به گزارش “دانشجو آزاد “به نقل از ایسنا ،این مطلب برخی از برنامهها را که در نگاه اول تعجب کاربر را برمی انگیزند معرفی خواهیم کرد. در این اپلیکیشنها هیچ جادویی وجود ندارد بلکه فقط یک سری الگوریتم فوق العاده هوشمندانه و یک سری روش مبتکرانه برای مفاهیم دشوار در آنها به کار رفته است.
۱- استارچارت و اپلیکیشنهای نقشه برداری از آسمان:
آیا می خواهید بدانید نام ستاره نورانی که در آسمان می بینید چیست؟ کافیست گوشیتان را به سمتش بگیرید و این احتمال وجود دارد که متوجه شوید که آن یک ستاره نیست و سیاره است! آیا میخواهید بدانید که آسمان شب برای مردم آن طرف کره زمین به چه شکل است؟ می خواهید بدانید که ستاره شما در آسمان کجاست؟ “استارچارت” تمام اینها را به شما خواهد گفت!
اگرچه اپلیکیشنهای نقشه برداری از آسمان از اولین روزهای ظهور اندروید وجود داشته اند، اما هیچ یک به اندازه “استارچارت” که یک شاهکار تمام عیار و یک رصدخانه کامل است کاربران را تحت تاثیر قرار نداده اند. تنها با چند دقیقه کار با این اپلیکیشن درمییابید که سازندگان آن عاشقان کارشان بوده اند.
اما اپلیکیشنهای نقشه برداری از آسمان چه هستند؟ به بیان ساده آنها به شما این امکان را میدهند که با گوشی خود آسمان را تماشا کنید و نشان میدهد که دقیقا چه چیزی پشت ابرها پنهان شده است. شما میتوانید ستارهها و صورتهای فلکی را بررسی و حتی مکان سیاره های نزدیک زمین را پیدا کنید.
با استارچارت می توانید یک رصدخانه را در جیب خود داشته باشید! استارچارت نمایشگر گوشی را به پنجره ای به سوی تمام آنچه که در کهکشان قابل رویت است تبدیل میکند. کافیست گوشی تان را به سمت آسمان بگیرید و “استارچارت” با استفاده از جی پی اس و دیگر فن آوریهای پیشرفته موقعیت تمام ستارهها و سیارههایی را که از زمین قابل رویت هستند محاسبه می کند و حتی در روشنایی روز به شما نشان می دهد که آنها دقیقا کجا قرار گرفته اند.
این اپلیکیشن تلفیقی از نقشههای موجود از کهکشان، اطلاعات جی پی اس و قطب نماست و با این اطلاعات، افرادی باهوش توانستهاند موقعیت دقیق ما و ستاره یا سیارهای را که به آن نگاه میکنیم تعیین کنند.
۲- شازم (shazam) :
یکی از محبوبترین اپلیکیشنهای موجود در گوشیهای هوشمند است. بعید است با عملکرد این اپلیکیشن آشنا نباشید. کار”شازم” اینست که هر ترانه در حال پخش را بوسیله میکروفن گوشی ثبت و شناسایی میکند و سپس نام ترانه و خواننده آن را به شما میگوید. اما شازم این کار خارق العاده و ظاهرا جادویی را چطور انجام می دهد؟
مسوولان این سرویس توضیحاتی را درباره نحوه عملکرد آن منتشر کرده اند. شازم ترانهها را به قطعاتی مهم تبدیل میکند که سپس آنها را به چیزی شبیه اثرانگشت که از اعداد تشکیل شده اند تبدیل و در یک پایگاه داده عظیم و بسیار سریع ذخیره میکند. وقتی شما بخشی از یک ترانه را پخش می کنید، شازم کدهای ترانه را ثبت و آنها را به پایگاه داده خود می فرستد و با اطلاعات موجود در آن تطبیق می دهد و اینگونه ترانه شما به شکل سحرآمیزی شناسایی می شود.
۳- خواب اندرویدی:
اپلیکیشنهای بررسی خواب (sleep trackers) ممکن است بیمعنی به نظر برسند اما در واقع براساس علم مراحل خواب و اهداف مشخص آنها طراحی شده اند. یک اپلیکیشن بررسی خواب اساسا کیفیت خواب کاربر را بررسی میکند تا در صورت وجود یک الگوی نگران کننده به وی اطلاع دهد.
این اپلیکیشن یک قابلیت خارق العاده دارد و با بررسی حالات خواب کاربر زنگ گوشی را در بهترین زمان به صدا درمیآورد تا وی به راحتی از خواب بیدار شود.
اما نحوه کار این اپلیکیشن چطور است؟ برای کار با اپلیکیشن “خواب اندرویدی” باید هنگام خواب گوشی را کنار خود قرار دهید تا اپلیکیشن با استفاده از حسگرهای مخلتف گوشی حرکات شما را حین خواب بسنجد. از آنجا که خواب چند مرحله دارد و تنها یکی از این مراحل خواب با کیفیت محسوب میشود، این اپلیکیشن اهمیت پیدا میکند.
در مرحله جادویی خواب عمیق، بدن تقریبا بی حرکت میشود و حسگرها چیزی را ثبت نمیکنند و اپلیکیشن متوجه می شود که شما هم اکنون در خواب عمیق هستید. در مراحل دیگر شما در خواب حرکت میکنید و حسگرها متوجه میشوند که شما در خواب عمیق نیستید. این امر به اپلیکیشن این امکان را میدهد که میزان کیفیت خواب شما را در هر شب تخمین بزند.
اما قضیه زنگ هوشمندانه گوشی در بهترین زمان ممکن چیست؟ برخی اپلیکیشنها از همان تکنیک تخمین کیفیت خواب استفاده میکنند و متوجه میشوند که چه زمان شما در خواب عمیق هستید تا شما را بیدار نکنند. اگر احساس میکنید که بعضی صبحها سختتر از روزهای دیگر از خواب بیدار میشوید به این دلیل است که بعضی وقتها از خواب عمیق بیدار میشوید و این شما را اذیت میکند.
۴- اپلیکیشنهای اندازه گیری ضربان قلب:
آیا واقعا اندازه گیری نبض با گوشی هوشمند امکان پذیر است؟ نحوه عملکرد این اپلیکیشن به این شکل است که نرم افزار، دوربین گوشی و فلاش آن را فعال میکند، با گرفتن انگشت اشاره مقابل دوربین تغییرات کوچک در رنگ پوست انگشت تشخیص داده میشود. هر تغییر معمولا یک نبض است بنابراین این اپلیکیشن میتواند از این علامت برای اندازه گیری دقیق ضربان قلب شما استفاده کند.
۵- قدم شمار:
گوشیهای هوشمند میتوانند تک تک قدمهای شما را بشمارند. این قابلیت کمی عجیب به نظر میرسد اما این نرم افزار حین تمرینات ورزشی بسیار مفید است. این اپلیکیشنها تک تک قدمهای شما را می شمارند و برآورد دقیقی از فعالیت روزانه به شما ارائه میدهند.
قدم شمارها مثل اپلیکیشنهای بررسی خواب از حسگرهای موجود در گوشی برای حدس زدن قدمهای شما به شکلی علمی استفاده می کنند. هماکنون برخی گوشیهای موجود در بازار حسگرهایی مخصوص شمارش قدمهای کاربر دارند.
این روزها اکثر کاربران یک اپلیکیشن قدم شمار را دانلود و حین برداشتن چند قدم آن را تست میکنند و به دلیل اینکه نرم افزار دقیق به نظر نمیرسد آن را حذف میکنند. اما این روش برای استفاده از اپلیکیشنهای قدم شمار درست نیست. در واقع بیشتر قدم شمارها برای تخمین قدمهای کاربر به تعداد بیشتری از قدمهای وی احتیاج دارند که دست کم هزار قدم است.
مطمئنا این اپلیکیشن مصون از خطا نیست بطوریکه حتی بهترین دستگاههای الکترونیکی مخصوص این کار نیز پنج تا ۱۰ درصد خطا دارند. قدم شمارها برای تنظیم دائم برآورد خود از الگوریتمهای هوشمندانهای استفاده می کنند و یک پیش بینی بسیار مناسب و معقول را ارائه میدهند. این اپلیکیشن ۱۰۰ درصد دقیق نیست ولی از حد کافی خوبتر است.
۶- هاد وی:
اپلیکیشن جالبی است که میتواند گوشی هوشمند را به یک آپشن جدید برای خودرو تبدیل کند. درواقع این اپلیکیشن با جی پی اس گوشی کار میکند و نقشه مسیر حرکت خودرو را به جز جاده ای که در آن هست به رنگ سفید در میآورد و اگر گوشی را روی داشبورد بگذارید، تصویر جاده روی شیشه جلو تابانده میشود. این اپلیکیشن برای رانندگی در شرایط بد جوی بسیار مفید است.
۷- خنک کننده پردازنده:
عملکرد تعداد کمی از اپلیکیشنهای خنک کننده با آنچه که “کولیفای” انجام می دهد قابل قیاس است. این اپلیکیشن دمای پردازنده گوشی را بوسیله یک سری ترفندهای پیچیده پایین میآورد. مهمترین ویژگی “کولیفای” اینست که برای پایین آوردن دمای سی پی یو، عملکرد یا فرکانس آن را دستکاری نمیکند و از این رو قدرت پردازنده کاهش نمییابد.
انتهای پیام/