به گزارش دانشجو آزاد: دکتر سعید میرزایی امروز چهارم آذرماه درباره ویژگیهای این محصول گفت: دهانشویه ضدباکتری گیاهی-دارویی بر پایه عصاره گیاه شاخ بزی ساخته شده و برای پیشگیری و درمان بیمارهای دهان و دندان قابل استفاده است. عصاره به کار رفته در این محصول برای اولین بار در دنیا مورد بررسی و استفاده قرار گرفت و در سیستم پتنت آمریکا «USPTO، مشهورترین سیستم ثبت اختراع در جهان ثبت شد.
عضو هیات علمی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی پژوهشکده علوم محیطی پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی دانشگاه با نام بردن از استرپتوکوک موتانس (Streptococcus mutans) به عنوان اولین و مهم ترین میکروارگانیسم موجود در پلاک که در همه سطوح دهان دیده میشود و در شروع پوسیدگی مینای دندان پیشتاز است، افزود: انترکوک فکالیس (Enterococcus faecalis) نیز یکی دیگر از میکروارگانیسمهای فلور طبیعی دهان (normal flora of the oral cavity) است که باعث عفونت و پوسیدگی دندان میشود و با سایر بیماریهای دهان مرتبط است.
به گفته دکتر میرزایی، دهانشویه حاضر به خوبی این میکروارگانیسمهای مهم دهان (استرپتوکوک موتانس و انترکوک فکالیس) را ازبین برده و در جلوگیری از پوسیدگی دندانها موثر است.
عضو هیات علمی پژوهشکده علوم محیطی در رشته بیوتکنولوژی کشاورزی – ژنتیک مولکولی گیاهی در تشریح این اختراع گفت: اختراع حاضر دهانشویه ضدباکتری گیاهی-دارویی است بر پایه عصاره گیاه شاخ بزی(Proboscidea jussieui) برای پیشگیری و درمان بیماریهای دهان و دندان این گیاه برای اولین بار در دنیا مورد بررسی و استفاده قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: باکتری موتانس عامل اصلی پوسیدگی دندانها بوده و سلامتی دهان بیش از ۷۰ درصد از انسانها در تمام گروههای سنی را تحت تاثیر قرار داده است. در حال حاضر دهانشویههای شیمیایی که مهم ترین آنها کلرهگزیدین است برای کنترل شیمیایی پلاک کاربرد دارند. استفاده طولانی مدت از ترکیبات شیمیایی سبب رنگی شدن دندان و اثر معکوس بر روی مخاط دهان دارد. این عوامل نامطلوب استفاده طولانی مدت و پذیرش افراد را محدود میکند.
میرزایی افزود: با توجه به افزایش گرایش به مواد طبیعی تلاشهای زیادی برای یافتن جایگزینهای مناسب گیاهی انجام شده است. دهانشویه گیاهی-دارویی تولید شده میکروارگانیسمهای مهم دهان، استرپتوکوک موتانس و انترکوک فکالیس، را ازبین برده و در جلوگیری از پوسیدگی دندانها موثر است. علاوه بر این بدلیل گیاهی بودن، عوارض دهانشویههای شیمیایی را نداشته و اثرات تکمیلی از جمله خصوصیات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی نیز دارد که برای سلامت لثه مفید می باشد. این دهان شویه در سنین پایین قابل استفاده بوده و قابل رقابت با کلرهگزیدین می باشد. امکان استفاده از این محصول با تغییراتی در فرمول در سایر محصولات بهداشتی آنتی باکتریال نظیر خمیردندان(toothpaste)، وارنیش(varnish)، محلول ها و کرمهای ضدباکتری (antibacterial solution and cream)، آدامس های ضدباکتری (antibacterial gum)، قرصهای ضدباکتری خوشبوکننده دهان (antibacterial mouth freshener or antibacterial clean breath)، ژل ترمیمکننده زخم (Wound healing gel) وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در دهان انسان باکتری های فراوانی وجود دارد که از باقی مانده مواد غذایی و ترکیبات موجود در بزاق (saliva) تغذیه میکنند افزود: یک بیوفیلم از این باکتری ها که همان پلاک دندان (Dental plaque) است به عنوان فاکتور اصلی دخیل در بروز عفونت های دهان و دندان (شایع ترین عفونت های انسانی) مطرح است. شایع ترین این عفونت ها شامل پوسیدگی های دندانی (Tooth Decay)، بیماریهای لثه(Gum disease) نظیر التهاب لثه (Gingivitis) و بیماری های پریودنتایتیس (Periodontitis) است.
به گفته دکتر میرزایی فساد یا پوسیدگی دندان ها و تشکیل پلاک، سلامتی دهان بیش از ۷۰ درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار داده و تقریباً تمام گروه های سنی را درگیر میکند. به منظور ممانعت از تشکیل شدن پلاک، حذف و کنترل جمعیت باکتری های دهان به کمک یک دهان شویه مؤثر می تواند سودمند باشد. علاوه بر این افزایش پلاک میکروبی دندان روی تمام سیستم بدن تاثیر گذار است و پوسیدگی های دندانی و لثه درمان نشده زمینه بیماری های قلبی ـ عروقی (Cardiovascular disease) و دیگر بیماری های زمینه ایی را فراهم میآورند.
انتهای پیام