پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

9:26:23 - سه شنبه 27 مهر 1395
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
در گفتگو با دبیران اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی بررسی شد:
چرا فرهادی هم روی ریل استیضاح افتاد؟
بررسی روند حرکت وزارت علوم در سال‌های اخیر علی الخصوص در حوزه فرهنگی نشان می‌دهد که به راه افتادن ولوله‌ی استیضاح در راهروهای بهارستان، چندان هم دور از منطق به نظر نمی‌رسد. ابعاد دقیقتر این موضوع را از زبان دبیران اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی می‌شنویم.

به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بعد از گذشت بیش از سه سال از روی کار آمدن دولت یازدهم، دومین وزیر رسمی یا چهارمین سکاندار وزارت علوم هم ظاهرا نتوانسته نظر کرسی‌نشینان بهارستان را جلب کند و مجلس دهم که اصلاح طلبان، خود را فاتح آن می‌دانند هم با سیاست‌های عجیب و غریب ساختمان خیابان هرمزان، کنار نیامده است.

صبح روز گذشته بود که حسینعلی حاجی، نمایده مردم شاهین شهر اصفهان در مجلس شورای اسلامی خبر از جمع آوری امضا برای استیضاح محمد فرهادی داد.

بررسی روند حرکت وزارت علوم در سال‌های اخیر علی الخصوص در حوزه فرهنگی نشان می‌دهد که به راه افتادن ولوله‌ی استیضاح در راهروهای بهارستان، چندان هم دور از منطق به نظر نمی‌رسد. حال آنکه عوامل اصلی به راه افتادی طرح جدید استیضاح، حول محورهای ذیل می‌چردخد:

– عدم اجرای سند دانشگاه اسلامی
– پا درهوا ماندن ماجرای دانشجویان بورسیه
– عدم نظارت صحیح بر دانشگاه‌ها
– بازنشستگی اجباری و اخراج اساتید ارزشی
– فساد برخی از مدیران
– اردوهای مختلط
– نشریات لائیک
– تبلیغ طاغوت و منافقین در دانشگاه ها
– استاد سالاری نامتعارف

بر همین اساس، با دبیران اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی به گفتگو نشستیم تا ابعاد دقیقتری از این موضوع را از زبان آنها جویا شویم.

منتظمی، دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان
متین منتظمی با اشاره به ضرب المثل “خشت اول چون نهد معمار کج، تا ثریا می‌رود دیوار کج”، گفت: وزارت علوم، خشت اولش را با فتنه گران شروع کرد و به عبارتی، دولت در این میان، وزارت علوم را به سهم اصلاح طلبان تبدیل کرد.

دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با تاکید بر اینکه نتیجه چنین نگاهی، می‌شود درج نام و تصویر سرکرده منافقین در نشریه انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف، خاطرنشان کرد: مجلس باید حق را در نظر بگیرد، بررسی کند و اگر جا دارد حتما استیضاح کند، حتما باید این کار را بکنند.

این فعال دانشجویی همچنین ابراز عقیده کرد: اگر رویه فرهنگی وزارت علوم به همین صورت بنابر حضور فتنه گران در دانشگاه‌ها پر و بال دادن به تشکل‌های انتخاباتی و یکبار مصرف باشد، باید با آن برخورد شود.

مظاهری، دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل
دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به تاکیدات رهبری در رابطه با کاهش شتاب رشد علمی، گفت: متاسفانه مسئولان وزارت علوم خود را درگیر مسائل حاشیه‌ای و سیاسی کردند و همین موضوع باعث کاهش رشد و شتاب علمی ما شد.

ابوالفضل مظاهری با اشاره به افت شتاب علمی کشور در سال‌های اخیر، گفت: متاسفانه وزارت علوم در دولت تدبیر و امید از مسیر اصلی خودش فاصله گرفت و آن چنان که باید به ماموریت و وظیفه‌ای که برعهده داشت، نپرداخت.

این فعال دانشجویی، دلیل دیگر استیضاح وزیر علوم را پرداختن به مسائل غیرعلمی و سیاسی در دانشگاه‌ها دانست و آن را سم مهلکی خواند که می‌تواند خطرات بسیار بزرگی را داشته باشد و ما امروز به دلیل درگیری با این مسئله ضربه‌اش را می‌خوریم.

دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: وزارت علوم در دولت فعلی از ابتدای شکل‌گیری همواره با حاشیه‌هایی همراه بوده است از بحث بورسیه‌ها گرفته تا استیضاح فرجی دانا، امروز هم که بحث استیضاح فرهادی مطرح است.

مظاهری تاکید کرد: اگرچه شاید امروز برای استیضاح فرهادی کمی دیر شده باشد ولی این مسئله می‌تواند تذکری باشد تا وزارت علوم به جایگاه اصلی خودش بازگردد.

وی در ادامه با اشاره به ناهنجاری‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها گفت: متاسفانه آسیب‌های اجتماعی روز به روز در دانشگاه‌ها بیشتر دیده می‌شود و بدتر اینکه آنچنان که باید برنامه‌ای برای رفع این مشکلات دیده نمی‌شود.

روز به روز شاهد بیشتر شدن ناهنجاری‌هایی مانند اعتیاد، خودکشی و مسائل دیگر در بین دانشجویان هستیم. رفع این مسائل نیازمند یک برنامه‌ریزی دقیق و درست دارد که به نظر می‌رسد مسئولان آن را در اولویت قرار ندادند!

دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، دیگر دلیل استیضاح فرهادی را برخوردهای نادرست با تشکل‌های دانشجویی انقلابی در دانشگاه خواند و افزود: تشکل‌های انقلابی می‌توانند در بسیاری از مشکلات کمک بسیار خوبی باشند ولی متاسفانه مواجهه مناسبی با این تشکل‌ها صورت نمی‌گیرد. علی‌رغم تاکیدات مقام معظم رهبری در رابطه برخورد مناسب با این تشکل‌ها شاهد برخی سنگ‌اندازی‌ها در مقابل تشکل های انقلابی هستیم.

اقرلو، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران
امین اقرلو، درباره این استیضاح گفت: آقای فرهادی اشراف بسیار کمی روی مجموعه تحت مدیریتی‌شان دارند و همین عدم اشراف باعث شده است تا بعضا اتفاقاتی بیفتد که در دانشگاه‌ها منجر به تنش شود.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه وزیر علوم توان کافی برای جمع و جور کردن این قبیل مسائل را ندارد، خاطرنشان کرد: این می‌تواند زمینه تغییر آقای فرهادی باشد اما مسئله وزارت علوم، شخص  وزیر نیست! مشکل وزارت علوم، بدنه این سازمان است.

این فعال دانشجویی ادامه داد: اگر قرار است وزیر علوم تغییر کند، باید شخصی بیاید که بتواند این بدنه را مدیریت و از اقدامات شتابزده جلوگیری کند.

دانشجوی دانشگاه تهران ابراز عقیده کرد که اگر قرار است وزیر علوم تغییر کند، باید شخصی بیاید که بتواند هیجان در سطح وزارتخانه را کاهش دهد و از تصمیمات شتابزده جلوگیری کند و مصوبات کارشناسی نشده را کاهش دهد.

وی در خصوص مصوبات کارشناسی نشده در وزارت علوم به قانون سنوات اشاره کرد و افزود: ماجرای سنوات مشخصا کارشناسی نشده بود. در این خصوص بخشنامه‌ای صادر شد که به دلیل عدم اشراف بر مجموعه های تحت مدیریت وزارت علوم، تنش‌های زیادی در دانشگاه‌ها ایجاد شد، در حالی که اگر یک کار کارشناسی کوچکی انجام می‌شد، این اتفاقات نمی‌افتاد.

اقرلو خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که دکتر فرهادی توان کافی برای اداره وزارت علوم را ندارد؛ از طرف دیگر باید دید که گزینه بعد از ایشان این توان را دارد یا خلع سلاح خواهد بود و صرفا عنوان و وزیر را با خود حمل خواهد کرد!

باغبان، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت
مریم اعظم باغبان در پاسخ به سوالی درباره استیضاح گفت: علی رغم اینکه از این مجلس با چنین ساختاری بعید به نظر می‌رسید اما این کار، کار خیلی خوبی است.

مسئول واحد تبلیغات دفتر تحکیم وحدت با اشاره به مهمترین دلیلی که باعث کلیدخوردن استیضاح فرهادی شده است، افزود: در ناآرامی‌های اخیر دانشگاه‌ها فشار به حدی محرز بود که مجبور شدند وزیر علوم را استیضاح کنند.

این فعال دانشجویی در ادامه تصریح کرد نکته جالب این است که دلایل این استیضاح، همان دلایلی است که فرجی دانا به خاطرش استیضاح شد، یعنی روند وزارتخانه بعد از فرجی دانا، تغییر خاصی نکرده است.

وی خاطرنشان کرد که مسئله ارجح در دانشگاه‌ها، وضعیت علمی است و مسائل سیاسی نیز در کنار آن وجود دارد اما متاسفانه هر دو وزیر علوم دولت یازدهم، سیاست‌زده عمل کردند. یعنی به جای آغاز فعالیت از حوزه علمی، از مسائل سیاسی در دانشگاه‌ها شروع کردند.

باغبان ادامه داد: درست است که این دو در کنار هم می‌تواند خوب باشد اما چرا باید وضعیت علمی ما افت پیدا کند در حالی که رشد قارچ‌گونه تشکل‌ها در دانشگاه‌ها روز به روز بدتر می‌شود.

عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت همچنین با ابراز اینکه اگر سه سال گذشته را در ظر نگیریم و فقط امسال را مد نظر قرار دهیم، پرسید که چرا اجازه حمایت و انتشار تصاویر منافقین و مجاهدین خلق و اصحاب فتنه داده می‌شود و کسی برخورد نمی‌کند؟

این فعال دانشجویی در پایان ابراز عقیده کرد که وقتی بچه‌های تشکل‌های انقلابی به علت درج یک علامت تعجب در نشریه‌شان دادگاهی می‌شوند و تشکل‌هایی که بر علیه نظام در حال فعالیتند آزادانه جولان می‌دهند، قطعا باید گفت که کنترل بدنه وزاتخانه از دست فرهادی خارج شده است.

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi