پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

8:22:23 - یکشنبه 7 دی 1393
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
وال استریت ژورنال : باید تحریم ها بر موضوع معیشت، متمرکز شود تا شورش های خیابانی در تهران احیاء گردد
با بررسی اتفاقات سال ۸۸ و بررسی بازتابهای آن در رسانه های خارجی می توان فتنه ۸۸ را دلیل اصلی تحریمها علیه ایران است.

به گزارش “دانشجو آزاد“؛ از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران تحریمهای زیادی از جانب اروپا و آمریکا به کشور ما اعمال شده، این تحریمها همه جانبه بوده و از تحریم اقتصادی، دارویی، مواد غذایی، قطعات تا تحریم نفتی و… می باشند.

در این میان برخی علت اعمال این تحریمها را عدم همراهی با غرب برشمرده و معتقدند مطرح کردن مسائلی همچون هولوکاست باعث اعمال فشار بیشتر علیه ایران بوده است.

در این بین برخی افراد نظرات دیگری دارند و فتنه ۸۸ را دلیل افزایش فشار و اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران می دانند، حیدر مصلحی با بیان این که فتنه ۸۸ ضربه های سنگینی به ما زده است ، خاطر نشان کرد: یک نمونه آن تحریم ها بود به طوری که اولین قطعنامه سازمان ملل در رابطه با تحریم ها دقیقا بعد از فتنه شکل گرفت .

وی افزود: در سال ۸۸ دشمن متوجه شد که یک فضایی در داخل کشور شکل گرفته و می تواند استفاده کند به طوری که افرادی را با خود همراه ساخت و طراحی های لازم را انجام داد که فشار ها را بیشتر کند.

همچنین مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: برخی، نانجیبانه تلاش می کنند جا بیندازند که تحریم های فعلی علیه مردم ایران، نتیجه سیاست های نظام و یا مسائل حاشیه‌ای، نظیر هولوکاست بوده است که این، یک عملیات فریب است که می خواهد اذهان عمومی را از عامل اصلی تحریم ها منحرف کند.

وی افزود: آقای روحانی که خود از ابتدای مذاکرات هسته‌ای ایران با غرب دست اندرکار و مطلع بوده، بهتر از همه، روند مذاکرات غرب با ایران را می داند. آقای روحانی به خوبی می‌داند که فتنه ۸۸ عامل اصلی تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران بوده است.

عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان تاکید کرد: خرداد ماه ۱۳۸۷ و طی سفر به تهران، خاویر سولانا طرح موسوم به “فریز در مقابل فریز” را پیشنهاد داد که این موضوع، حاکی از اذعان طرف مقابل به مفاهمه و بازی برد – برد با ایران بود. به عبارتی طرف مقابل با اذعان به حقوق هسته ای کشورمان، خواستار توقف تحریم ها و همزمان توقف رشد فعالیت های هسته‌ای ایران شده بود.

بذرپاش اظهار داشت: این پیشنهاد، به خوبی وضعیت جمهوری اسلامی در آن برهه را نشان می دهد. همان زمان خبرهایی درباره نامه های رییس جمهور آمریکا به رهبر معظم انقلاب برای مذاکره مستقیم منتشر شد، اما یک سال بعد، درست در خرداد ۸۸ فتنه گران، به بهانه‌ی دروغ زشت تقلب، مدتی وضعیت تهران را ناآرام کردند؛ ناامنی در برخی خیابان های تهران باعث شد روند کوتاه آمدن آمریکا در قبال ایران هسته‌ای، وضعیت معکوس بگیرد.

وی تصریح کرد: درست یک سال بعد و در خرداد ۸۹ ، اینبار تحریم های قطعنامه ۱۹۲۹ علیه مردم ایران اعمال شد و متعاقب آن موجی از تحریم های یکجانبه آغاز گشت. این تحریم ها اصلی ترین تحریم های آمریکایی ها علیه مردم ایران بود. بر اساس همین تحریم بود که آمریکایی ها صنعت نفت و بانکداری کشورمان را به عنوان بازوهای فعالیت های هسته‌ای جا زدند و تحریم های نفتی و بانکی اعمال شد و این مهمترین تحریم ایران از سوی ایالات متحده امریکا بود.

بذرپاش ادامه داد: دلیل این تغییر رفتار آمریکایی ها با ایران، به فاصله یک سال کاملاً قابل درک است. این موضوع را می توانید در مقاله روزنامه امریکایی وال استریت ژورنال ببینید. این روزنامه همزمان در مقاله ای نوشت که باید تحریم ها بر موضوع معیشت، متمرکز شود تا شورش های خیابانی در تهران احیاء گردد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد:” کیم‌آر هولمز” تحلیلگر ارشد نشریه واشنگتن‌تایمز، حدود ۲ ماه پیش از قطعنامه ۱۹۲۹ در سرمقاله این نشریه نوشت: «تحریم به تنهایی کافی نیست. ما باید دیپلماسی عمومی را به نقض حقوق‌بشر در ایران متمرکز کنیم. جمهوری اسلامی به دلیل وجود اپوزیسیون داخلی دچار نقاط ضعف شده و باید بر این نقطه فشار وارد کرد.» روزنامه آلمانی «ولت» نیز چند هفته قبل از تحریم ۱۹۲۹ نوشت: «توان گروه‌های اپوزیسیون ایران برای تغییر رفتار مقامات این کشور کافی نیست. به همین علت است که غرب باید همزمان تهدیدهای چندباره ی خود در اعمال تحریم‌های سخت علیه ایران را در پیش بگیرد».

بذرپاش همچنین اظهار داشت: موضوع ارتباط تحریم ها و ایجاد فتنه، واضح تر از آن است که کسی درصدد انکار آن  برآید. فتنه گران، سال ۸۸ از ترس تسلیم شدن غرب در قبال ایران در موضوع هسته ای، فتنه زشت ۸۸ را راه انداختند تا دشمن را به طمع انداخته و روند عقب نشینی آنها در مقابل ملت ایران را به تعویق بیندازند. «اگر سال ۸۸ دشمن در مقابل ایران کوتاه نیامد و تحریم های یکجانبه نفتی و بانکی را اعمال کرد، این بدون تردید نتیجه آشوب های سال ۸۸ و باز شدن یک فضای تحلیلی در مقابل دشمنان برای استفاده از ظرفیت های داخلی در جهت تضعیف نظام و در نتیجه فشار در موضوع هسته ای بود. بنابراین، این قبیل حرف‌ها که عامل تحریم‌ها، سؤال از هولوکاست یا مقاومت بر احقاق حقوق مردم بود، حرف های بی اساس است که عاملین اصلی تحریم ها برای فریب مردم بکار می‌برند.

مشاهده بیانیه های شورای حقوق بشر سازمان ملل، اطلاعیه های اتحادیه اروپا که در دل خود تحریم هایی را به دنبال داشت و متون و قوانین تحریمی آمریکایی ها در قالب های وزارت خزانه داری یا کنگره ما را به این حقیقت می رسانند که فضای ایجاد شده در سال ۸۸ و متهم کردن نظام به عدم تمکین به رای مردم و نقض حقوق بشر، یکی از اصلی ترین دلایل وضع تحریم ها بوده است.

مجامع بین المللی فارغ از اینکه این اتهام درست باشد یا خیر، این اتهام را وارد کردند و تا امروز نیز تبدیل به یکی از پایه استدلالی آنها شده است. به طور مثال قانون جامع تحریم های کنگره (CISADA) در صفحات اول به بیان دلایل وضع تحریم می پردازد. یکی از دلایلی که در آن ذکر شده است اتفاقات سال ۸۸ و به تبع آن متهم کردن ایران به نقض حقوق بشر در سال ۲۰۰۹ میلادی است. قانون وضع شده در سال ۲۰۱۰ در کنگره آمریکا یکی از مهمترین تحریم های ما است که مربوط به صنایع نفتی و گازی ما می باشد. آمریکا هیچگاه بر ای حقوق بشر علیه ایران تحریم وضع نکرده بود و دلایل تحریم ها را حمایت از تروریسم، مسئله موشکی و هسته ای عنوان کرده بود. اما بعد از فتنه ۸۸ مسئله حقوق بشر را به تحریم ها اضافه نمود.

می بینیم که بی درایتی و رفتارهای جاهلانه مسببین و عاملان فتنه ۸۸، چه خسارتهایی به کشور وارد کرده است و کسانی که خواستار بخشش برای سران فتنه هستند اگر آسیب های وارده بر جمعیت هفتاد میلیونی ایران اسلامی را ببینید هیچگاه این خواسته را مطرح نخواهند کرد.

 

بر چسب ها: , ,
پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi