست در رشته‌ای که تحصیل کرده مشغول به کار شود.

احداث این دانشگاه با هدف افزایش سطح مهارت شاغلین بخش‌های مختلف اقتصادی و افزایش مهارت‌های حرفه‌ای دانش‌آموختگان مراکز آموزشی فاقد تجربه اجرایی در سال۱۳۷۱ به تصویب رسید.
علمی که با هدف کاربردی شدن پیش رفت
منظور از دوره‌های علمی کاربردی، دوره‌هایی است که با هدف ارتقاء دانش افراد و ایجاد مهارت‌های لازم و به فعالیت رساندن استعدادهای نهفته در ایشان تعلیم داده می‌شود و دانش‌آموختگان را برای احراز شغل، حرفه و کسب و کار در مشاغل گوناگون آماده کرده و توانایی آنان برای انجام کاری که به آنها محول شده است تا سطح مطلوب افزایش می‌دهد.
دانشگاه علمی کاربردی، مسوولیت برنامه ریزی، سازماندهی، پشتیبانی های کارشناسی، عملیاتی، اطلاعات و سیاستگذاری های کلان و نیز نظارت و ارزشیابی مراکز و موسسات علمی کاربردی را بر عهده دارد.
این دانشگاه دارای ۳۱ واحد استانی و نزدیک به ۱۰۰۰ مرکز آموزشی در سطح کشور است و در سه مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد به دو روش ترمی و پودمانی با آزمون های مجزا دانشجو می پذیرد. آموزش ها در مراکز آموزشی مورد تأیید انجام شده و واحدهای استانی وظیفه نظارت و هماهنگی این مراکز را بر عهده دارند.
۷۵درصد از دانشجویان علمی کاربردی شاغل اند!
دکتر محمد اخباری سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در حال حاضر ۷۵درصد از فارغ‌التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی شاغل هستند که ۳۰درصد از این افراد قبل از ورود شاغل بودند و ۴۵درصد افرادی هستند که بعد از کسب مهارت در دانشگاه در شغل مرتبط مشغول هستند.
وی با بیان این که دانشگاه علمی کاربردی شرایطی را فراهم کرده تا افراد شاغل بتوانند روزهای حضور خود در دانشگاه را با شغل شان تنظیم کنند افزود: از ۵۰۰ هزار دانشجوی علمی کاربردی ۱۴۷ هزار نفر شاغل اند و به مبنای این تعداد دانشگاه فرم‌های اشتغال به تحصیل را برای افرادی که شاغل هستند تنظیم کرد.
فرم های اشتغال به تحصیلی که نادیده گرفته می شود
در همین راستا گزارشاتی از اعتراض برخی از دانشجویان علمی کاربردی نسبت به فرم‌های اشتغال به تحصیل به دست رسیده که با وجود تکمیل این طرح توسط اکثریت دانشجویان رشته‌ی مورد نظر روزهای برگزاری کلاس‌های این افراد وسط هفته اتفاق افتاده است و همچنین گزارش شده به تعداد کمتر از انگشتان دست دانشجویانی در یک کلاس وجود دارند که شاغل نبوده و فرم‌های اشتغال به تحصیل را پر نکرده باشند.
اخباری در پاسخ به بی‌تأثیر بودن این فرم در برگزاری کلاس‌های برخی از رشته‌های تحصیلی در طول هفته بیان کرد: فردی که برای درس خواندن وارد دانشگاه می‌شود باید خودش را با زمان برگزاری کلاس‌ها در دانشگاه تنظیم کند و یا برعکس دانشگاه خودش را با زمان دانشجویانش تنظیم کند و این درصورتی امکان‌پذیر است که تعداد افراد شاغل در کلاس به حد نصاب رسیده باشد چرا که دانشگاه نمی‌تواند به خاطر ۱۰ درصد، ۹۰ درصد دانشجویان را در کلاس‌ها روزهای تعطیل قرار دهد.
پوشش دادن شاغلین در ساعاتی خاص که نیاز به مرخصی زیاد در محل کار خود نداشته باشند نیازمند تعداد درخواست آن‌ها از این مسئله است. این فرم به افراد شاغل که نمی‌توانند در روزهای حضور خود را با دانشگاه‌های دیگر تنظیم کنند بسیار کمک می‌کند چرا که امکان برگزاری کلاس برای این افراد در روزهای چهارشنبه بعدازظهر، پنجشنبه و حتی جمع وجود دارد.
مهمترین دلیل برای دانشجویان جویای کار درآمدی است که بتوانند خرج و مخارج زندگی از جمله خرج تحصیل خود را دریافت کنند، و تبلیغاتی که این افراد را به خواسته‌ی خود برساند  مطمئنا آنها را جذب می‌کند.
اما چه اتفاقی می‌افتد که نور امیدی از آنچه در خیال می‌پرورانند ، یعنی فکر اشتغال درکنار تحصیل ، در این افراد روشن شود و برای آن تلاش کنند و در نتیجه از آنچه که می‌ترسیدند روبه‌رو شوند، ۲ راه برای آنها باقی می‌ماند، یا بمانند و به آنچه در خیال می‌پرواندند ادامه دهند که در آن صورت فشار خرج و مخارج روی دوش آنها سنگینی خواهد کرد و یا نور امید روشن شده را خاموش کنند و زندگی را همان‌ گونه که از قبل بود ادامه دهند.
انتهای پیام/س

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi