پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

15:15:50 - دوشنبه 10 خرداد 1395
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
از خوراکی‌های معجزه‌آسا در تقویت حافظه تا اشتباهات رایج در برنامه غذایی
راههای زیادی برای تقویت حافظه و آمادگی ذهن برای مطالعه در فصل امتحانات و حاضر شدن در سر جلسه امتحان وجود دارد، اما …

به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ماجرا اما فقط به ایام امتحانات ختم نمی‌شود؛ دانش‌آموزان و حتی دانشجویان زیادی هستند که خود را برای شرکت در بزرگترین ماراتن علمی کشور آماده می‌کنند.

شرکت در کنکور سراسری نیز در جای خودش، بحث و بررسی‌های بیشتری را می‌طلبد، از نحوه مطالعه و تست‌زنی، آمادگی روحی و روانی و مواردی از این دست تا خورد و خوراک و تامین نیازهای مادی و جسمی داوطلبان برای رسیدن به شرایطی ایده‌آل به منظور شرکت در آزمون مورد نظر.

در میان تمام نسخ و تجویزهای متعددی که برای دانشجویان و دانش‌آموزان و داوطلبین کنکور وجود دارد اما طب سنتی توصیه‌های بهتری کرده است. توصیه‌هایی که با رعایت کردن آنها می‌شود انتظار شرایطی مطلوب و دلچسب را برای فصل امتحانات داشت.

طب سنتی معتقد است تقویت مغز و ذهن باعث افزایش توانایی تمرکز، حافظه و قدرت استدلال و محاسبه می‌شود که همگی برای گرفتن نتایج رضایت بخش از امتحانات ضروری هستند.

فصل بهار علاوه بر شادی و نشاطی که با خود به ارمغان می‌آورد برای دانش‌آموزان، دانشجویان و والدین آن‌ها دغدغه و استرس امتحانات را هم به همراه دارد. توانایی ذهنی، نشاط و سلامت بدنی دو مساله‌ مهم است که بر عملکرد افراد در جلسه امتحان اثر می‌گذارد. طب سنتی برای هر دو مورد توصیه‌های جالب توجهی دارد.

چند خوراکی معجزه آسا در تقویت حافظه

۱- تلاش برای تقویت توانایی ذهنی

تقویت مغز و ذهن باعث افزایش توانایی تمرکز، حافظه و قدرت استدلال و محاسبه می‌شود که همگی برای گرفتن نتایج رضایت بخش از امتحانات ضروری هستند. در این زمینه چند خوراکی خوش هضم و مقوی توصیه می‌شود که شامل بادام درختی، انجیر و گردو، نخود‌چی کشمش، زرده تخم‌مرغ عسلی، شله زرد و فالوده سیب است. این خوراکی‌ها علاوه بر تقویت مغز و افزایش توان ذهنی برای دستگاه گوارشی بار اضافی نیستند. همچنین در افراد بد غذا هم به می‌توان به عنوان میان‌وعده‌ متنوع و مقوی مورد استفاده قرار گیرد. نکته مهم این است که در مصرف این غذاها افراط نشود.

«بادام» یکی از مواد مغذی تقویت کننده برای قوای ذهنی است؛ علاوه بر این اغلب مواد معدنی نظیر آهن و کلسیم و فسفر هم در بادام موجود هستند. طبع بادام معتدل رو به گرم و برای اغلب مزاج‌ها قابل تحمل است. یکی از نوشیدنی‌های خوشمزه‌ای که می‌توان به راحتی از بادام تهیه کرد، شیر‌بادام است که طرز تهیه آن به این شکل است:

– طرز تهیه شیر بادام

مواد لازم: مغز بادام خام ۱۵ عدد، عسل یا شکر ۳ قاشق غذاخوری، آب سرد ۳ لیوان.

ابتدا پوست بادام‌ها را جدا کنید. برای این کار ابتدا آن‌ها را در آب در حال جوش بریزید و بعد از یک جوش خوردن بردارید و روی آن‌ها آب سرد بریزید. با این کار پوست‌ها به راحتی جدا می‌شوند، سپس بادام‌ها را به همراه آب سرد و عسل یا شکر در مخلوط‌کن به طور کامل مخلوط کنید تا به صورت شیر درآید.

دانشجویان همچنین می توانند با درست کردن فالوده سیب به احساس فرح بخشی خود در گرمای تابستان و فصل امتحانات خود کمک کنند که طرز تهیه ان بسیار ساده و به این ترتیب است:

– طرز تهیه فالوده سیب

مواد لازم: ۴ عدد سیب درختی متوسط، عسل یا شکر یک قاشق غذاخوری، زعفران ۴ پَر، گلاب یا عرق بیدمشک نصف استکان.

ابتدا سیب‌ها را پوست کنده و رنده کنید. سپس با مواد دیگر کاملا مخلوط کنید. ماده به دست آمده را در یخچال نگهداری و به اندازه دلخواه در میان وعده‌ها میل کنید. در صورتی که مزه شیرین فالوده اذیت‌کننده است به آن شکر یا عسل اضافه نکنید. فالوده سیب در هنگام گرمی هوا و برای افراد گرم مزاج هم می‌تواند بسیار فرحبخش باشد.

۲- مویز و تقویت حافظه

افرادی که به علت سکونت در خوابگاه امکان تهیه این دو خوراکی خوشمزه و مقوی را ندارند، می توانند از مغز بادام درختی و آب سیب استفاده کنند. مویز یا همان کشمش سیاه نیز از موادی است که جهت تقویت حافظه و افزایش تمرکز بسیار مفید است. نوع بی‌هسته‌ی آن هم در فروشگاه‌های خشکبار وجود دارد که لذیذتر است. میزان مصرف این فرآورده روزانه ۳۰ گرم یا ۲۱ عدد است که بهتر است صبح ناشتا استفاده شود. لازم به ذکر است که ورزش ملایم و مستمر حتی در حد ۱۵ دقیقه در هنگام صبح یا عصر که دمای هوا معتدل است نیز، توان ذهنی را افزایش می‌دهد.

۳- افزایش نشاط و سلامت بدنی

خستگی و ناراحتی بدنی مساله‌ای بسیار مهم است که حتی باعث شده برخی افراد قادر به حضور در جلسه امتحان نباشند یا نتوانند تا اتمام امتحان دوام بیاورند. یکی از علل جلوگیری از موارد ذکر شده توجه به وضعیت تغذیه است. یکی از نوشیدنی‌هایی که علاوه بر تقویت معده و بهبود هضم، باعث تقویت حافظه و تمرکز می‌شود و آرامبخش و نشاط‌ آور نیز بوده و می‌تواند حرارت بدن را در هنگام گرمی هوا کاهش دهد، شربت جُلّاب یا همان شربت گلاب طب سنتی است که طرز طهیه آن بدین شرح است:

– طرز تهیه شربت جُلّاب

مواد لازم: شکر ۱ کیلو، گلاب ۳ کیلو، زعفران یک قاشق چایخوری سرخالی.

شکر و گلاب را مخلوط کرده روی شعله ملایم بجوشانید، در حین جوشیدن کف آن‌را بگیرید صبر کنید تا نصف شود. سپس زعفران ساییده شده را با گلاب حل کرده و به آن اضافه نموده شعله را خاموش کنید. برای مصرف آن‌را با آب مخلوط کرده و میل کنید. در صورت تمایل می‌توانید تخم شربتی یا اسفرزه را نیز موقع مصرف به آن اضافه کنید.

۴- مراقب غذاهای چرب و سنگین باشد

مصرف برخی از غذاها که با هدف تقویت بدن و ذهن استفاده می‌شوند به علت سنگین بودن، نتیجه معکوس می‌دهند. در این میان می‌توان به خوراکی‌های نظیر کله‌پاچه، ماکارونی چرب، جگر، پیتزا، آش رشته، سوسیس و کالباس اشاره کرد. همچنین روی هم خوردن خوراکی‌های مختلف هم با به هم ریختن وضعیت معده سلامت و نشاط بدن را مختل می‌کنند. افراط در مصرف غذاهایی نظیر کاهو و ماست که رطوبت زیادی دارند، هم موجب سستی بدن و بی‌حالی می‌گردد و به ویژه باید در وعده‌های شب کمتر استفاده شوند. ترشی‌ها هم می‌توانند باعث ضعف بدنی و کاهش توان ذهنی گردند.

۵- اشتباه مصرف مواد کافئین دار

مصرف بیش از حد چای پررنگ، کاکائو و انواع قهوه و نسکافه، یکی از مواد شایع دیگری دانست که باعث اضطراب می شوند و خواب را نیز مختل می‌کنند. همچنین نوشابه‌های انرژی‌زا هم به علت وجود مواد محرک چنین اثری دارند.

۶- عدم مصرف همزمان غذاها و میوه‌های لطیف

مصرف هم‌زمان بعضی غذاها و میوه‌های لطیف مانند شیر و توت، ماهی و توت فرنگی، شیر و پیاز، یا حتی شیر و ماهی در یک وعدۀ غذایی می‌تواند منجر به سوءهضم و فاسدشدن این غذاها در معده شود. نکتۀ مهم‌تر اینکه غذاهای لطیف و خوش‌هضم هرگز نباید پس از غذای سنگین و دیرهضم خورده شوند؛ مثلا خوردن شیرینی جات روی غذاهای چرب بسیار نامناسب است. دانش‌آموزان و دانشجویان در روزهای آزمون باید از غذاهای نفاخ پرهیز کنند، زیرا چنین غذاهایی هم موجب زحمت دستگاه گوارش می‌گردند و هم سیستم عصبی را آزار می‌دهند و موجب سنگینی و خواب‌آلودگی فرد می‌شوند، حبوبات نخیسانیده، کلم، تربچه، سیر و پیاز از این قبیل محسوب می‌شوند.

بر چسب ها: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi