به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از ایرنا:*** روحانی در روز دانشجو چه گفت؟
روزنامه «آرمان» در تیتر گزارش خود به آن بخش از سخنرانی رییس جمهوری به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه صنعتی شریف، مبنی بر اینکه «فضای امن می خواهیم نه امنیتی» اشاره کرد.
آرمان نوشت: دیروز رئیس جمهور و نیمی از کابینه به دانشگاه شریف رفتند تا روز دانشجو را پاس بدارند؛ همگان به این فرمایش امام راحل باور دارند که «دانشگاه مبدا تحولات است» و اکنون وظیفه خود می دانند تا با حضور در دانشگاه و در میان دانشجویان در روز ۱۶ آذر، مقام مسئولان آتی کشور را پاس بدارند و به آنها دلگرمی دهند که چشم امید کشور به آنهاست.
آرمان در ادامه به نقل از رییس جمهوری در خصوص لزوم ایجاد فضای امن برای دانشگاه ها افزود:… نتیجه نهایی رقابت ها باید بهبود شاخص ها باشد و شاخص ها هم باید برای ما معیار باشد. اگر شاخص ها عوض نشود فرقی نمی کند چه جناح یا دولتی سرکار باشد. اگر اعتماد عمومی امسال نسبت به سال۹۲ پیشرفتی نکرده باشد اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی افزایش نیافته باشد؛ چه فایده ای دارد که کدام جناح حاکم باشد. اگر وضعیت دانشگاه تغییری نکند چه فرقی می کند چه دولتی سرکار باشد. … من احساس می کنم فضای دانشگاه نسبت به سال ۹۲ زمین تا آسمان فرق کرده است. ممکن است هنوز فضا امنیتی باشد که من آن را نمی پسندم. ما فضای امن می خواهم نه فضای امنیتی. من می پرسم آیا شما سال های ۹۰، ۹۱ و ۹۲ به این راحتی می توانستید برای ۱۶آذر اجتماع داشته باشید؟ زمانی بود که کسی جرات نمی کرد بگوید جنبش دانشجویی و همه از این کلمه می ترسیدند.
این روزنامه همچنین در یادداشتی به قلم «صادق زیباکلام» از «رییس جمهور، روز دانشجو و نقد قدرت» نوشت.
زیباکلام در خصوص اظهارات روحانی مبنی بر اینکه نقد قدرت بر عهده دانشگاه است، می گوید: نقدی که مورد نظر آقای روحانی است هرچند باید وجود داشته باشد، اما دانشگاه نیست که باید نقد قدرت را نخستین وظیفه خود بداند؛ نقد قدرت باید توسط مهم ترین ارگان و نهادهای نظام مردمسالار یعنی پارلمان انجام شد. به عبارت دیگر این مردم هستند که باید دولت را نقد کنند و دولت باید در قبال مردم پاسخگو باشد.
به باور زیباکلام، … دانشگاهیان اعم از دانشجویان یا اساتید هم می توانند نقد قدرت کنند اما نباید فراموش کرد این وظیفه زمانی به دانشگاه محول می شود که احزاب، تشکل های سیاسی و مجلس به نهادهایی همسو و تایید کننده تبدیل شوند نه مجلسی که در آن امثال محمد مصدق، سید حسن مدرس و مهدی بازرگان حضور دارند. در واقع باید در پارلمان نمایندگان مستقل و آزادی خواهی باشند که از کسی باکی نداشته و بتوانند دولتمردان و صاحبان قدرت را نقد کنند.
«اعتماد» نیز از میان اظهارات رییس جمهوری تیتر «نقد قدرت کنید» را برگزید و در مقدمه گزارش به متفاوت برگزار شدن مراسم ۱۶ آذر امسال اشاره کرد.
اعتماد نوشت: و اما ١۶ آذر ٩۴؛ دیگر حیف است که از تلخی های گذشته گفت. دیگر حیف است رخ به نقاب رخوتی انداخت که یخ زدگی پاییز را بر جنبش هفتاد ساله دانشجویی نشاند تا در هشتمین سال خود، آخرین رگه های نشاط را هم بخشکاند. یادآوری هایی که مبادا حلاوت ساعت شور شریف به وقت نشاط دانشجو را به این زودی از کام بزداید. آری، دیروز ١۶ آذر دیگری رقم خورد. ١۶ آذری که نشان از پایان هشت سالی دارد که در پی خود به امید تدبیری چشم دوخته بود. آذر ماه که به سال ٩۴ رسید، باز همانی شد که انتظار می رفت. باز به همان گرمایی رسید که تبش در میان دستان دانشجویان به صداهای متناوب تشویق ها و هیاهو کشیدن ها، بالا گرفت. باز دانشجویانی را دوشادوش هم قرار داد تا آزادانه شعار دهند، فریاد زنند، تشویق کنند و گاهی هم اگر دل شان خواست هو کشند. سومین تجربه حضور در جمع دانشجویان شیرین ترین روز را برای روحانی اعتدالی رقم زد. مرد تغییر و تدبیر که با سیل شعارهای حمایتت می کنیم وارد سالن اجتماعات دانشگاه شریف می شود، وقتی منتقدان خود را یک به یک در تریبون می بیند لبخندی از سر رضایت بر لب می نشاند.
این روزنامه همچنین در یادداشتی ضمن اشاره به آمادگی دانشگاه برای نقد، از رونق در فضای دانشگاه ها سخن گفت و نوشت: تاریخ ایران گواهی می دهد که هرگاه دانشگاه به حرکت برخاسته و هر زمان که منشااثر بوده، ما جهشی جدی در راه اصلاح امور و پیشرفت و توسعه کشور داشته ایم و از دل این جنبش، رای ها و انتخاب هایی روییده که ایران را از بزنگاه ها و گردنه های سخت با کم ترین هزینه عبور داده است. حال که بار دیگر در آستانه کارزار دو انتخابات سرنوشت ساز کشور قرار داریم و از سوی دیگری به یمن تدبیر دولت از لحظه پرمخاطره هسته ای گذر کرده ایم و کشور آماده بهره مندی از سودمندی های توافق هسته ای است، بیش از هر زمان دیگری باید دست یاری به سوی دانشگاه بازگشاییم و دانشجویان را فرابخوانیم که هم امیدوارانه راه های گشایش و پیشرفت کشور را به تحصیل نشینند و هم مسوولانه در سرنوشت خود شریک شوند و آن را به تندباد چند رای و گردونه حادثه نسپارند. دیروز دانشگاه پیامی به تمامی تصمیم سازان کشور داد؛ اینکه آماده ایفای نقش دوگانه خود برای ایرانی بهتر شده و می خواهد که شریک آینده این کشور باشد، اکنون نوبت کارگزاران تصمیم ساز در نهادهای مسوول و موثر و تاثیرگذاران امنیتی بر فضای دانشگاه است که به این پیام، پاسخ مثبت دهند و درها را بیش از پیش بگشایند که مسیر تعالی جز این نیست.
روزنامه «ایران» نیز ضمن انتشار گزارشی کامل از سخنرانی رییس جمهوری در گرامیداشت ۱۶ آذر و اشاره به لزوم ایجاد فضای امن در دانشگاه ها، یادداشتی با عنوان «راه و رسم دانشگاه منتقد» منتشر کرد.
به نوشته ایران، واقعیت آن است که اگر خواهان دانشگاه هایی شکوفا و پرتحرک هستیم و بخواهیم دانشجویان در مسائل سیاسی و اجتماعی مشارکت داشته باشند، راهی جز این نیست که همه نهادهای حکومتی تحمل خود را نسبت به رفتارهای دانشجویی بالا ببرند و به خطاهای احتمالی با دیده اغماض بنگرند. بگذریم از این که در موارد زیادی اصولا شاید خطایی اتفاق نیفتاد و تنها تنگ نظری گروه های خاصی باعث شد که دانشجویان تحت فشار قرار بگیرند.
این روزنامه در ادامه افزود: باید به دانشجویان خود سخن گفتن را بیاموزیم و برای این که سخن گفتن را بیاموزند باید اجازه داشته باشند که سخن بگویند. دانشجویی که نتواند سخن بگوید، هرگز سخن گفتن ساختارمند را یاد نخواهد گرفت. بنابراین برخورد امنیتی اصولا برخوردی است که جایش در دانشگاه نیست. … پس، این تحلیل از اساس ناروا بوده و باید کسانی که در رأس برخی سازمان ها و تشکل ها هستند برای دانشگاه حق نقد و پرسشگری قائل شوند و به نظارت قانونمند و کلی بر محیط های دانشجویی بسنده کنند و بویژه از دخالت غیرقانونی در مدیریت های دانشگاهی پرهیز نمایند.
«قانون» هم می گوید که «دانشگاه دیروز نفس کشید» و فضای کلی ای که خوشبختانه امروز د ر د انشگاه های کشور به وجود آمد ه متفاوت از فضای رعب و وحشت و جو امنیتی ای که د ر فاصله سال های ۸۸ تا ۹۲ د ر د انشگاه ها به وجود آمد ه بود .
به باور این روزنامه، اشتباه فاحشی که اصولگرایان انجام می د هند این است که معتقد ند د انشگاه د ارد تبد یل به کلوپ سیاسی می شود و احزاب و تشکل ها د انشگاه ها را (ملعبه)خود کرد ه اند . این توهین آشکار اصولگرایان به د انشگاه و د انشجویان است و این البته شاید به این علت است که بیشتر د انشجویان ما تمایلی به اصولگرایان ند ارند و تنها ۵د رصد د انشجویان کشور طرفد ار آن ها بود ه و اصولگرایان از این قضیه ناراحت هستند و ترجیح می د هند که د ر د انشگاه ها به طور کلی فضای سیاسی وجود ند اشته باشد . بنابراین لازم نیست د ولت آقای روحانی حرکت خاصی انجام د هد همین که اجازه ند هد د وباره کمیته انضباطی به و فضای امنیتی بر د انشگاه حاکم شود به تد ریج روند اجتماعی د ر د انشگاه طی خواهد شد و اصلا لازم نیست وزارت علوم یازد هم وارد عمل خاصی شود ، د انشگاه و د انشجو خود ش بلد است که راه را چگونه بپیماید .
روزنامه «فرهیختگان» هم «فضای امن نه امنیتی» را در کلام روحانی برجسته و به آن توجه کرد.
ایجاد امکان نقد قدرت از سوی دانشگاه همچنین مورد توجه روزنامه «اطلاعات» نیز قرار گرفت تا جایی که در تیتری درشت به نقل از رییس جمهوری نوشت: قدرت اگر نقد نشود به سوی استبداد می رود.
در میان همه روزنامه هایی که موضوع نقد قدرت را از میان اظهارات رییس جمهوری مورد توجه قرار دادند و از تغییر مثبت فضای دانشگاه ها ابراز خوشحالی و امیدواری کردند، برخی روزنامه ها نیز تلاش کردند تا این اظهارات را به سمت حاشیه برده و در فضایی نه چندان مثبت به بررسی فضای کنونی دانشگاه ها بپردازند.
روزنامه «کیهان» فضای دانشگاه ها در مراسم دیروز ۱۶ آذر را همچون «آرایشگاهی برای بزک آمریکا» خواند و سخنرانان این مراسم در دانشگاه های گوناگون را «مرفهین بی دردی» نامید که «در صف گدایی اعتبار از دانشجویان» هستند!
کیهان گزارش خود را اینگونه شروع کرد: دیروز هم بسیاری از دانشگاه های کشور به آرایشگاهی برای بزک آمریکا تبدیل شده بود و تعدادی از مدعیان اصلاحات و عوامل فتنه آمریکایی-اسرائیلی ۸۸ با بهره گیری از غفلت جمعی از دانشجویان کم اطلاع از هویت واقعی این جماعت و حمایت غیرقابل توجیه وزارت علوم با حضور در دانشگاه ها، عقده های فروخورده خود از انقلاب را بیرون ریختند و در جاده یکطرفه ای که در آن از حضور دانشجویان مومن و متعهد با لطایف الحیل جلوگیری شده بود، علیه سنگرهای مقاومت و آن دسته از خاکریزهای نظام که مانع نفوذ پادوهای کاسه لیس غرب به مراکز تصمیم ساز و تصمیم گیر هستند، تاختند.برخی از مدعیان اصلاحات که پرونده های فساد اقتصادی آنان هنوز مفتوح است، در جمع دانشجویان بی خبر از کارنامه سیاه و آلوده این افراد، از ضرورت مقابله با فساد اقتصادی سخن گفته و تعداد اندکی که از قبل اجیر شده و در جلسات سخنرانی آنها به کار گرفته شده بودند، با کف و سوت و هورا، اجازه کمترین پرسش درباره هویت واقعی سخنرانان را ندادند.
«جوان» هم در یک شیطنت خبری عکسی بزرگ از حسن روحانی منتشر کرد که وی را تمام قد از پشت به تصویر کشیده است که در حال ترک صحنه است!
این روزنامه اصولگرا مدعی شد که کمتر از یک سوم دانشجویان حاضر در مراسم سخنرانی روحانی دانشجویان انتخاب شده بودند و این در حالی بود که رییس جمهوری از استکبارستیزی سخنی به میان نیاورد.
به ادعای این روزنامه، سخنرانی رئیس جمهور در روز امریکاستیزی در جایگاه بنفش تریبون که نشانه ای از مدیریت دولتی یک مراسم دانشجویی داشت، فاقد کلید واژه « استکبار» بود و به جز یک بار در آغاز سخنرانی که ۱۶ آذر را « روز دانشجو، روز دانشگاه، روز استقلال طلبی، روز آزادی خواهی و روز ایستادگی نخبگان ملت و دانشجویان در برابر استعمار و استبداد» نامید، امکان دیگری در سخنرانی خود به وجود نیاورد تا ماهیت اصلی روز ۱۶ آذر را که « استکبار ستیزی و امریکا ستیزی » بود، با مخاطبانش که بیشتر افراد غیر دانشجو بودند، در میان بگذارد.
*** امروز؛ تعیین و تکلیف کاهش نرخ سود بانکی
با وجود گذشت زمان طولانی از اعلام تصمیم کاهش نرخ سود بانکی، این تصمیم همچنان در بلاتکلیفی به سر می برد تا اینکه اعضای شورای پول و اعتبار، امروز عصر قرار است در مورد کاهش یا عدم کاهش نرخ سود بانکی تصمیم گیری کنند و فعالان اقتصادی، بانک ها، واحدهای صنعتی و تجاری آن بتوانند در شرایط کنونی و ماه های آینده براساس میزان هزینه های مالی خود تصمیم گیری کنند. برخی روزنامه ها به این موضوع پرداختند.
روزنامه «تعادل» تیتر نخست خود را به این موضوع اختصاص داد و از اینکه اقتصاد ایران در انتظار کاهش نرخ سود بانکی است، سخن گفت.
تعادل به بیان نظر مخالفان و موافقان این تصمیم اشاره کرد و نوشت: اگرچه عمده مدیران بانک ها و اعضای شورای پول و اعتبار معتقدند که در شرایط افزایش فشار بر هزینه های بانک ها و تولید، ضروری است که نرخ سود بانکی متناسب با کاهش نرخ تورم کاهش یابد اما برخی صاحب نظران با توجه به وجود تقاضای بالا برای تسهیلات با نرخ های کنونی سود بانکی، هشدار داده اند که اگر نرخ سود کاهش یابد از یک سو موجب افزایش تقاضا برای تسهیلات خواهد شد و از سوی دیگر میزان پس انداز و نقدینگی بانک های مجاز و رسمی را کاهش می دهد و در نتیجه بخشی از نقدینگی و سپرده ها برای دریافت سود سپرده بیشتر جذب موسسات غیرمجاز می شود و تسهیلات با نرخ های بالا همچنان بازار پول را با نابسامانی و نرخ های گوناگون مواجه خواهد کرد.
به نوشته این روزنامه، اما عده یی از کارشناسان معتقدند که در شرایط کنونی، کاهش یک تا دو درصدی نرخ سود بانکی و اعلام نرخ سود بانکی در حد ۱۷تا ۱۸درصد می تواند با فاصله قابل توجه با نرخ تورم موجب کاهش هزینه بانک ها و واحدهای تولیدی و هزینه های دولت و بدهکاران بانکی شود زیرا این شرایط و فشار هزینه ها با نرخ های بالای سود بانکی ادامه کار بانک ها و واحدهای تولیدی را با چالش اساسی مواجه کرده است.
روزنامه «جهان صنعت» هم کاهش سود بانکی را زیر ذره بین کارشناسان برد و نوشت: سوال پیش آمده این است که چرا این اتفاق تاکنون نیفتاده است؟ پاسخ به این پرسش را باید در فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز، رانت خواری و برخی عوامل دیگر جست و جو کرد.در حالی که موسسات اعتباری غیرمجاز بدون هیچ الزامی به تبعیت از قوانین بانک مرکزی به فعالیت خود ادامه می دهند، امکان سرریز شدن سپرده مشتریان از بانک ها به سمت این موسسات و در نتیجه ورشکستگی بانک ها و از دست رفتن بخشی از منابع کشور وجود دارد.همچنین برخی از افراد ذی قدرت که از بالا بودن سود بانکی نیز نفع می برند، مانع از رسیدگی به این امور می شوند.بر این اساس اگرچه قرار است جلسه شورای پول و اعتبار سرانجام امروز تشکیل شود با این حال به گفته جلال پور، عضو شورای پول و اعتبار بانک مرکزی با کاهش نرخ سود مخالف است.
به گفته جلال پور، نرخ سود بانکی باید به نحوی تعیین شود که بانک ها نیز بتوانند تسهیلات هم پرداخت کنند بنابراین غیر از اینکه موسسات مالی غیرمجاز خطر بروز مشکلات در اقتصاد بر اثر کاهش نرخ سود بانکی را به دنبال دارند، میزان نقدینگی کم بانک ها نیز ممکن است دردسرساز شود.
در همین زمینه «محمد قلی یوسفی»، اقتصاد دان و استاد دانشگاه علامه به جهان صنعت گفت: متاسفانه وقتی سیاست غلطی اتخاذ می شود چنان هزینه ای ایجاد می کند که تغییر این سیاست امکان پذیر نیست. مخصوصا سیاست های پولی و سیاست های که مربوط به منابع کشور و سود بانکی می شود. از طرفی به علت سیاست های غلطی که سال هاست در کشور دنبال می شود، منابع کشور از کنترل خارج شده است. این منابع بخشی در دست دولت، مشتریان ویژه و… قرار گرفته و بخشی نیز به صورت دارایی های غیرجاری در آمده است.
*** نکاتی در مورد «آن چند نخ بخیه»
ماجرای کشیدن بخیه از صورت کودکی در بیمارستان خمینی شهر اصفهان به دلیل ناتوانی مالی در پرداخت هزینه بخیه، در فضای مجازی تا جایی پیش رفت که بر پایه تازه ترین مطالب، پزشک و پرستارِ مقصر منتظر محاکمه قانونی هستند. برخی از یادداشت های روزنامه ها نیز به این موضوع اختصاص یافت و نکاتی در این باره بیان شد.
«شرق» در «بخیه به مسوولیت حرفه ای» نسبت به رعایت اخلاق حرفه ای در دنیای روزنامه نگاری و خبررسانی تاکید می کند و می نویسد: زمانی که این یادداشت در حال نگارش است، بیش از ٣٠ ساعت است که خبری داغ، حیرت انگیز، دهشتناک و غیرانسانی، فضای رسانه ای و فضای مجازی را پر کرده است. طبق این خبر، در یکی از مراکز درمانی، گروه پزشکی بعد از اینکه چانه مجروح یک طفل چهارساله را چند بخیه زده اند، با اظهار ناتوانی والدین طفل از پرداخت ١۵٠ هزار تومان هزینه درمان، پزشک معالج یا پرستار مربوطه، بخیه ها را از چانه مجروح طفل کشیده و او را خونین ومالین و مجروح روانه می کنند.
این روزنامه در ادامه پرسش هایی مبنی بر مبهم بودن ماجرا بیان کرد و نوشت: فرض کنیم آن پرستار یا پزشک، آن قدر پول دوست یا عصبانی بوده اند که به خود اجازه دهند چنین کار غیراخلاقی و زشتی انجام دهند. در آن مرکز درمانی کسی غیر از آنها نبوده که جلوی این کار خشونت بار را بگیرد؟ والدین این طفل، چه موضعی داشته اند؟ اگر کمی با بی طرفی اخلاقی و حقوقی روزنامه نگارانه به این پرسش ها توجه شود، روشن می شود که این خبر، از نظر حرفه ای بسیار خام و ناپخته است.
به بیان شرق، خبری با چنین عناصر مبهم چه بسا به ناروا، فرد یا افراد یا حتی قشری اجتماعی را در معرض آسیب حیثیتی قرار دهد. به اخلاق پزشکی متداول در ایران، برخی انتقادات وارد است اما قرار نیست با اخبار مجمل و مبهم، نسبت های ناروا هم داده شود. روزنامه نگار حرفه ای نمی تواند با معیارهایی عمل کند که در فضاهایی مانند تلگرام رایج است.
روزنامه «خراسان» هم خواستار رسیدگی به این موضوع شد و نکاتی را بیان کرد.
به نوشته ی این روزنامه، این اتفاق تلخ نشان می دهد که علی رغم اقدامات انجام شده، هنوز نظارت کارآمد و موثر در بخش سلامت و درمان مانند بسیاری از بخش های دیگر وجود ندارد و بعضی ها در خلاء نظارت های درون سازمانی و برون سازمانی کارآمد هر کاری دلشان می خواهد انجام می دهند. این حادثه تلخ همچنین نشان می دهد که هزینه درمان با همه کارهایی که انجام شده همچنان کمرشکن است و بر گرده مردم خصوصاً قشر کم درآمد بسیار سنگینی می کند. این ماجرای تلخ و بس تأمل برانگیز همچنین بیانگر این واقعیت است که با وجود کارهای بسیار خوب و قابل تقدیر وزیر بهداشت هنوز بسیاری از مردم به هنگام ابتلا به بیماری علاوه بر رنج بیماری باید هزار رنج دیگر را نیز تحمل کنند.
خراسان افزود: باز کردن بخیه های چانه شکافته شده آن کودک چهار ساله همچنین نشان می دهد که وجدان و عاطفه برخی از مردم و مسئولان و پزشکان، زخمی عمیق برداشته، زخم ناجوانمردی، زخم بی مروتی، زخمی که باید چاره ای برای درمانش اندیشیده شود.
*** اعلام وضعیت زرد شیوع آنفولانزا
به دنبال افزایش قربانیان آنفولانزا به ۳۳ نفر، در شهر کرمان و برخی نقاط دیگر وضعیت زرد اعلام شد. پس از استان کرمان، استان های سیستان و بلوچستان، کردستان لرستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، تهران، سمنان و خراسان شمالی در معرض شیوع آنفلوآنزای خطرناک قرار دارند.
به گزارش روزنامه «شهروند»، وضع کرمان زرد شد؛ شیوع آنفلوآنزا در کرمان، این استان را وارد این شرایط کرد. آخرین آمارها حکایت از مرگ ٢٨ نفر در کرمان در پی ابتلا به آنفلوآنزا دارد، حالا در کنار کسانی که جانشان را به دلیل این بیماری از دست داده اند، ۶٠٠ نفری هم در بیمارستان های کرمان بستری شده اند. شیوع این بیماری در این استان تا جایی نگران کننده شد که استاندار کرمان، مدارس را به مدت ٢ روز تعطیل کرد و گفت: مدارس به مدت ٢ روز برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا در کل استان تعطیل اعلام می شود.
شهروند همچنین از زبان مسوولان اعلام کرد که تزریق واکسن آنفولانزا برای همه ی گروه ها مفید نبوده و گروه های پرخطر مانند سالمندان، زنان باردار، کودکان زیر ۵ سال و برخی از مبتلایان به بیماری های خاص نباید این واکسن را تزریق کنند.
به نوشته این روزنامه، افراد مبتلا به بیماری یا مشکوک به بیماری از بوسیدن و دست دادن با دیگران جدا خودداری کنند. از هرگونه خوددرمانی خودداری و به پزشک مراجعه کنند، همچنین مصرف آنتی بیوتیک در بسیاری از موارد ابتلا به این بیماری اصلا ضرورتی ندارد و بعضی از مبتلایان لازم است با تشخیص پزشک تحت درمان های دارویی ویژه قرار گیرند. گفته می شود، آنفلوآنزا H١N١ بیماری حاد تنفسی است که به صورت واگیر از فردی به فرد دیگر انتقال می یابد. شروع آن به طور ناگهانی اتفاق می افتد و جزو آنفلوآنزاهای فصلی و معمولی در کشور است و هر سال مواردی از ابتلا و مرگ ناشی از این بیماری را در کشور داریم.
انتهای پیام/س