پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

16:05:42 - چهارشنبه 10 مرداد 1403
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
وقفه ۸ ساله در ساخت کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کرمان / دانشجویان خواستار مساعدت وزیر بهداشت شدند
ساخت کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کرمان که از سال ۹۵ در پردیس جدید مرکزی این دانشگاه شروع شده است پس از گذشت سالها همچنان بلاتکلیف مانده و نیازمند ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

به گزارش دانشجو آزاد: تاریخ تأسیس دانشگاه علوم پزشکی شهر کرمان به سال ۱۳۵۶ برمی گردد و یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران محسوب می‌شود و تا کنون هزاران فارغ التحصیل رشته‌های مختلف پزشکی به جامعه تقدیم کرده است.

تجمیع ساختمان‌های دانشکده‌های این دانشگاه طی سنوات قبل در مجموعه‌ای با عنوان پردیس جدید با ساخت و ساز‌های جدید در حوالی میدان هفت باغ صورت گرفت؛ اما در این میان کار ساخت پروژه ساختمان کتابخانه مرکزی این دانشگاه که از سال ۱۳۹۵ آغاز شده بود، همچنان در مرحله اسکلت سازی متوقف شده است.

ایجاد وقفه طولانی در ساخت کتابخانه مرکزی مجهز و بزرگ دانشگاه علوم پزشکی کرمان که قریب ۵ هزار و ۵۰۰ دانشجو دارد موجب گلایه مندی دانشجویان به منظور عدم بهره مندی از محیطی آرام و مدرن برای انجام مطالعات درسی در طول ترم‌های تحصیلی و خصوصا در ایام امتحانات و نیز انجام امور پژوهشی مربوط به تکمیل و انجام پایان نامه‌ها و رساله‌های خود شده است.

اگر چه در برخی دانشکده‌های این دانشگاه کتابخانه‌های کوچک با ظرفیت بسیار محدود (به عنوان مثال ظرفیت ۲۵ نفره در دانشکده پرستاری) وجود دارد، ولی قاعدتا این ظرفیت‌های کم پاسخگوی نیاز‌های تعداد زیاد دانشجویان این دانشگاه با توجه به شاخص‌ها که هر سال نیز به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود، نیست.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتگو خبرنگار خبرگزاری دانشجو ضمن تایید وقفه ۸ ساله در ساخت و تکمیل کتابخانه مرکزی این دانشگاه گفت:  این طرح متاسفانه فاقد ماده ۲۳ و همچنین اعتبار مصوب ملی و استانی بوده است.

سید میثم موسوی افزود: فاز اسکلت پروژه کتابخانه مرکزی پردیس دانشگاه در سال ۱۳۹۵ شروع و در سال ۱۳۹۸ به اتمام رسیده است.  

تامین منابع مالی، چالش اصلی
او صراحتا اعلام کرد: برای فعال‌سازی و شروع فرآیند تکمیل این پروژه، با چالش قانونی تامین منابع مالی مواجه بودیم؛ زیرا شروع یا فعال سازی هر پروژه عمرانی بدون مجوز ماده ۲۳ و تامین اعتبار لازم، از لحاظ قانونی امکان پذیر نبود.  

موسوی تصریح کرد: فلذا با این وضعیت دانشگاه می‌بایستی از سایر ظرفیت‌های قانونی برای تامین منابع مالی لازم، نظیر مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ها، خیرین و یا مشارکت با بخش خصوصی استفاده نماید و در این راستا مذاکرات متعددی با شرکت‌های استانی و ملی و همچنین وزارت نفت (برای مسئولیت اجتماعی) انجام گردید.  

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: راه اندازی و تکمیل این کتابخانه در برنامه‌های این دانشگاه قرار دارد و در صورت تامین اعتبار و رفع موانع در آینده‌ای نزدیک، فعال سازی پروژه ساخت کتابخانه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی دلایل عدم اخذ مجوز ماده ۲۳ در خصوص این پروژه را که مربوط به دولت قبل می‌باشد را اعلام نکرد.

او میزان پیشرفت پروژه احداث کتابخانه مرکزی دانشگاه را ٣۵ درصد اعلام کرد و صراحتا گفت: کلیه شرکت‌های خصوصی و دولتی که می‌توانند در قالب مسئولیت اجتماعی خود در این پروژه دانشگاهی هزینه کنند.

۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه نیاز است

موسوی در پاسخ به  این سوال که آیا مشارکت وزارت نفت در خصوص تکمیل این پروژه قطعی و نهایی است، اظهار داشت: وزارت نفت در این خصوص  قول قطعی نداده است و تفاهم نامه‌ای میان این دانشگاه و وزارت نفت در این خصوص نوشته نشده است و پیگیری‌ها ادامه دارد.

وی میزان اعتبار لازم برای تکمیل پروژه کتابخانه این دانشگاه را ٣٠٠ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: ساختمان این کتابخانه در چندین طبقه برای ظرفیت ۶ هزار  دانشجو طراحی شده است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: تاکنون ١٠٠ میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده است.

لزوم تسریع در تکمیل کتابخانه مرکزی
همچنین مدیر اطلاع رسانی و منابع علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: احداث ساختمان ۵ طبقه کتابخانه مرکزی این دانشگاه جزو طرح‌های اولویت دار این دانشگاه به شمار می‌رود و تکمیل آن نیازمند تامین اعتبار مالی است.

سارا شفیعان افزود: در حال حاضر در سطح دانشکده‌های دانشگاه ۱۳ کتابخانه کوچک و سالن مطالعه با ۶۶۰ صندلی وجود دارد که میزان صندلی‌های موجود در آن‌ها متفاوت و در حد مقدورات فیزیکی ساختمان‌ها است؛ بطور مثال در کتابخانه دانشکده پرستاری ۲۵ صندلی وجود دارد.

او اعلام کرد: ۴ مورد از این تعداد کتابخانه و سالن‌های مطالعه نیز در بیمارستان‌های شفا، افضلی پور، شهید باهنر و شهید بهشتی قرار دارند.

وی گفت: بزرگترین کتابخانه دانشکده‌ای در دانشکده پزشکی این دانشگاه که در جوار دانشگاه شهید باهنر قرار دارد فعال است که ۱۴۶ صندلی دارد.

مدیر اطلاع رسانی و منابع علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: قطعا تکمیل و بهره برداری از ساختمان جدید کتابخانه مرکزی این دانشگاه نقش مهم و بسزایی در افزایش رفاه و دسترسی دانشجویان به محیطی خوب و مدرن به منظور انجام پژوهش‌های علمی تحقیقاتی، پایان نامه‌ها و رساله‌ها و نیز مطالعات درسی خواهد داشت.

درخواست دانشجویان از وزیر بهداشت
جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در گفتگو‌هایی با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با اشاره به اهمیت و ضرورت وجود یک کتابخانه بزرگ و مدرن در این دانشگاه خواستار مساعدت وزیر بهداشت در خصوص رفع موانع تکمیل این پروژه و نیز تسریع در تامین مالی ساخت آن شدند.

دانشجویان ضمن تقدیر از خدمات دولت در توسعه فضا‌های دانشگاهی، با بیان اینکه تکمیل و راه اندازی ساختمان کتابخانه مرکزی این دانشگاه با توجه به محدود و کوچک بودن فضا‌های کتابخانه‌های دانشکده‌ها، در انجام فرآیند‌ها و فعالیت‌های علمی و پژوهشی آنان تاثیر گذار است، همچنین بر پیگیری حل این موضوع از طریق نمایندگان مجلس تاکید کردند.

دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه یک سرمایه اجتماعی برای کشور محسوب می‌شود و آینده ساز است، خواستار مساعدت وزارت نفت و نیز ایفای مسئولیت اجتماعی شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی استان کرمان در این خصوص شدند.

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi