به گزارش “دانشجو آزاد“به نقل از مهر، مراکز رشد یا انکوباتورها، یکی از ابزارهای رشد اقتصادی در هر کشور محسوب می شوند که به منظور حمایت از کارآفرینان تحصیلکرده تأسیس شده و با ارائه امکانات و تسهیلات عمومی، زمینه پاگرفتن شرکتهای جدید را فراهم میکنند.
امروزه استفاده از مراکز رشد، به عنوان یکی از ابزارهای پذیرفته شده برای تبدیل خلاقیتها و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به محصولات قابل ارائه به بازار و توسعه کارآفرینی محسوب میشود و آمارها نشان می دهد که بیش از ۳ هزار انکوباتور در سراسر دنیا وجود دارد که بیشتر آنها در کشورهای آمریکا و ژاپن مستقر هستند.
از این رو با وجود توسعه صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور بخصوص در حوزههای فناوریهای جدید و نوپا، ایجاد مراکز رشد در این بخش به امری ضروری تبدیل شده است و با توجه به پتانسیل های استفاده از ابزارهای فناوری در این بخش، این مراکز می تواند به صورت مجازی نیز راه اندازی شود.
براین اساس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، با برگزاری کارگاههای آموزشی، درصدد راه اندازی انکوباتورهای مجازی به عنوان سکویی برای حمایت از ایجاد کسب وکارهای نوپای فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
پژوهشکده سیاستگذاری و مدیریت راهبردی فاوا در پژوهشگاه ICT هم اکنون در حال برگزاری سلسله کارگاههای آموزشی در حوزه کسب و کارهای فناوری اطلاعات در راستای توسعه کسب و کار و کارآفرینی فاوا است.
ایجاد مراکز رشد مجازی برای توسعه کسب و کارهای نوپا در حوزه ICT ، نیازمند مطالعه و تحقیق در انواع مراکز رشد مجازی جهان و نیز بررسی سرویسهای قابل ارائه به کسب و کارهای نوپا و کارآفرینان است که باید با ارائه مدلهای کسب و کار از سوی متقاضیان مورد بررسی قرار گیرد.
انتهای پیام/