به گزارش دانشجو آزاد: نشست خبری اختتامیه اولین جشنواره ملی سلامت دانشجویان، نخستین جشنواره جذب دانشجویان بینالمللی در ایران و جشنواره قرآنی و فرهنگی و هنری شهید اوینی با حضور هاشم داداشپور رئیس سازمان امور دانشجویان و جمعی از اصحاب رسانه در روز یکشنبه در سازمان امور دانشجویان برگزار شد.
هاشم داداشپور در ابتدای نشست با اشاره به سه جشنواره گفت: هدف این جشنواره انجام کار ترویجی، گفتمان سازی ترویجی و برجسته سازی برخی از مفاهیم و سیاستها در حیطههای که مورد توجه ما در سازمان امور دانشجویان است. جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید اوینی، جشنواره سلامت دانشجویان و جشنواره جذب دانشجویان بینالمللی ۱۵که در روزهای ۱۵ و ۱۶ اسفند ماه در تربیت مدرس برگزار میشود ؛سه حوزه جز اولویت های سازمان بوده است.
وی با اشاره به جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری گفت: جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید پپآوینید ر حوزه دانشجویان شاهد و ایثارگر با هدف بصیرت افزایی و شبکه سازی در حوزه دانشجویان شاهد و ایثارگر برگزار میشود. سومین المپیاد دانشجویان شاهد و ایثار گر و جشنواره جایزه شهید سلیمانی در حوزه نخبه پروری دانشجویان شاهد و ایثارگر نیز از جمله برنامههای ویژه این دانشجویان است که برگزار شده است.
جشنواره فرهنگی هنری با هدف استعدادیابی دانشجویان شاهد و ایثارگر در بخش قرآنی که شامل قرائت و حفظ است و بخش معارف که شامل احکام و معارف و بخش هنری شامل خوشنویسی، فیلم کوتاه، فناوری و طراحی پوستر است. این جشنواره ۳ بعدازظهر امروز در سالن جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر تهران برگزار میشود.
داداشپور با اشاره به اولین جشنواره ملی سلامت ادامه داد: اولین جشنواره ملی سلامت فردا در تالار فردوسی دانشگاه تهران با حضور وزیر علوم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود. هدف ما از برگزاری این جشنواره این است که بگوییم، با صرفا شیوههای درمانی نمیتوان حوزه سلامت را هدف گرفت و اطمینان پیدا کرد که زیست سالم دانشجوی در کشور اتفاق میافتد. ما از حوزه درمان به سمت حوزه پیشگیری حرکت کنیم و جامعه هدف ما تمام دانشجویان کشور است و نه فقط دانشجویان آسیب دیده و جشنواره سلامت با همین هدف متولد شد. اکنون بحث سبک زندگی به بخش مشاوره و سلامت اضافه شده است. جشنواره ملی سلامت با هدف سلامت همه دانشجویان در همه دانشگاهها برگزار شده است. هدف ما در اینجا حال خوب در حوزه سلامت روان و سلامت جسم برای دانشجویان است و اجتماعیسازی سلامت برای ما بسیار مهم است.
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به محورهای جشنواره سلامت گفت: محورهای ما در حوزه سلامت به ۴ حوزه مشخص تقسیم میشود. سلامت و سبک زندگی موضوع بسیار مهمی است و نگاه ما صرفا لایههای رویی جامعه نیست. هانواده محوری، بهداشت، الگوی مصرف، اشتعال و کارآفرینی ابعادی است که در خوزه سبک زندگی دنیال میکنیم.
داداشپور با اشاره به سومین محور مد نظر جشنواره ادامه داد: بخش سوم، سلامت و فناوری با رویکرد دانشبنیان است بخش بعدی متعلق به سلامت دیجیتال و فضای مجازی است و محور چهارم سلامت و آینده پژوهشی است
کرونا و چالشهای امویزشی بر سلامت دانشجویان اثر گذاشت
رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به شرایط کرونایی و آموزش مجازی افزود: شرایط کرونایی در سه ساله گذشته باعث شد که در حوزه دانشگاهی اتفاقاتی بیافتد. مشکلات تحصیلی و آموزشی اثراتی بر افسردگی دارد. بعد از دوره کرونا مشکلات آموزشی در کشور اتفاق افتاد که طرح پاد برای حل این مشکلات برگزار شد.
تعداد دانشجویان بینالملل روند صعودی دارد
داداشپور با اشاره به افزایش تعداد دانشجویان بینالملل ادامه داد: در حوزه بینالمللی تعداد دانشجویان روبه افزایش است.
وی با اشاره به جشنواره جذب دانشجویان بینالمللی در ایران گفت: در ۵۰ سال گذشته در مقاطع مربوط به سطح جهانی دانشجو، عموما کشورهای شمالی جاذب دانشجو بودند. الان در سطح جهانی ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجو در حال جابهجایی هستند که تحت عنوان تحرک دانشجوییی از آن یاد میشود. تا سال ۲۰۰۰، ۱۰ کشور اول دنیا در زمینه جذب دانشجو، کشورهای اروپایی بودند. چین و روسیه و ترکیه در سالهای اخیر به کشورهای جاذب دانشجویی اضافه شدند.
رییس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: از گدشته تا کنون به رغم تلاش کشور در زمینه جذب دانشجو در سطح بینالمللی موفق نیودیم اما اکنون برخی کشورهای اطراف تمایل به تحصیل در ایران دارند و این به دلیل پیشرفت ایران در زمینه علم و فناوری است. در سال ۱۴۰۰، ۹۴ هزار دانشجویان بینالملل جذب شدند که عدد بالایی نیست. ما باید بتوانیم جایگاه خود را در نظام بینالمللی پیدا کنیم. هدف ما این است که در سه سال آینده جمعیت دانشجویی ۲۰۰ هزار نفری را جذب کنیم و برای رسیدن به این هدف باید اقدامات زیادی صورت بگیرد.
وی با اشاره به هماهنگی بین دستگاهی گقت: حاکمیت باید بپذیرد که حضور دانشجویان خارجی فرصت بزرگی است برای همگرایی ملی در عرصه منطقهای و جهانی است.