به گزارش دانشجو آزاد: به نقل از روابط عمومی سوگواره ملی تعزیه دهزیار کرمان؛ دهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمان به مناسبت ایام ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) از دهم خردادماه در روستای ده زیار برگزار میشود.
دست اندرکاران برگزاری سوگواره ملی تعزیه دهزیار با استاندار کرمان دیدار کردند. در این نشست روند برگزاری سوگواره در دورههای قبل و مشکلات پیش رو برای برگزاری این رویداد ملی و مذهبی در استان کرمان بررسی شد.
محمدمهدی فداکار استان کرمان در دیدار با دستاندرکاران سوگواری ملی تعزیه دهزیار کرمان، با تقدیر از عوامل برگزاری سوگواره ملی تعزیه به واسطه برگزاری باشکوه ۹ دوره سوگواره و برپایی مجلس عزای امام حسین علیهالسلام گفت: برگزاری مراسم ملی و مذهبی یک کار بسیار ارزشمند در ترویج معارف اسلامی و ارزشهای الهی است.
وی با بیان اینکه انتقال پیام عاشورا از طریق هنر آیینی تعزیهخوانی ماندگارتر و قویتر است، گفت: تلاش خود را برای برگزاری سوگواره ملی تعزیه در دهزیار به کار خواهیم گرفت و حمایت میکنیم.
استاندار کرمان افزود: وجود فضای تخصصی تعزیه در دهزیار یک نیازمندی مهم است و باید برای این امر، زمین در نظر گرفته شود تا در واقع مجموعه فرهنگی با محوریت تعزیه ساخته شود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه موقعیت جغرافیایی روستای دهزیار یک ظرفیت بوده چرا که در مسیر مشهد مقدس و عبور زائران امام هشتم قرار دارد، در این مجموعه فرهنگی میتوان خدمت رسانی به زائران امام رضا(علیه السلام) را نیز برنامهریزی کرد و ظرفیت بسیار خوبی است.
فداکار درباره این موضوع که یکی از نیازمندیهای برگزاری سوگواره صندلی است، پیشنهاد راهاندازی پویش نذر صندلی را داد و گفت: حتما مردم برای برگزاری جلسات امام حسین علیه السلام کمک خواهند کرد و با خرید صندلی یکبار برای همیشه از اجاره کردن صندلی جلوگیری میشود و این هزینه میتواند صرف امور فرهنگی دیگر شود.
وی با اشاره به حجم ورودی جمعیت به روستای ده زیار در زمان برگزاری سوگواره از اقصی نقاط استان و کشور گفت: اداره کل راهداری استان باید پای کار بیاید و مشکلات جاده ورودی و خروجی روستا بررسی و رفع شود تا از حوادث ترافیکی جلوگیری به عمل آید.
استاندار کرمان با بیان اینکه برگزاری رویدادهای ملی و مذهبی باعث توسعه منطقهای خواهد شد، افزود: باید از این ظرفیت برای توسعه و آبادانی روستاها در ابعاد مختلف عمرانی و فرهنگی استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه ظرفیتهای فرهنگی مناطق باید شناسایی شود، گفت: روستای دهزیار در این سالها به خوبی توانسته در حوزه آیین تعزیه خوانی در سطح کشور مطرح شود و باید از این ظرفیت استفاده بهینه کرد، البته زیرساختها هم باید فراهم شود.
فداکار با بیان اینکه امروز روستای دهزیار به واسطه برگزاری سوگواره ملی تعزیه دارای ظرفیت گردشگری مذهبی است، گفت: بهتر است در سوگواره ملی امسال در دوره دهم سایر ظرفیتهای روستا از جمله نان خانگی دهزیار که آن هم یک برند است به شرکت کنندگان در سوگواره معرفی شود.
وی خواستار جریان سازی و تبلیغ سوگواره پیش از برگزاری آن در دوره دهم شد و گفت: از ظرفیت فضای مجازی و شبکههای اجتماعی برای تبلیغ و تولید محتوا در این ارتباط استفاده و در سطح کشور معرفی شود و بهتر است با تبلیغات به استقبال این رویداد فرهنگی مذهبی رفت.
در این جلسه ثارالله انکوتی دبیر اجرایی سوگواره ملی تعزیه ده زیار نیز با اشاره به اینکه سوگواره تعزیه ده زیار هر ساله به مناسبت ارتحال ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) برگزار میشود اظهار داشت: گروههای تعزیه از سراسر کشور متقاضی حضور در سوگواره ملی تعزیه ده زیار هستند.
وی با بیان اینکه از بعد از شهادت حاج قاسم استقبال گروههای تعزیه کشور از حضور در سوگواره ده زیار چندین برابر شده است گفت: حضور در گلزار شهدای کرمان و زیارت مرقد مطهر سردار دلها یکی از برنامههای گروههای تعزیه در استان کرمان است.
انکوتی با اشاره به اینکه در ایام برگزاری سوگواره از سراسر کشور مهمان داریم و ده زیار ظرفیت تبدیل شدن به مقصد گردشگری مذهبی را دارد افزود: در ایام برگزاری سوگواره هر شب میزبان جمعیتی بالغ بر سه هزار نفر در روستا هستیم.
وی با بیان اینکه این سوگواره به همت خادمان هیئت تعزیه خوانی حضرت ابوالفضل (ع) روستای ده زیار برگزار میشود و برای هر چه باشکوهتر مراسم و همچنین میزبانی شایسته از شرکتکنندگان و ارادتمندان به آستان مقدس اهلبیت(ع) نیازمند همکاری سایر نهادها در استان هستیم، خاطرنشان کرد: زیرساختهای روستا برای برگزاری این رویداد ملی مذهبی کافی نیست و البته تلاش شده هر ساله به بهانه سوگواره بخشی از این زیرساختها فراهم شود.
انتهای خبر/