به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از ایسنا، منطقه خراسان و به نقل از اینهپیتت، محققان از مدتها پیش در مورد اینکه آیا گیاهان قادر به تعامل با انسان و یا دیگر گیاهان هستند بررسیهایی انجام داده و به نتایجی هم دست یافتهاند.
دانشمندان دانشگاه غرب استرالیا (UWA) با انجام مطالعهای نشان دادند، گیاهان از طریق خاک با یکدیگر صحبت میکنند و نسبت به لمس پاسخ میدهند.
نتایج تحقیقات که در مجله Plant Physiology به چاپ رسیده است نشان داد، هیچ نشانهای از پاسخ گیاهان به لمس مشاهده نشد، اما محققان دریافتند بعد از اینکه روی گیاه با آب اسپری شود، تغییرات ژنی بعد از چند دقیقه آغاز میشود و به مدت نیم ساعت طول میکشد.
پژوهشگران همچنین دریافتند هیچ نوع ترکیبات فعالی که منجر به آغاز یک تغییر شود وجود ندارد.
تغییرات در ژن گیاهان تنها در زمان اسپری با آب نبود، بلکه زمان لمس با انگشت و یا موچین و یا افتادن سایه بر روی گیاه هم دیده شد.
اولیور ون اکن محقق این بررسی اظهار کرد: این تغییرات در هنگام بارش باران، وزش باد و یا حرکت حشرات در اطراف گیاه هم اتفاق میافتد.
وی افزود: اگرچه افراد به طور کلی بر این باورند که گیاهان این حس را متوجه نمیشوند، اما بررسیهای انجام شده حاکی از آن است که گیاهان نسبت به لمس بسیار حساس هستند و میتوانند بیان ژنی و دفاع داشته باشند و به طور بالقوه سوختوساز خود را تغییر دهند.
اما علت پاسخ گیاهان به این شرایط چیست؟ محققان اظهار میکنند: گیاه برای محافظت از خود و تطبیق با شرایط محیطی مثل افزایش آب و یا نور این پاسخها را دارد.
اکن ادامه داد: بر خلاف حیوانات گیاهان قادر به فرار از شرایط خطرناک نیستند، در عوض به نظر میرسد با استفاده از سیستمهای دفاعی درونی خود به شرایط استرس پاسخ میدهند. آنها از این طریق خطر را شناسایی کرده و به آن پاسخ مناسب میدهند.
این یافتهها منجر به تفکر درباره تعاملات ما با گیاهان اطراف شد. این در حالی است که گیاهان نمیتوانند از خود دفاع کنند، اما متوجه بسیاری از موارد هستند.