به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از ایرنا، محققان دانشگاه کونکوردیا کانادا، رابطه معنی داری بین تعداد دفعات بالارفتن از پله، میزان تحصیلات و سن مغز افراد، شناسایی کرده اند.
محققان که مغز ۳۳۱ داوطلب بالغ بین سنین ۱۹ تا ۷۹ سال را بررسی کردند، دریافتند که هر سال تحصیل رسمی، مغز را به میزان ۰٫۹۵ سال جوان تر می کند. همچنین بالا رفتن روزانه از پله های دو طبقه ساختمان، مغز را سالانه به میزان ۰٫۵۸ سال جوان تر می کند.
بر اساس این تحقیقات بالارفتن روزانه از پله های ۴ طبقه ساختمان، به طور سالانه، مغز را به میزان بیش از ۲ سال جوان تر می کند. این در حالی است که پنج سال تحصیلات رسمی می تواند مغز را به میزان ۵ سال جوان تر کند.
در این تحقیقات حجم بخش خاکستری داوطلبان با استفاده از فناوری MRI اندازه گیری و معلوم شد حجم ماده خاکستری در مغز داوطلبانی که روزانه از پله های بیشتری بالا رفته اند و بیشتر درگیر آموزش بوده اند، بیشتر از سایر داوطلبان است.
بالا رفتن از پله، فعالیتی است که اغلب افراد در هر سنی که باشند، معمولا به طور روزانه آن را انجام می دهند. این نوع فعالیت بدنی تاثیر بسیار زیادی بر جوان ماندن مغز و اجتناب از ابتلا به بیماری های شناختی و مغزی ایفا می کند.