پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

17:59:10 - چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
ارائه هرگونه خدمات به اسناد دفترچه‌ای ممنوع شد
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان گفت: بر اساس تبصره ذیل ماده ۱۱ قانون جامع حدنگار، ارائه هرگونه خدمات به اسناد دفترچه‌ای ممنوع شده است و دارندگان این نوع اسناد باید سریعا جهت تعویض این اسناد اقدام کنند.

 به گزارش دانشجو آزاد: سیدمهدی هاشمی در اولین جلسه کمیته استانی هماهنگی اجرای قانون الزام گفت: قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول تمهیدات ویژه‌ای برای نظام‌مند کردن فعالیت مشاورین املاک در نظر گرفته است.

وی افزود: بر اساس این قانون، مشاورین املاک صرفا مجاز به انجام مذاکرات مقدماتی بین طرفین قرارداد و تنظیم پیش‌نویس قرارداد هستند و باید از انعقاد قرارداد که جنبه حقوقی دارد، خودداری نمایند.

دبیر کمیته استانی هماهنگی اجرای قانون الزام در ادامه بیان کرد: سامانه کاتب به عنوان پل ارتباطی مشاورین املاک، دفاتر اسناد رسمی و ادارات ثبت اسناد راه‌اندازی شده است و مشاورین املاک می‌بایست پیش‌نویس قراردادها را از طریق این سامانه به دفاتر اسناد رسمی ارسال کنند.

او ادامه داد: با اقدامات و پیگیری‌های کمیته استانی هماهنگی اجرای قانون الزام و نظارت‌های مستمر میدانی، تا کنون ۹۵ درصد از مشاورین املاک استان کرمان به سامانه کاتب متصل شده‌اند.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان خاطرنشان کرد: اسناد مالکیت تک‌برگ زمینه ارائه خدمات هوشمند را فراهم می‌کند و به منظور توسعه خدمات الکترونیک، تعویض اسناد دفترچه‌ای به سند تک‌برگ اولویت اصلی این اداره کل در سال جاری است.

هاشمی افزود: در استان کرمان قریب به ۱۵۸ هزار جلد سند دفترچه‌ای وجود دارد که با توجه به تبصره ذیل ماده ۱۱ قانون جامع حدنگار کشور، باید به اسناد تک‌برگ تبدیل شود.

عضو شورای قضایی استان کرمان تصریح کرد: مطابق قانون، ارائه هرگونه خدمات به اسناد دفترچه‌ای ممنوع شده است و دارندگان این نوع اسناد باید فورا جهت تعویض این اسناد و دریافت سند تک‌برگ اقدام کنند و الّا از دریافت خدمات ثبتی، بانکی، اداری و حتی وثیقه‌گذاری در مراجع قضایی محروم می‌شوند.

وی در خاتمه با بیان اینکه لازمه پیشبرد قانون الزام، اتمام حدنگاری پهنه‌های سرزمینی است، ابراز داشت: از مجموع ۱۸ میلیون و ۱۴۹ هزار هکتار مساحت سطح کل استان تاکنون برای ۱۷ میلیون و ۵۸۰ هزار هکتار معادل ۹۶/۹ درصد سند مالکیت حدنگار صادر شده است.

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi