پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

13:30:52 - سه شنبه 11 خرداد 1395
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
۲۰ لیست غذای سلف دانشگاهی؛ از آبگوشت تا خوراک ماهیچه
بدون شک فعالیت مناسب، نشاط در زندگی و سلامت جسمی با غذای مناسب مهیا می‌شود. بخصوص برای طیف دانشجو که آینده‌سازان این جامعه به شمار می‌روند.

به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یکی از حقوق طبیعی دانشجویان در محیط دانشگاهی حق انتخاب غذا داشته باشد و متناسب با سلیقه و فیزیک خود، غذای مورد نظر خود را انتخاب کند. اما مواردی هم هست که کیفیت نامناسب غذا، عدم رعایت استانداردهای غذایی لازم و عدم تنوع غذایی باعث نارضایتی دانشجویان می شود.

تجمع، تحصن صنفی دانشجویان طی هفته های اخیر در اعتراض به کیفیت غذای سلف دانشگاه ها افزایش یافته است؛ این مسئله در حالی است که مراکز آموزشی چند سالی است که همچون ادارات به دانشجویان دو نوع غذا پیشنهاد می دهند، اما به نظر می رسد همین راهکار هم جوابگوی تعداد زیادی از دانشجویان نبوده است، و این دست مسائل حتی در آستانه امتحانات پایان ترم نیز دیده می شود.

بیانیه اعتراضی شورای صنفی دانشگاه صنعتی ارومیه درباره کیفیت غذا(اینجــا)، تجمع در اعتراض به پیدا شدن «کرم» در ظرف غذای دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل(اینجــا)، تحصن شبانه‌روزی دانشجویان دانشگاه زنجان در سلف دانشجویی(اینجــا) و مواردی از این دست، تازه ترین اتفاقاتی است که طی روزهای گذشته در اعتراض به کیفیت غذاهای سلف رخ داده است.

به همین بهانه و در جهت پیگیری مطالبات صنفی دانشگاهیان، خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»به بررسی منوی تغذیه تعدادی از دانشگاه های وزارت علوم و وزارت بهداشت پرداخته است، انتشار این لیست های غذا گرچه و قطعا نمی توان درباره کیفیت آن بحثی کرد اما دانستن لیست پیشنهادی غذای دانشجویان در دانشگاه های کشور می توان جالب باشد.

منوی غذایی دانشگاه تهران

منوی غذایی دانشگاه شاهد

منوی غذایی دانشگاه امام صادق(ع)

منوی غذایی دانشگاه بوعلی سینا همدان

منوی غذایی دانشگاه تفرش

نگاهی به منوی تغذیه دانشگاه ها نشان می‌دهد متاسفانه دانشگاه های کشور و مشخصا معاونین دانشجویی دانشگاه ها برای تامین غذای دانشجویان جزیره ای و خودمختار عمل می کنند و ممکن است در دانشگاهی ناهار با دو منوی متنوع و جذاب توزیع شود و در دانشگاهی دیگر به هیچ وجه به تنوع اهمیت داده نشود و این مساله باعث بروز مسائلی خواهد شد.

یکی از مواردی که معمولا روسای دانشگاه ها از آن گلایه دارند و در جایگاه خود قابل بررسی است این است که آنها مدعی هستند بخش اعظم بودجه دانشگاه ها صرف تغذیه دانشجویان می شود و معتقدند باید یارانه تغذیه دانشگاه ها جدا از بودجه دانشگاه پرداخت شود، در غیر این صورت دانشگاه ها دچار مشکل می شوند.

منوی غذایی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان

منوی غذایی دانشگاه سمنان

نکته ای که در مورد این گزارش باید مورد توجه قرار داد آن است که گزارش حاضر تنها به تنوع غذایی پرداخته است و هرگز تنوع غذایی متضمن کیفیت بالای غذا نخواهد بود. چه بسا دانشگاهی با یک منو، تغذیه ای مناسب و در خور شان دانشجو را ارائه کند و دانشگاهی دیگر با ارائه لیستی متنوع از غذاها، به کیفیت آن بی توجه باشد. هر چند معمولا اگر دانشگاهی به تنوع اعتنا کند به کیفیت آن هم ورود پیدا خواهد کرد.

منوی غذایی دانشگاه علم و صنعت

منوی غذایی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

منوی غذایی دانشگاه علوم پزشکی زابل

منوی غذایی دانشگاه علوم پزشکی قزوین

منوی غذایی دانشگاه ارومیه

منوی غذایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان

منوی غذایی دانشگاه تهران/ پردیس فارابی

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi