به گزارش “دانشجوآزاد” در دنباله سلسله مراسم دومین زیارت واره عاشورا؛ کارگاه موسیقی عاشورایی، سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵، با حضور امیر حسین مدرس؛ هنرمند نام آشنای حوزه سینما و تلویزیون، دکتر بصیری؛ معاون فرهنگی و اجتماعی، یوسف زاده؛ مدیرکل فرهنگی، دکتر ایرانمنش؛ رئیس دانشکده هنر و معماری صبا، افضلی ننیز؛ رئیس گروه هنر اسلامی،تعدادی از استادان، دانشجویان دانشگاه و علاقهمندان مبحث موسیقی در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
مراسم با قرائت قرآن توسط مجتبی احمدی و پخش سرود جمهوری اسلامی آغاز شد.
مجری برنامه سلمان جهرمی، با خواندن اشعاری به حضار خیر مقدم گفت و تریبون را در اختیار امیر حسین مدرس قرار داد.
امیرحسین مدرس؛ هنرمند نام آشنای حوزه سینما و تلویزیون، از اینکه در دومین زیارت واره هنر عاشورایی شرکت کرده ابراز خرسندی کرد و با توجه به برگزاری مراسم را که مقارن شده با اربعین سیدالشهدا را، به فال نیک گرفت و با مثالهای تاریخی به واکاوی ابعاد شخصیت امام حسین(ع) و یارانش پرداخت.
امیرحسین مدرس بیان کرد: فراز و فرود هر جامعه را باید با هنر سنجید و شرایط تاریخی هر جامعهای با برایند هنری آن جامعه در ارتباط متقابل است.
مجری توانمند کشورمان، موسیقی را یکی از قدیمیترین و ابتدایی ترین شکل تطور تاریخی جوامع مختلف دانست و هر آنچه که با حرکت سروکار داشته باشد در حوزه موسیقی قرار می گیرد و افزود: در دوره های تاریخی، موسیقی مهمترین ابعاد پرستش بوده و تاریخ مملو از کارکرد موسیقی در پرستش را به ما نشان می دهد.
امیرحسین مدرس، پیوند موسیقی و معنویت را مستحکم دانست و گفت: نخستین جرقه های موسیقی بعد از اسلام، هنگام هجرت پیامبر از مکه به یثرب زده شد.
هنرمند نام آشنای حوزه سینما و تلویزیون ؛نوحه و نوحه گرای را متعلق به جامعه زنان به خاطر قوی بودن حسی که در زنان وجود دارد دانست و با اشعاری و ضرب المثل های بر این ادعا صحه گذاشت و وام گرفتن موسیقی از سوگ زنان یکی از پایه های مرثیه راسامان می دهد و معنی تحت الفظی نوحه را گریه کردن و ناله کردن عنوان کرد که موسیقی مرثیه از آن وام گرفته است و مرثیه سرودن برای سیدالشهدا را حضرت زینب(س) در مکان های متعددی که در مسیر دشوار با آن روبرو بود شروع کرد و مراسم عزاداری در دوره های تاریخی در ایران را مورد تحلیل قرار داد و با روایت های تاریخی از امام صادق و امام رضا(ع) به اهمیت مرثیه اشاره نمود و به انتقاد از کسانی که شناختی از موسیقی و سیر تحولات ان را نداشته و به نظریه پردازی در مورد آن می پردازند.
مجری توانمند کشورمان،در پایان تعدادی از نوحه های خود را که از نوحه های قدیمی اقتباس شده بود پخش کرد و به بررسی آن پرداخت.
سپس دکتر ایرانمنش؛ رئیس دانشکده هنر و معماری صبا دانشگاه، در سخنانی کوتاه، از امیر حسین مدرس و بانی اصلی مراسم،عباس افضلی و مجتبی احمدی(شاعر و پژوهشگر، مسئول واحد ادبی حوزه هنری استان کرمان) تقدیر و تشکر کرد.
در پایان از آثار نقاشی و خوشنویسی استادان داشکده هنر رونمایی شد و تعدادی از داشجویان رشته هنر دسته گلی را به استاد خود عباس افضلی به خاطر زحمات بی دریغش اهدا نمودند.
مراسم با پذیرایی به پایان رسید.