به گزارش “دانشجوآزاد” در جریان فتنه ۸۸ و حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهور برخی افراد از دیار کرمان نقش آفرینی ویژه ای داشتند و به عنوان لیدر فتنه بسیاری از اتفاقات ناگوار آن روزها را رقم زدند از جمله این افراد می توان به مجید انصاری اشاره کرد؛ کمتر کسی است که نداند مجید انصاری در راهپیمایی ۲۵ خرداد نقش و حضوری فعال داشت.
وی در این روز نه تنها در راهپیمایی غیر قانونی شرکت بلکه سخنرانی هم کرد،انصاری در این سخنرانی سعی کرد با ذکر تخلف گسترده در انتخابات و آوردن نام سید محمد خاتمی و میر حسین موسوی و اعلام اینکه آنها در بین جمعیت راهپیمایی کنندگان حضور دارند، راهپیمایی کنندگان را تحریک و تهیج کند.
هنوز در فایل های یوتیوب سخنان مجید انصاری وجود دارد در فیلم مذکور که توسط یکی از فعالان فتنه ۸۸ گرفته شده انصاری عضو موثر مجمع روحانیون مبارز می گوید : هم اکنون آقای موسوی در داخل جمعیت است و جمعیت اینقدر زیاد است که نمی تواند بیاید”.
در همین حال یکی از راهپیمایان از حضور سید محمد خاتمی سوال می کند که انصاری ضمن تائید حضور وی تاکید می کند: آقای خاتمی و موسوی هر دو در داخل جمعیت هستند.
همچنین یکی دیگر از حاضران از مجید انصاری سوال می کند ” نتیجه حرکت مردم چه می شود؟ “؛ که انصاری پاسخ می دهد: ما با همه توان ایستاده ایم و پرونده ای از تخلفات را آماده کردیم و این پرونده تحویل شورای نگهبان شده است.
وی می گوید : من و آقای محتشمی پور (رئیس ستاد صیانت از آرا موسوی) پیگیر هستیم؛ تا آخر هم ایستاده ایم؛ هم آقای موسوی و هم ما تا آخر ایستاده ایم تا انشاالله حق شما را هرجوری هست بگیریم.
در جایی دیگر محمد علی ابطحی از اعضای مجمع روحانیون مبارز و از محکومین فتنه ۸۸ در اعترافات خود می گوید: من خودم در جلسه مجمع روحانیون مبارز که خودش را وابسته به امام می داند، بودم. همه روحانی بودند. آقای مجید انصاری بود که عضو مجمع تشخیص مصلحت و عضو دفتر امام بود. مجید انصاری روز شنبه ۲۳ خرداد دنبال نوشتن یک بیانیه در حمایت از آقای موسوی بود، می گفت: ما این بیانیه را فوری روی سایت مجمع قرار می دهیم و ۲ دقیقه بعد می گذاریم روی سایت قلم نیوز که سایت آقای موسوی بود. انصاری گفت ۳ دقیقه بعد از اینکه سایت قلم نیوز این بیانیه را منتشر کرد، این بیانیه زیر نویس بی بی سی می شود!
از دیگر افراد موثر در فتنه ۸۸ حسین مرعشی است که وی چند روز بعد از صحبتهای هاشمی، به عنوان سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی اظهار داشت: «مردم باید اطمینان داشته باشند که رأیشان درست خوانده میشود تا پای صندوق رأی بیایند. مردم باید بدانند هر چه آنان میخواهند همان اتفاق میافتد و امانت حفظ خواهد شد. آقایان باید بدانند در صورتی که کوچکترین نگاه آلودهای به آرا ملت ایران داشته باشند و با خواستههایشان مقابله کنند، ملت قادر است که از حق خود دفاع کند.»
هاشمی رفسنجانی در خطبههای نماز جمعه تهران در اردیبهشت ۱۳۸۸ حدود یک ماه قبل از انتخابات چنین بیان داشت: «باید به طور جدی تلاش شود تا سلامت انتخابات برای مردم مشخص شود تا با خیال راحت بروند و رأی بدهند».
تهدیدات حسین مرعشی به ایجاد فتنه از روز انتخابات رقم خورد وی، رئیس ستاد میرحسین موسوی، در روز ۲۲ خرداد ۸۸ در مورد عدم تمدید مدت زمان انتخابات در شهرهای شمال غرب و تبریز هشدار داد و گفت: «با توجه به استقبال تاریخی مردم کشورمان خصوصاً در شهر تبریز در این دوره از انتخابات ریاستجمهوری، عدم تمدید مدت زمان انتخابات را منطقی نمیدانیم و نسبت به آن هشدار میدهیم. با توجه به ازدحام جمعیت و استقبال بینظیر مردم در شهرهای شمال غرب و شهر تبریز دفاتر احزاب ما در این شهرها از مسؤولین وزارت کشور تقاضا دارند که مدت زمان انتخابات حداقل تا ۱۲ شب تمدید شود.»
مرعشی شامگاه پنجشنبه ۲۷ اسفندماه ۸۸ در پی شکایت دادستان عمومی و انقلاب اسلامی وقت تهران، آقای جعفری دولتآبادی و تشکیل پرونده، با قطعی شدن حکمش در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تهران، برای اجرای حکم یک ساله زندان، بازداشت و روانه اوین شد. موضوع اتهامی وی به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی استناد شده بود. بر اساس این ماده از قانون، هر کس علیه نظام جمهوری اسلامی ایران یا به نفع گروهها و سازمانهای مخالف نظام به هر نحو فعالیت تبلیغی نماید، به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد. وی اواخر سال ۱۳۸۸ پس از بازداشت و تحمل دو شب حبس، به مرخصی ۱۴ روزه تعطیلات نوروزی رفت!
حسین مرعشی به دلیل مصاحبه با سایت “عبور” و اعلام کردن این مطلب که همه ما با کسانی که در زندان هستند شریک جرم هستیم و من معتقدم که جمع چند ده هزار نفری باید خود را تسلیم زندان کنند از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب و قاضی پیرعباس به ۱ سال زندان و محرومیت مادامالعمر از هرگونه فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی – هنری محکوم شده بود و دادگاه تجدیدنظر با تأیید ۱ سال حکم و کاهش محرومیت تا ۶ سال از هرگونه فعالیت در احزاب، مؤسسات و انجمنهایی که به کارهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری میپردازند، محکوم کرد. حسین مرعشی، پس از گذراندن ۱ سال حبس تعزیری، صبح ۲۰ اسفندماه ۱۳۸۹ از زندان آزاد شد.
در این میان یکی از خانواده های کرمانی به نام هاشمی فعالیت چشمگیری در این زمینه داشت؛ خانواده هاشمی با تمام توان وارد صحنه می شود؛ مهم ترین تصویری که شاید از خانواده هاشمی بر اذهان باقی مانده باشد از غیرسیاسی ترین شخصیت این خانواده یعنی عفت مرعشی همسر اکبر هاشمی رفسنجانی است.
او در روز رای گیری در انتخابات ۸۸ پس از آنکه رای خود را نشان داد و به صندوق انداخت گفت: «اگر تقلب نشود، موسوی رئیسجمهور می شود، ولی خدا نکند تقلب کنند که اگر اینگونه شود، مردم به خیابانها میآیند و اعتراض میکنند».
مهدی پسر دوم و چهارمین فرزند هاشمی رفسنجانی شاید جنجالی ترین و رسانه ای ترین چهره خانواده هاشمی باشد. بیشتر مردم نام او را در دادگاه های علنی و از زبان متهمان فتنه شنیده اند.
مهدی هاشمی از دریچه رسانه وارد فضای انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری شده بود او مدیریت سایت جمهوریت را بر عهده داشت.
حمزه کرمی در این رابطه می گوید: «مهدی هاشمی با من صحبت کرد و گفت: ما باید برای انتخابات کار رسانهای قوی را آغاز کنیم. چند روز بعد هم در جلسهای جاسبی به بنده گفت که باید هر کاری انجام دهیم تا هر کسی به غیر از احمدینژاد رئیسجمهور شود. از اینرو ما نیز سایت جمهوریت با مدیریت رسمی مهدی هاشمی را راهاندازی کردیم».
مسعود باستانی مسئول سایت جمهوریت مکررا گرداننده سایت جمهوریت را مهدی هاشمی اعلام می کند و می گوید: «سایت جمهوریت اتاق جنگ روانی مهدی هاشمی علیه مسئولین نظام بود».
البته اقدامات مهدی هاشمی محدود به مدیریت سایت جمهوریت نمی شود در دادگاه و اعترافات بسیاری از متهمان فتنه از او نام برده شده است. یکی دیگر از اقدامات او در انتخابات ۸۸ هدایت مردم به خیابان ها است.
محمدعلی ابطحی دربارهی نقشآفرینی مهدی هاشمی در آشوبهای پس از انتخابات گفت: «بهخیابانآوردن جمعیت قبل از انتخابات مقدمهای بود برای به خیابانآوردن آنها در شب شنبه، افرادی مانند فاتح، تاجزاده، خاتمی و ستادش، مهدی هاشمی و آدمهایش برای اینکه جمعیت را در خیابانهای شهر نگهدارند، خیلی فعال بودند و همهی اینها در پیشبینی و طراحی برنامه برای شب شنبه نقش داشتند».
مهدی هاشمی رفسنجانی در رابطه با اقداماتش در انتخابات ۸۸ و حوادث پس از ان از سوی قوه قضائیه احضار شد ولی او در لندن بود و در نامه ای برای قوه قضائیه خط و نشان کشید. هاشمی پدر در دفاع از فرزند خود گفت: «مهدی ما رفته خارج و خیالش از پروندههایش راحت است».
فائزه دختر پرکار هاشمی اما یک عضو فعال در انتخابات ۸۸ بود. او پیش از برگزاری انتخابات در حمایت از موسوی به سخنرانی می پرداخت و پس از انتخابات بارها در تجمعات غیرقانونی مختلف حضور داشت و به تهییج مردم می پرداخت. او در ۲۶ خرداد در تجمعی مدعی شد تمامی ناظران را هنگام شمارش و تجمیع آرا بیرون کردند و صندوقها از قبل پر از رأی به احمدینژاد بود! او در عین حال پایهی انتخابات را مخدوش میدانست.!
فائزه هاشمی در ۳۰ خرداد ۸۸ نیز در تجمع خیابان آزادی حضور یافته بود و به تحریک معترضان پرداخته بود که به همین اتهام دستگیر شد. دستگیری فائزه بههمراه چهارتن از اعضای خانوادهی هاشمی در روز شنبه ۳۰ خرداد در تجمع غیرقانونی چندان طول نکشید.
حسن لاهوتی، فرزند فائزه همزمان با دستگیری وی، در مصاحبه با بی.بی.سی اعلام کرد که مادر و بستگانش بهدلیل شرکت در تجمع اعتراضی در روز شنبه دستگیر شدهاند و وی مدعی شد که از مادرش خواستهاند تا متعهد شود دیگر در تجمعات شرکت نکند و ظاهراً با توجه به عدم امضای این تعهدنامه، وی همچنان در بازداشت است.
در جریان بازداشت یکروزهی فائزه هاشمی، فشارها برای آزادی وی بسیار زیاد بود. تماسها درنهایت، آزادی او را یکروز رقم زد. جالب است که فائزه هاشمی مدعی شده بود که برای خوردن ساندویچ در محل تجمع حضور داشته است.
و البته اینها فقط بخشی از حقایق پرونده سیاسی این خانواده می باشد. خانواده ای که اکبر هاشمی رفسنجانی در گفتگو با روزنامه کیهان در مورد اقدامات اقتصادیش چنین می گوید: «هیچیک از بچههای ما کار اقتصادی به آن معنا، جز ادامه ی کشاورزی ندارند. همان کشاورزی که در قم و رفسنجان داشتیم و با زمینها کار میکردیم، همان را دارند. بخشی از زندگی را از آنجا و بخشی را هم از حقوق خودشان اداره میکنند. دخترهایم حتی حقوق هم نمیگیرند. یعنی فائزه و فاطمه حقوق نمیگیرند. تمام وقت هم کار میکنند. یاسر دانشجو است و به من هم کمک میکند. مهدی کارمند دولت و خیلی هم پراستعداد است. در تمام عمرش کار اقتصادی نکرده است. محسن هم سرپرست دفتر من و مدیر عامل مترو است. شایعه میشود که مثلاً کیش و نمایندگی «دوو» و فلان برج مال ما است !