به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از ایسنا، آیین اختتامیه پنجمین جشنواره کشوری نشریات دانشجویی پیامنور به میزبانی دانشگاه پیامنور استان مرکزی در فرهنگسرای شهر اراک با حضور مسئولین کشوری و استانی برگزار شد.
ابوالفضل فراهانی در این مراسم گفت: ارزش و جایگاه قلم که در قرآن به روشنی از آن یاد شده معطوف به هر قلم و نوشتهای نیست و این ارزش و جایگاه مختص نوشتهای است که هدفمند، هدایتگر و نافع مردم باشد یا لااقل در این مسیر درست گام بردارد.
فراهانی با بیان اینکه تصورِ نوشتن برای نوشتن درست نیست، تأکید کرد: نگرش مدرکگرایی به علم، کشور را به مسیر درستی هدایت نخواهد کرد و تا زمانی که این نگاه را داریم نمیتوانیم انتظار حل مشکلات و پیوند دانشگاه و صنعت را داشته باشیم.
رئیس دانشگاه پیامنوربا اشاره به اینکه یک فارغالتحصیل غیر از کارآفرین بودن، یک کارجو است، ادامه داد: زمانِ متکی بودن به فکر خودمان گذشته است و بهترین نشریات از بیشترین رفرنسها برخوردارند و نمیتوانیم صرفاً متکی به دانش گذشته خود باشیم چون چنین چیزی مورد قبول دنیای امروز نیست.
وی اظهار کرد: در مباحث دانشجویی، نگاه باید عموماً نگاه انتقادی و بهجا باشد. همچنین عدالت رعایت شود و نکات مثبت در کنار نکات منفی بیان شوند.
فراهانی تصریح کرد: کاری که در حوزه نشریات انجام میدهیم به نوعی تمرین نوشته در راستای هدایتگری است و در کمیت و کیفیت آن نباید هیچ محدودیتی قائل باشیم.
سن تمرین برای نوشتن زیر ۲۵ سال است
رئیس دانشگاه پیامنور ایجاد جرأت نوشتن در دانشجوی جوان را فقط از این گذر دانست که اگر ایجاد نشود بعد از آن دیگر امکان ابراز عقیده نخواهد داشت و افزود: برای نوشتن از کار گروهی دور هستیم و این یک نقص اجتماعی و فرهنگی است؛ چراکه متاسفانه ما در کار تیمی به دنبال تمام کردن کار به نام خودمان هستیم.
وی تأکید کرد: کار اشتراکی بین دانشگاهها و ملیتهای مختلف ارزش بالاتری دارد و زمینه گفتمان علمی بهتری را فراهم خواهد کرد.
فراهانی حضور نشریات بومی و محلی در جشنواره کشوری نشریات دانشجویی پیامنو را با توجه به ملی بودنِ آن بسیار کمرنگ دانست.
به گزارش ایسنا، معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیامنور کشور نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت: بسیج تبلور تمام خوبیها در کشور است و برگزاری جشنواره دانشجویی خود یک حرکت بسیجی است.
کریم نجفی، نشریات را تبلور قلم عنوان و اضافه کرد: خداوند در قرآن به این قلم قسم خورده و به قداست از آن یاد کرده است.
وی با بیان اینکه قلم آثار ارزشمندی در جامعه دارد، خاطرنشان کرد: خداوند تبارک و تعالی از قلم علما و دانشمندان که شاخصهای بزرگ آنها، اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بودند نیز تجلیل کرده و این قلم را از خون شهدا بالاتر دانسته است.
وی حمایت دانشگاه پیامنور از نشریات دانشجویی را اقدامی ارزنده عنوان کرد و گفت: حمایت از نشریات خلاقیتها را بروز میدهد و در دانشجویان اعتماد به نفس ایجاد میکند.
نجفی اضافه کرد: این سیاستها جهاد مستمر علمی است و در راستای رسیدن به قلههای والای علم و دانش و فناوری و تبلور خلاقیتهای علمی میتواند اثر ویژهای داشته باشد.
به گزارش ایسنا، معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری مرکزی نیز در این مراسم خواستار ارتقاء سطح علمی دانشجویان شد و گفت: در مذاکرات هستهای اظهار نظرات متفاوت است و آنچه که باعث شد این مذاکرات شکل بگیرند، توان علمی دانشمندان هستهایِ ما بود.
حسن صفری خمیرمایه قدرت ایران را تلاش شهدا و بسیجیان که استقلال ما را جاودانه و عملی کردند، دانست و با بیان اینکه دولت تلاشهای زیادی در راستای جهاد علمی کرده است، افزود: با وجود اینکه تحریمهای مالی پا برجاست ولی سهم صندوق نوآوری و حمایت از فعالیتهای دانشبنیان بسیار زیاد است.
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری مرکزی، خاطرنشان کرد: اگر در صدد پیشرفت علمی هستیم باید از افراط و تفریط پرهیز کنیم.
صفری در پایان تأکید کرد: هرجا رویکرد سیاسی در تصمیمگیریها بالا بوده با شکست مواجه شدیم و هرجا که به دنبال جلوگیری از افراط و تفریط بودهایم با موفقیت روبرو شدیم.
به گزارش ایسنا، در این مراسم پیام سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به پنجمین حشنواره نشریات دانشجویی، توسط یوسفیراد، رئیس دانشگاه پیامنور مرکز اراک قرائت شد.
همچنین بیانیه جشنواره توسط یکی از اساتید دانشگاه علامه طباطبایی قرائت شد و از نشریات برتر کشور در بخشهای مختلف با اهدای لوح و جایزه تقدیر شد.
به گزارش ایسنا، در پایان مراسم اختتامیه از رؤسای چهار دانشگاه پیامنور برتر کشور در این جشنواره تقدیر شد که استانهای برتر شامل استانهای فارس، چهارمحالوبختیاری، خوزستان و مرکزی هستند. همچنین برای نفرات برگزیده در بخش مسابقات جمعی نیز هدایایی در نظر گرفته شد.
انتهای پیام/