به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از ایرنا، ‘آبیشک دشموک’ نویسنده این مطالعه از کلینیک مایو در روچستر گفت: آب و هوای سرد همچنین خطر بستری شدن برای هر دو گروه بیماران مبتلا به سکته قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی را که علامت آن ریتم نامنظم قلب است، افزایش می دهد.
وی افزود: پیش از این نیز تفاوت های فصلی با حملات قلبی و مغزی مرتبط دانسته شده است.
در این مطالعه، اطلاعات یک پایگاه داده انگلیسی در زمینه دوره های بستری شدن افراد در فصول مختلف مورد بررسی قرار گرفت و محور این بررسی بیمارانی بودند که به خاطر ابتلا به سکته قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی در بیمارستان بستری شدند. بالاترین آمار بستری شدن بیماران در ماه های سرد به خصوص فوریه(بهمن) ماه اتفاق افتاده بود.
این بررسی جالب توجه بود زیرا بیماری افراد مبتلا به سکته قلبی در طی ماه های سردتر تشدید می شد.
این تحقیق اطلاعات مربوط به بستری شدن افراد در بیمارستان را که به علت سکته قلبی بین سال های ۲۰۰۲ الی ۲۰۱۲ اتفاق افتاده بود، بررسی کرد. این اطلاعات شامل بیش از ۱۲ میلیون بیمار می شد که یک سوم از آنها بیماری فیبریلاسیون دهلیزی داشتند.
در هر دو گروه بیماران مبتلا به سکته قلبی و بیماران مبتلا به سکته قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی، متوسط تناوب بستری شدن در بیمارستان طی ۱۰ سال در زمستان بیشتر از تابستان بود.
به گفته محققان، پایین ترین ماه بستری شدن ماه ژوییه(تیر) بود اما در ماه های بعد تعداد بستری شدن بیماران افزایش می یافت و به بالاترین میزان بستری شدن در فوریه(بهمن) رسید و از آن ماه به بعد در هر حال این ارقام کاهش یافت تا زمانی که مجددا در ژوییه به پایین ترین حد رسید.
بر این اساس، افزایش فشار خون در زمستان سبب تشدید سکته قلبی می شود، همچنین میزان نارسایی عفونت دستگاه تنفسی موجب افزایش خطر سکته قلبی می شود که در ماه های زمستان افزایش می یابد.
علاوه بر این، افزایش مصرف نمک در زمستان مشکلاتی را بوجود می آورد
دشموک معتقد است افزایش آگاهی عموم از تاثیر زمستان در بیماری قلبی سبب توجه بیشتر به این بیماری می شود.
با این همه، اقداماتی که بیماران برای کاهش خطر تشدید عوارض قلبی در زمستان باید انجام دهند، هنوز به تحقیق نیاز دارد.