به گزارش”دانشجو آزاد“به نقل از ایرنا، دکتر سورنا ستاری در ششمین دوره جشن فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف که فارغ التحصیلان سال ۱۳۵۰این دانشگاه نیزحضور داشتند، با تاکید بر ضرورت حمایت دانشگاه ها از فارغ لتحصیلان خود، به وظیفه مهم راهبری و پرورش آنان توسط دانشگاه برای کارآفرینی اشاره کرد و گفت: دانشگاه ها خود را مسئول فارغ التحصیلان دانشگاهی نمی دانند و از زمانی که دانشجو دفاع می کند و کارت دانشجویی اش باطل می شود دانشگاه مسئولیتی نسبت به وی ندارد. در حالیکه مانند دیگر کشورهای پیشرفته دنیا، دانشگاه ها با به کارگیری فارغ التحصیلان در مراکز رشد و کمک به آن ها در ایجاد شرکت های نوپا، فرصت کارآفرینی از طریق شرکت های دانش بنیان را برای آنان فراهم می کنند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به اینکه دانشگاه ها از راه کمک به فارغ التحصیلان دانشگاهی خود در ایجاد شرکت های دانش بنیان، می توانند در بخشی از درآمد این شرکت ها سهیم بوده و خود را اداره کنند، اظهار کرد: دانشگاه های ما همچنان به درآمد دولتی و شهریه وابسته هستند، در حالی که دانشگاه های بزرگ و سرآمد دنیا، کم تر از ۱۰ درصد به شهریه وابسته هستند و بخش عمده ای از درآمد خود را از طریق شرکت های دانش بنیان ایجاد شده توسط دانشجویان و برآمده از دل مراکز رشد خود تامین می کنند.
**نیروی انسانی، دارایی ارزشمندتر از منابع زیرزمینی
ستاری با اشاره به این که نیروی انسانی جوان کشور از جمله فارغ التحصیلان دانشگاهی، مهمترین دارایی کشورمان هستند، بر لزوم فرهنگ سازی توجه به نیروی انسانی به عنوان ارزشی فراتر از منابع نفت و گاز تاکید کرد و گفت: نیروی انسانی بزرگترین سرمایه کشورهاست و اگر با این دید به جوانان فارغ التحصیلمان بنگریم، دارای بزرگترین ظرفیت و دارایی هستیم که می توانند بیش از منابع هیدروکربنی برای کشورمان ثروت آفرین باشند.
وی افزود: نسل جدید کارآفرینان و صاحبان ثروت در دنیا جوانان زیر سی سال هستند ودر صورت هدایت و راهبری صحیح، نوآوری و خطرپذیری در جوانان به بهترین شکل تبلور می یابد.
**توجه به فناوری های همگرا لازمه در دست داشتن آینده است
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، با اشاره به همگرا شدن و درهم تنیده شدن علوم وفناوری های جدید، به لزوم تغییر نگرش ها و سرفصل های درسی اشاره کرد و گفت: علوم امروزی مانند قدیم قابل تفکیک و نگاه به شکل مستقل نیستند و فاصله علوم و فناوری ها نسبت به گذشته بسیار کم شده است . در چنین فضایی ضروری است دانشگاه ها به علوم وفناوری های جدید توجه داشته و برای آن ها برنامه ریزی داشته باشند. در همین راستا، ستاد فناوری های همگرا (NBICS) زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل گرفته است.
ستاری، ارتباط و تعامل اساتید دانشگاه با دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی و سوق دادن آنان به سوی مسیر صحیح نوآوری و ایجاد کسب و کار را از لازمه های تحقق اقتصاد دانش بنیان دانست و گفت: استارتاپ ها کاری است که به تازگی در دانشگاه ها شکل گرفته و اساتید دانشگاه با مشارکت و هدایت جوانان دانشگاهی در این رویدادها، می توانند آنان را در مسیر کارآفرینی راهبری کنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان به فرآیند ارتباط و جذب نخبگان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: دارای ظرفیت بسیار عظیمی از نیروی انسانی متخصص در کشورهای خارجی هستیم و برای جذب و حضور اثرگذار این افراد در ایران تسهیلات مناسبی در نظر گرفته شده است و بر همین اساس، تا کنون تعداد قابل توجهی از این افراد، نسبت به بازگشت و فعالیت در کشور ابراز علاقه کرده اند. هریک از این افراد قطعا ثروت ارزشمندی برای کشور خواهند بود و از طرفی، افرادی که علیرغم تمام شرایط دشوار، در کشورشان ماندند و به فعالیت ادامه داده اند، ارزشمند هستند.