به گزارش دانشجو آزاد: طاهره بیگ زاده در گفتوگو با ایسنا با تبیین نقش بهورزان در ارائه خدمات به جامعه هدف اظهار کرد: تعداد سه مرکز آموزش بهورزی در جنوب کرمان وجود دارد که قدمت مرکز جیرفت به اوایل انقلاب برمیگردد و اولین نهادی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی است که راهاندازی شده که افراد بعد از فارغالتحصیلی در خانههای بهداشت مشغول بکار میشوند و ضمن شناسایی گروههای هدف خدمات لازم را به آنها ارائه میدهند.
وی از فعالیت ۳۹۷ نفر بهورز زن و ۲۳۷ بهورز مرد در جنوب کرمان خبر داد که تعداد ۲۳۸ هزار و ۵۵۳ خانوار را تحت پوشش دارند و افزود: تعداد ۸۶ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی در جنوب کرمان وجود دارد که چندین مرکز بهداشت را در برمیگیرد و ۱۳۱ پزشک در حوزه روستایی خدمات میدهند و ۱۲۰ ماما نیز وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به آغاز طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع اشاره کرد و گفت: با ۱۳ پزشک قرارداد بستیم و همه خانوارها دارای پرونده الکترونیکی هستند که دسترسی آسان پزشکان به سوابق بیماری مراجعان از مزیتهای آن محسوب میشود.
افزایش رشد جمعیت و حذف مشوقهای فرزندآوری در رودبار جنوب
وی رشد جمعیت در شهرستان رودبار جنوب را ۲.۶ درصد اعلام کرد که از میانگین کشوری بالاتر است و افزود: بر همین اساس متاسفانه مشوقهای فرزندآوری شامل آنها نمیشود زیرا بر اساس آنچه اعلام شد مناطقی که رشد جمعیتی آنها زیر ۲.۵ درصد باشد مشمول مشوقها میشوند و حتی کارانه پلکانی فرزندآوری شامل پرسنل رودبار جنوب نمیشود که رایزنیهای لازم از طریق امام جمعه و دیگر مراجع ذیصلاح در حال پیگیری است.
بیگ زاده به آخرین وضعیت واحدهای بهداشتی در جنوب کرمان اشاره کرد که تا کنون تعیین تکلیف شده و یا در حال احداث هستند و افزود: هیچ واحد بلاتکلیفی در جنوب کرمان وجود ندارد و طی تفاهمنامهای که با قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن (علیه السلام) منعقد شده، مقرر است جهت مشارکت در احداث زیرساختهای فیزیکی حوزه بهداشت و درمان به صورت ۳۰ درصد توسط قرارگاه و ۷۰ درصد هم از محل منابع دولتی تامین شود، عمل کنیم.
تهیه ۳ دستگاه بیخطر ساز پسماند بیمارستانی
بیگ زاده به آخرین وضعیت بیخطرسازی زبالههای بیمارستانی نیز اشاره کرد و افزود: تعداد سه دستگاه ۱۰۰۰ لیتری بی خطرساز زبالههای بیمارستانی به زودی تامین خواهد شد و دانشگاه بعد از بی خطرسازی پسماندهای بیمارستان موظف است آنها را تحویل شهرداری بدهد.
وی همچنین وجود پسماندهای بیمارستانی را مورد اشاره قرار داد و گفت: وظیفه دانشگاه علوم پزشکی بیخطرسازی است و اینکه چرا سوند، سرنگ و سرمها در محل دپوی زبالههای شهری دیده میشوند این است که ما شکل پسماندها را تغییر نمیدهیم بلکه فقط، بی خطرسازی انجام میشود و شکل ظاهری آنها از بین نمیرود و میطلبد شهرداری محل دفن زبالههای شهری را به شکلی مدیریت کند که از منظر عمومی هم، پسماندها در دسترس زبالهگردها قرار نگیرند.
عدم همخوانی تختهای مصوب با تختهای فعال و پرسنل
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت همچنین وضعیت بهداشتی شش مرکز درمانی را تشریح و اظهار کرد: بیمارستان امام جیرفت ۱۲۰ تخت مصوب دارد در حالی که ۳۴۷ تخت فعال هستند و تعداد پرسنل به میزان تختهای مصوب جذب شده و نه تخت های فعال، لذا کاستیها به این موضوع برمیگردد.
بیگ زاده در پاسخ به انتقادات مطرح شده به عنوان مطالبه مردمی نسبت به وضعیت مطبهای پزشکان گفت: این موضوع به صورت جدی در دستور کار است و هر مطبی مولفههای تعریف شده را رعایت نکند در زمان اخذ و تمدید مجوز ملزم به انجام تعهدات لازم بر اساس آیین نامه تاسیس و تایید مطب خواهد شد در غیر این صورت از تمدید مجوز خودداری میشود.
وی همچنین به بررسی انتقادات نسبت به وضعیت بهداشتی بیمارستان تخصصی زنان آیت الله کاشانی جیرفت قول مساعد داد.
سگهای بلاصاحب تهدیدی جدی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در پاسخ به چرایی تعلل در ساماندهی سگهای بلاصاحب که برای شهروندان علاوه بر مزاحمت از نظر سلامتی تهدید محسوب میشوند، گفت: بخش مهمی از ساماندهی سگهای بلاصاحب به عهده شهرداری است که بعد از جمعآوری باید نسبت به عقیمسازی آنها اقدام کند و برگزاری همایش پیشگیرانه هاری از جمله برنامههایی بود که نوعی هشدار به وضعیت خطرآفرین سگهای بلاصاحب محسوب میشود.
بیگ زاده در بخش دیگری از سخنانش به توزیع سبدهای حمایتی بین زنان باردار اشاره کرد که با مشارکت کمیته امداد و بنیاد علوی در حال انجام است و افزود: در جازموریان تعداد ۵۷۰ زن باردار تحت حمایت بنیاد علوی و ۱۲۴۹ نفر هم در قلعه گنج و در مجموع ۳۴۰۰ زن باردار هم در جنوب کرمان تحت حمایت سبدهای غذایی کمیته امداد هستند که علاوه بر آن مکملهای دارویی هم به صورت رایگان دریافت میکنند.
وی از انجام آزمایشات دوران بارداری خبر داد که به دلیل اینکه هزینهبر هستند به صورت رایگان انجام میشوند و افزود: آزمایشگاه مولکولی هم برای انجام آزمایشات تکمیلی ژنتیکی طی هفته آینده راهاندازی خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به نقش کمکهای مشارکتی توسط قرارگاه امام حسن (علیهالسلام) اشاره کرد که تاکنون در تامین زیرساختهای بهداشتی و درمانی از جمله ۱۲ باب خانه بهداشت، شش مرکز جامع خدمات سلامت، دو پایگاه سلامت و پنج پایگاه جادهای محقق شده است.
بیگزاده در پایان راهاندازی قرارگاه جوانی جمعیت را با ۱۰ کمیته تخصصی مورد اشاره قرار داد که تا کنون در ترویج فرزندآوری بر اساس سیاستهای ابلاغی عمل کرده است.
انتهای پیام/