به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از خبرگزاری فارس، ذوالفقار یزدانمهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در آیین نکوداشت هفته خوابگاهها که در شیراز برگزار شد با اشاره به برگزاری هفته خوابگاهها از ۲۶ اردیبهشت تا اول خرداد گفت: هفته خوابگاه در سال جاری با شعار «خوابگاهسازی، ضرورت ملی، تجلی همدلی و همزبانی» و با رویکرد « عادلانهسازی، بهینهسازی، بالندگی فکری و روحی» برگزار خواهد شد.
وی افزود: «اهتمام به همدلی و همزبانی بین مسئولان و دانشجویان، ترویج خوابگاهسازی به عنوان ارزش اسلامی و اهتمام ملی برای رفع نیازهای موجود خوابگاهی، عادلانهسازی توزیع امکانات و منطقیسازی قیمتها، مشارکت دانشجویان در مدیریت خوابگاهها و تصمیمسازی صندوق رفاه دانشجویان» از مهمترین اهداف هفته خوابگاهها در سال جاری است.
یزدانمهر تصریح کرد: امسال معاونین وزارت علوم و صندوق رفاه دانشجویان به منظور تعامل مؤثر و پرتحرک با دانشجویان و شنیدن مشکلات خوابگاهها در سطح تهران و استانها در قالب ۱۳ گروه از خوابگاهها بازدید کرده و گزارش تهیه خواهند کرد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان تأکید کرد: رؤسای دانشگاهها در معیت مسئولین استانی نیز از خوابگاهها بازدید خواهند کرد تا بتوانیم به فهم مشترکی در سطح خوابگاهها دست پیدا کنیم.
یزدانمهر گفت: از هزار و ۴۰ خوابگاه دانشجویی موجود در دانشگاههای دولتی قریب به ۵۰ درصد آنها دارای عمر بالای ۱۵ سال هستند که سریعاً باید مقاومسازی و تجهیز شوند که طبق بررسیهای به عمل آمده برای مقاومسازی و تجهیز خوابگاهها به اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز داریم.
یزدانمهر تأکید کرد: هم اکنون ۳۲۲ خوابگاه دولتی ما فاقد استاندارد و امکانات اولیه هستند. صندوق رفاه دانشجویان با همکاری مؤثر دانشگاهها توانسته است در قالب وضعیت خوابگاههای دولتی حدود ۲۵۵ هزار دانشجوی نیازمند را اسکان دهد. این درحالی است که بیش از ۱۱۰ هزار دانشجو تقاضای اسکان دارند و در صف انتظار هستند.
وی تصریح کرد: برای رسیدن خوابگاهها به وضع مطلوب ۳ برنامه «افزایش اعتبار صندوق در دانشگاه در بخش تسهیلات و یارانه، ایجاد ردیف مستقل برای تأمین و تجهیز خوابگاهها و به میدان آوردن بخش غیردولتی و نهادهای عمومی غیردولتی و خیرین و بخش تعاونی و خصوصی» در دست اقدام است.
یزدانمهر افزود: با عنایت به تکلیف برنامه پنجم، ایجاد منابع مالی پایدار و مشارکت با دانشگاهها برای تأمین و کاهش قیمت اقلام اساسی، تجهیزات و امور بیمه از دیگر راههای برونرفت از وضعیت موجود در صندوق رفاه دانشجویان است.
وی ادامه داد: شناسنامهدار کردن و رتبهبندی خوابگاهها برای توزیع عادلانه امکانات تدوین دستورالعمل خوابگاه خودگردان برای نظارت بیشتر، متنوع کردن منوی تغذیه در دانشگاهها از دیگر برنامههایی است که درحال پیگیری آن هستیم.
یزدانمهر در خاتمه اظهار داشت: امیدواریم با مشارکت دانشجویان در ارتقاء خدمترسانی توأم با کرامت انسانی نقش بیشتری را ایفا کنیم.