به گزارش” دانشجو آزاد ” به نقل از ایسنا؛ مجتبی شریعتی در ششمین همایش ارزیابی کیفیت نظامهای دانشگاهی، مشکل اصلی آموزش عالی را نظارت و کیفیت دانست و افزود: اگر این مشکل را حل کنیم، وضعیت آموزش عالی به مراتب بهتر خواهد شد. کیفیت مستلزم نظارت و نظارت نیز مستلزم آگاهی نسبت به نظام آموزش عالی است.
وی همچنین با اشاره به وضعیت دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: این دانشگاه یکی از دانشگاههای محوری و تاثیرگذار است. زیرا به طور کلی وظیفه دو دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه فرهنگیان در کشور معلم پروری است.
معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه این دانشگاه یکی از دانشگاههای خاص کشور است ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان با ۶۵ واحد و ۷۰۰ مدرس در سراسر کشور مشغول به فعالیت است.
افزایش صددرصدی جمعیت دانشجویی
شریعتی در بخش دیگری از سخنانش درباره روند رو به رشد کمی در نظام آموزش عالی اظهار کرد: جمعیت دانشجویی از سال ۸۴ به بعد صددرصد افزایش یافته است چنانچه در سال ۸۴ حدود ۲ میلیون دانشجو و در حال حاضر حدود ۴ میلیون دانشجو مشغول به تحصیل هستند. البته اگر این رشد کمی توام با رشد کیفی بود، نتایج بهتری حاصل میشد. اما در حال حاضر تنها به رشد کمی پرداختهایم و از رشد کیفی غافل شدهایم.
معاون آموزشی وزیر علوم همچنین تاکید کرد: مراکز غیردولتی و بخش خصوصی باید فعال شده و به آموزش عالی ورود پیدا کنند. در این راستا جلوی مجوزهای جدید برای تاسیس مراکز آموزش عالی تا اطلاع ثانوی گرفته شده است چراکه موسسات موجود از کیفیت لازم برخوردار نیستند و بقای کیفیت آنها در اولویت کار است.
شریعتی همچنین با اشاره به لزوم بینالمللی شدن دانشگاهها خاطرنشان کرد: باید زمینهای فراهم شود که دانشگاهها در بستر فعالیت بینالمللی قرار گیرند، چراکه درآستانه اقبال دانشجویان خارجی به دانشگاههای کشور هستیم.
وی تصریح کرد: سال گذشته که هنوز بیانیه لوزان مطرح نشده بود،جمعیت پذیرش دانشجوی خارجی نسبت به سال ۹۲ سه برابر شد و این تنها مختص به دانشگاههای بزرگ نبود.
دانشجویان خارجی نیم درصد جمعیت کل دانشجویان
معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه در حال حاضر تعداد دانشجویان خارجی نیم درصد جمعیت کل دانشجویان است، ادامه داد:اگر مذاکرات هستهای به صورت مطلوب نتیجه دهد، اقبال دانشجویان خارجی برای ورود به دانشگاههای کشور افزایش مییابد. چنانچه تاکنون مکاتبات بسیاری از کشورهای خارجی برای پذیرش دانشجو در رشتههایی مانند باستانشناسی انجام شده است.
انتهای پیام