به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از ” انار ما “ امروز و فردا ، روزهای ۲۴ و ۲۵ تیر ساعت ۱۳:۵۷ میتوان قبلهی محل خود را با قراردادن یک شاخص عمود بر زمین، تعیین کرد. بدینگونه که در همین وقت، شاخص را ملاحظه کرده و سایه را خط بکشید. خلاف سایهی شاخص، جهت صحیح قبله است. چراکه در زمانهای ذکرشده، خورشید بهطور دقیق در بالای کعبه قرار میگیرد؛ بنابراین با ایستادن به سمت خورشید، در واقع به سوی کعبه ایستادهایم.
ضرورت رعایت جهت قبله
و و در شرع مقدس اسلام، رو به قبلهبودن شرط نخست و صحت نماز است. به همین دلیل علما و مراجع تقلید بر جهتیابی قبله در مساجد و منازل و محل کار همواره تأکید دارند.
« … [در هنگام نماز] روى خود را به سوى مسجدالحرام کن، و البته این (فرمان)، حق است و از جانب پروردگار تو است … »
( سورهی مبارکهی بقره / آیهی ۱۴۹ )
روشی آسان برای تعیین جهت قبله
با توجه به تکنولوژی امروزه، بغیر از استفاده از سایه شاخص کعبه دو روش یکسان ، قطعی و مطمئن دیگر برای جهتیابی دقیق قبلهی ساختمانها وجود دارد.
نرمافزار باد صبا
استفاده از نرمافزار باد صبا روی گوشیهای مجهز به سیستم عامل اندروید دقیقترین قبلهنمای موجود در جهان است. با استفاده از این روش در هر مکان که باشید، از طریق گوشی تلفن همراه به راحتی میتوانید مسیر صحیح قبله را مشاهده نمایید. باید توجه داشته باشید، که در برنامهی باد صبا باید شهر مورد نظر را انتخاب کرده و سپس اقدام به جهت یابی نمایید. لوازم صوتی، تلفن همراه دیگر و اشیای فلزی در کنار گوشی موردنظر نباشد، چراکه روی جهت قبله تأثیر میگذارد.
تصویر ماهوارهای ساختمان
از طریق سایت جهانی قبله ( http://eqibla.com ) میتوانید مسیر قبلهی هر ساختمان در دنیا را به راحتی مشاهده نمایید. با ورود به این سایت در بالای نقشه ابتدا گزینهی satellite را انتخاب کنید. سپس روی کشور، شهر، خیابان، و مکان موردنظر زوم کنید. خط قرمزرنگ مسیر خانه خدا است.
فتواهای مراجع عظام تقلید
سؤال:
( در صورت یقیینداشتن به جهت دقیق قبله ) انحراف عمدی ، تا چند درجه مبطل نماز نیست؟
جواب:
حضرات آیات خامنهای، سیستانی، وحیدخراسانی، موسوی اردبیلی، حکیم :
انحراف عمدى حتی به میزان یک درجه، مبطل است.
حضرت آیتا… مکارم شیرازی :
تا دو سه درجه اشکال ندارد.
حضرات آیات صافی گلپایگانی و نوری همدانی :
تا چهار درجه که عرفاً شخص رو به قبله شمرده شود، اشکال ندارد.
حضرات آیات مظاهری، حسینی شاهرودی و شبیری زنجانی :
تعمد به انحراف قبله مبطل است مگر آنقدر کم باشد که عرفاً شخص رو به قبله شمرده شود.
حضرت آیتا… علوی گرگانی :
انحراف عمدی به مقدار پنج درجه از قبله مانعی ندارد.
هر درجه انحراف در شهرستان انار ، چقدر از کعبه فاصله میگیرد؟
انتهای پیام/