آغاز امتحانات همواره برای دانشجویان با قوانین خاصی روبرو است، از قوانین ورود به سر امتحان تا حتی منع از ورود وسایل غیرمجاز همچون کیف- جزوه- کتاب- تلفن همراه- هندزفری و … به طور کلی مقررات جلسات امتحانی یک امری است که باید دانشجویان در سر امتحان رعایت کنند تا امتحانی بدون دردسر داشته باشند.
اما یکی از وسایل مورد نیازی که سالی یک بار هر کسی را به سوی خود می کشد، ماشین حساب است. «ماشین حساب» همیشه به عنوان یک «یارکمکی» برای محصلین بوده است، وسیله ای که این روزها به دلیل گسترش فناوری در آنها و حل معادلات سنگین، دیگر به آسانی نمی توان آن را در سر جلسه امتحان برد.
رشتههای فنی و مهندسی، علوم پایه و … که غالبا نیاز به محاسبات در جلسه امتحان دارند، معلوم نیست که همیشه اجازه آوردن ماشین حساب سر آزمون را دارند یا نه! اما طبق اجازه استاد و تائید کارشناسان آموزش این موضوع مشخص میشود.
رشتههای نظری نیز همانطورکه از شواهد و نام و مواد امتحانی آن مشخص است، نیازی به آوردن ماشین حساب و استفاده ندارد .
سر جلسهی کنکور و آزمون تیزهوشان و مدارس نمونهدولتی نیز امکان استفاده از ماشینحساب وجود ندارد.
با این همه اما نوع ماشین حساب نیز بسیار مهم است؛ ماشین حسابهایی که خودشان بخشی از محاسبات پیچیده ریاضی مثل مثلثات را انجام میدهند، بسیار با ماشین حسابهای سادهای که دایره تواناییشان فقط ضرب و تقسیم ساده است متفاوتند.
جالب است بدانید که ماشینحسابهایی نیز وجود دارند که با گرفتن اطلاعات صورت مسئله، کلیه مراحل حل سوال، پاسخ نهایی و به علاوه رسم نمودار و … را نیز انجام میدهند که مطمئنا در هیچ آزمونی اجازه استفاده از آنها نیست.
گفتنی است در هرکدام از موارد فوق اگر دانشجویان بر خلاف مقررات، با خودشان ماشینحساب به جلسه آزمون بیاورند، به منزله تقلب محسوب میشود.
طرح این مسئله و جزئیات آن بهانهای شد تا به تفکیک، ماشین حسابهای مجاز و متناسب با انواع رشتههای تحصیلی را معرفی کنیم
لیست ماشین حساب های مجاز کنکور فنی و حرفه ای
دانش آموزان هنرستانی(فنی و حرفه ای و کاردانش) در جلسه کنکور مجاز به استفاده از ماشین حساب هایی هستند که از طرف سازمان سنجش اعلام شده اند.
در لیست زیر اسامی ماشین حساب های مجاز را مشاهده میکنید:
آموزش عمومی ماشین حساب مهندسی
البته از اینجــا هم می توانید آموزش عمومی ماشین حساب های مهندسی را دریافت کنید