به گزارش” دانشجو آزاد” دکتر هاله تاج الدینی در نشست “روزه داری در ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب سنتی”، افزود: افراد در هنگام افطار حتما روزه خود را با آب گرم یا مایعات گرم باز کنند، چون این عمل باعث پاکسازی بدن می شود واز خوردن آب سرد در هنگام افطار پرهیز کنند.
وی گفت: سعی کنید در وعده افطار از زولبیا و بامیه استفاده نکنید، و بیشتر از قندهای طبیعی مثل خرما، توت خشک و انجیر استفاده کنید، همچنین خوردن کلمپه، کماچ و قاووت برای افت قند خون مناسب می باشد.
دکتر هاله تاج الدینی توصیه کرد: در بین وعده افطار تا سحر از میوه های آبداری مثل، هندوانه، سیب و گلابی استفاده کنید تا کم آبی بدن جبران شود و همچنین استفاده از سبزیجات را در وعده غذایی خود فراموش نکنید.
وی افزود: در وعده افطار از سوپ ها و آش های کم چرب و کم حبوبات استفاده کنید و همچنین از خوردن چند نوع غذا با هم و خوردن آب به همراه غذا پرهیز کنید.
دکتر تاج الدینی برای بچه هایی که تازه به سن تکلیف رسیده اند و می خواهند روزه بگیرند هم توصیه کرد: چون کودکان در حال رشد هستند باید در رژیم غذایی آن ها دسته های غذایی مثل، لبنیات، غلات، پروتئین و…باشد و بچه ها باید وعدهای غذایی سحر و افطار خود را به طور کامل بخورند.
این متخصص طب سنتی گفت: بهتر است افراد از خوردن چای پررنگ، قهوه و موادی که کافئین دارند در وعده سحر اجتناب کنند و به جای آن از دمنوش های گیاهی مثل، بابونه و گل گاوزبان استفاده کنند.
وی در ادامه گفت: افراد در وعده سحر از خوردن مواد غذایی سرخ شده، پرچرب، تند و تیز، فست فودها و نوشابه ها خوداری کنند،چون باعث تشنگی و مشکلات گوارشی می شود.
وی توصیه ای هم برای جلوگیری از تشنگی در ماه مبارک رمضان کرد و گفت:بهتر است افراد از نوشیدنی هایی استفاده کنند که آب بیشتری را در بدن نگه می دارد مثل، تخم شربتی- خاکشیر- سکنجبین و شربت لیمو ترش.
جلسه ای با عنوان، روزه داری در ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب سنتی، سی و یکم خردادماه در سالن آموزش سلامت معاونت بهداشتی برای کارکنان و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کرمان برگزار شد.