پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

9:50:27 - چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
چرا توجیهات فرزاد حسنی کارساز نیست؟ +فیلم
وقتی نمایشی اتفاق می افتد و «پیام مشترک» توسط عموم برداشت می شود. دیگر حتی اینکه نویسنده آن نمایش بگوید منظور من چیز دیگری بوده، بی فایده است. چرا که تلقی عام شکل گرفته است و باید تلاش برای به نیل رساندن مقصود پیش از روی صحنه رفتن نمایش صورت می گرفت، نه به عنوان ضمیمه ای الصاق شده به اصل برنامه.

به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ پخش پشت صحنه ماجرای فرزاد حسنی و مهمان برنامه اکسیر، حساسیت ها را نسبت به اتفاقات این برنامه نه تنها کم نکرد، بله واکنش ها نسبت به آن بیشتر شد. صدا و سیما با  انتشار این فیلم در برنامه شب گذشته “مردم چی میگن”، سعی در زود قضاوت کردن مردم و رسانه ها می گفت، اما آنچیزی که فراتر از این دیده میشو، اصل رفتار این مجری «سابقه دار» است.

محمدرضا کردلو در مطلبی درباره همین مسئله از نگاه نظریه ارتباطات نوشت:‌ “دیوید برلو”  نظریه پرداز ارتباطات است. او درباره معنی –به طور خلاصه چنین معتقد است: «ما زبان را برای بیان و بیرون آوردن معنی‌ها به کار می‌بریم و معنی وابسته به کدهایی است که ما در ارتباط انتخاب می‌کنیم. از طرفی این کدها و کلمات فقط خطوطی هستند بر کاغذ یا صداهایی هستند در هوا و معنایی ندارند بلکه معناها در آدم‌ها هستند و دارائی های ما محسوب می‌شوند، اگر ما بتوانیم افرادی را پیدا کنیم که معانی متشابه معنی‌های ما داشته باشند می‌توانیم به خوبی و به راحتی با آن ها ارتباط برقرار کنیم. برلو بعد یک حرف اساسی تر می زند: معنا چیزی قابل انتقال و منتقل شدن نیست. فقط پیام است که قابل انتقال است و معنی درون پیام نیست معنی‌ها در استفاده کننده پیام هستند.

پشت صحنه برنامه اکسیر

فیلم را از اینجا دانلــود کنید.

در نظریه دیگری پیرامون محتوا و مخاطب از “رولان بارت”، «مرگ مولف» مورد بحث قرار گرفته است. بارت در این مطلب «این دیدگاه سنتی را که مولف، منشاء متن، منبع معنا و تنها شخص صاحب صلاحیت برای تفسیر است، رد می کند.» به گفته بارت «زبان سخن می گوید و نه نویسنده.» و «تولد خواننده باید به قیمت مرگ نویسنده تمام شود.»

با این دو پیش فرض نظری در حوزه “ارتباط، معنا و مخاطب” شاید دلیل اینکه چرا بسیاری از مخاطبان هنوز در تردید هستند که توجیهات شب گذشته درباره “برنامه پرحاشیه و تلقی توهین توسط فرزاد حسنی”، را بپذیرند یا خیر، مشخص شود.

وقتی نمایشی اتفاق می افتد و «پیام مشترک» توسط عموم برداشت می شود. دیگر حتی اینکه نویسنده آن نمایش بگوید منظور من چیز دیگری بوده، بی فایده است. چرا که تلقی عام شکل گرفته است و باید تلاش برای به نیل رساندن مقصود پیش از روی صحنه رفتن نمایش صورت می گرفت، نه به عنوان ضمیمه ای الصاق شده به اصل برنامه!

احتمالاً بسیاری از مخاطبان دوباره بعد از توجیهات دیشب مجری و تهیه کننده برنامه اکسیر، مجددا فیلم کامل آن برنامه را دیده اند. آنها حتی بر فرض هماهنگ شدن مجری  و آقای جمشید! هنوز این تلقی را دارند که توهین صورت گرفته است. حتی اگر نمایش بوده، نمایش توهین آمیزی بوده و خوب است که مجری حداقل این را بپذیرد.

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi