به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از سیمرغ:
پفک چه ضررهایی برای بدن دارد؟
دکتر بهروز جنت, مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: فرآورده پف کرده بلغور ذرت، نوعی اسنک است که در واحدهای صنعتی به وسیله دستگاهی بنام اکسترودر بر پایه بلغور ذرت تهیه می شود، همچنین این محصولات که در کشور ما با نام عمومی پفک شناخته می شود؛ عمدتاً حاوی:
- بلغور ذرت
- روغن
- پودر پنیر یا آب پنیر
- نمک
- رنگ های طبیعی یا رنگ های مصنوعی
است.
البته با توجه به درخواست تولید کنندگان با مجوز، از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) سایر مواد اولیه ای که در ضوابط و مقررات مربوطه مجاز باشد، امکان استفاده دارد.
این فرآورده ها(پفک) با دارا بودن:
- ۱۵ الی ۲۰ درصد چربی
- ۵-۶ درصد پروتئین
- نمک
- مقدار قابل توجهی کربوهیدرات
- نشاسته
جزء کالاهای آسیب رسان به سلامت به حساب می آید.
تعریف کالاهای آسیب رسان به سلامت
تعریف ما هم از کالاهای آسیب رسان تعریفی مشخص و تغذیه ای بوده و مربوط به سلامت و ایمنی خود محصول یا فرآورده غذایی نیست، یعنی اگر پفک و اسنک ها را جز فراورده های آسیب رسان بحساب می آوریم به این معنا نیست که فرد با مصرف یک یا چند باره آنها، حتما دچار آسیب خواهد شد بلکه مقصود از مطرح کردن آنها تحت این نام به منظور کاهش مصرف آنها در کشور صورت می گیرد.
اگر چه جامعه ما نیازمند حرکت به سوی مصرف هرچه کمتر این فرآورده هاست اما آنطور هم که در برخی آمار به اشتباه و اغراق گونه بیان می شود ۲۵ برابر کشورهای اروپایی نیست.اما مصرف تنقلات همانند پفک دارای اثرات جبرانناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند. استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه پفک باعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایتبیماری های قلبی عروقی می شود.
همچنین نمک زیاد موجود در پفک که به منظور خوش طعمی پفک به مقادیر زیاد به آن افزوده می شود، علاوه بر تغییر ذائقه افراد به شورخواری، باعث آسیب دیدن کلیه ها، تجمع آب در بدن، درنتیجه تورم بافتها، افزایش فشار خون، سکتههای قلبی و مغزی میشود.
توصیه جدی ما این است که از مصرف زیاد این فرآورده آسیب رسان به سلامت در یک زمان و یا به صورت مداوم و طولانی مدت جدا خودداری شود، در ضمن این محصول برای کودکان زیر ۲ سال اصلا توصیه نمی شود و نمی تواند جایگزین وعده غذایی اصلی آنان شود.