به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فقط کافی است بازدیدی از پردیس اصلی دانشگاه تهران داشته باشید؛ دختر و پسرهای دانشجو با لباسهای غیرمتعارف دانشجویی در گوشه و کنار ایستاده اند و هستند کسانی که در همان فضا «دورهمی» سیگار می کشند!
کشیده شدن رابطه دختر و پسر و «بدحجابی» در دانشگاهها، مسئله ای است که نیاز به یک تحلیل دقیق و صرف وقت زیاد برای آسیب شناسی این «پدیده»، که چندسالی است با افزایش مراکز دانشگاهی و «هجوم» دانشجو، روبرو شده، دارد.
از سویی دیگر ورود شبکه های اجتماعی از جمله تلگرام و اینستاگرام (بدون فرهنگ سازی) به «بطن» زندگی مردم و دانشجویان، باعث آسیب شده و فضای مناسبی را برای «موج سواری» جریان های «ضدفرهنگی» که در فضای واقعی نمی توانند اغراض ضدفرهنگی خود را پیش ببرند، شده است.
جامعه شناسان رسانه را عرصه بازتولید افکار و رفتارهای افراد و جریانات موجود در جامعه می دانند و بویژه پس از آنکه رسانه های تعاملی و شبکه های اجتماعی ظهور و بروز پیدا کرد این مسئله پر رنگ تر شد.
به عقیده آنها عرصه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی محیطی برای بازتولید را در خود دارد که افراد به چندگانگی شخصیتی مبتلا می شوند؛ چندگانگی ای که در آن شخصیت حقیقی شان با شخصیت مجازی شان متفاوت است و بطور دقیق تر آنها واقعیتِ واقعیت خود را در فضای مجازی بدون ترس و رودربایستی عرضه می کنند.
در این مسیر اولین مسئله ای که شبکه های مجازی فراهم می کند؛ قبح شکنی و قبح زدایی از هنجارهای موجود اجتماعی است. افرادی که نمی توانند در فضای اجتماعی واقعی بسیاری از کارها به دلیل کنارگذاشته شدن از جمع انجام دهند آن را در فضای مجازی شروع می کنند تا قبح مسئله ریخته شود. اما مسئله خطرناک عصر حاضر آن است که جامعه خود بازخورد و بازتولیدی است از فضای مجازی و وقتی قبح شکنی بسیاری از مسائل در فضای مجازی شکسته می شود، به دلیل نزدیک شدن فضای مجازی و حقیقی در افکار این ناهنجاری ها به جامعه نیز انتقال پیدا می کند و ما شاهد همان ناهنجاری ها در جامعه نیز می باشیم.
این مسئله باعث شده است جریان های ضدفرهنگی نیز ناهنجاری های خود را ابتدا از طریق فضای مجازی قبح شکنی کنند و پس از عادی شدن آن را در فضای حقیقی تسری دهند که نمونه بارز آن را در چند سال اخیر در مسئله آزادی یواشکی توسط مسیح علی نژاد؛ خبرنگار ضد انقلاب دیدیم.
اینها مقدمه ای بود برای آنکه متوجه شویم جریان ضدفرهنگی در دانشگاه های کشور که از تاثیر مستقیم بر فضای دانشگاه عاجز شده اند چگونه در حال تغییر فضای فکری دانشجویان هستند تا با قبح شکنی در فضای مجازی افکار دانشجویان را به سمت بازتولید این تفکر در فضای واقعی دانشگاه سوق دهند. حال مایه تاسف است که شبکه های اجتماعی دانشگاهی نیز همسو با این جریان ضدانقلاب به بازتولید رفتارهای ضدفرهنگی و ضداسلامی اقدام می کنند و تلاش دارند آن را در فضای دانشگاه های کشور بازتولید کنند.
اخیرا صفحه اینستاگرام منتسب به دانشگاه تهران با انتشار تصاویری از بی حجابی های قبل انقلاب و یا تصاویر رفتارهای ساختارشکن برخی دانشجویان در صحن دانشگاه تلاش دارد با عادی سازی این مسائل زمینه را برای فراهم کردن این ناهنجاری ها در دانشگاه فراهم کند.
جالب اینجا است در بین تصاویر منتشر شده، این صفحه اقدام به انتشار تصاویری از دختران بی حجاب در قبل از انقلاب با ظاهری شاد در مقابل یک دختر با حجاب «غمگین» کرده است.
به هر حال آنچیزی که در این بین مهم به نظر می رسد، وظیفه متولیان فرهنگی در دانشگاه ها در رصد این اتفاقات غیرعرف، است، مسئله ای که در نهایت چیزی جزء آسیب برای دانشجویانی که خانواده ها به یک امیدی فرزند خود را برای «کسب یک مدرک» به کیلومترها دورتر از محل زندگی خود میفرستند، ندارد.
خبرنامه دانشجویان ایران، آمادگی دارد توضیحات مسئولین این دانشگاه را درباره انتشار این تصاویر را منعکس کند.