به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از مهر، جلسه ۱۴۲ کارگروه مشورتی ستاد نقشه جامع راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست دکتر منصور کبگانیان قائم مقام این ستاد، در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در این جلسه که به ارائه گزارش برنامههای پیشنهادی دستگاههای مسئول در بخش علم و فناوری به منظور تصویب در قالب لایحه بودجه سال آینده کل کشور اختصاص داشت، دکتر وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گزارش خود با اشاره به اینکه تاکنون نظام علم و فناوری کشور از یک نظام بودجهریزی برخوردار نبوده، گفت: امسال مقرر شده تخصیص بودجه دانشگاهها براساس شاخص های مدون باشد و به همین منظور ما توقع داشتیم بر اساس شاخص های مدون بودجه سال آینده دانشگاهها نسبت به سال جاری که حدود ۵ هزار میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان است، تقریبا دو برابر شود و به ۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برسد ولی در لایحه تنظیم شده، کل بودجه دانشگاه ها فقط ۵ هزار میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان است.
وی افزود: پیش بینی کرده بودیم مبلغ یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برای طرحهای کلان ملی مصوب شورای عتف، تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت، توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی و سایر امور پژوهشی و فناوری در اختیار ستاد وزارتخانه قرار می گیرد، ولی با توجه به لایحه بودجه باید تلاش کنیم حداقل بخشی از این مبلغ اختصاص یابد.
در ادامه جلسه دکتر دلیری معاون مدیریت و منابع انسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: عملیاتی کردن قانون حمایت از موسسات و شرکتهای دانش بنیان در اولویت برنامه های این معاونت است.
وی افزود: در بودجه سال جاری ۲۰۰ میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی در بودجه برای پرداخت به صندوق نوآوری و شکوفایی مقرر شده بود و با توجه به اعتبار فراهم شده از جانب معاونت علمی و فناوری، اعتبار این صندوق به ۱۰۰۰ میلیارد تومان بالغ شد که تاکنون ۷۰۰ میلیارد تومان آن تأمین شده است.
دلیری ادامه داد: در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷، ۳۰۰ میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی برای پرداخت به صندوق نوآوری و شکوفایی مقرر شده است و قرار است سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی به ۲۰۰۰ میلیارد تومان برسد و همچنین مقرر شده بودجه بنیاد ملی علم ایران از ۱۴ میلیارد تومان در سال جاری به ۱۶ میلیارد تومان در سال آینده افزایش پیدا کند.