به گزارش” دانشجو آزاد” به نقل از ایرنا ؛ مهدی عالمی درباره طرح تحقیقاتی خود گفت: با توجه به کاهش منابع سوخت فسیلی و آلایندگی زیاد آنها برآن شدیم تا در قالب یک طرح تحقیقاتی، جایگزین مناسبی برای این نوع سوخت ها و یا تولید ماده ای به منظور کاهش میزان آلایندگی این ذخایر تجدید ناپذیر پیدا کنیم که با توجه به مزایای بیودیزل مطالعه در این زمینه را در دستور این طرح قرار دادیم.
دانشجوی شیمی تجزیه دانشکده علوم پایه واحد علوم و تحقیقات افزود: کاهش تولید دی اکسید کربن co2 که عامل اصلی ایجاد گازهای گلخانه ای است، کاهش وابستگی به نفت، تجزیه پذیری در خاک در صورت نشت، کاهش آلایندهای خروجی در مقایسه با سوخت دیزل معمولی، افزایش ایمنی، کاهش بو و دوده تولیدی، افزایش روانکاوری موتور از جمله مزایایی سوخت بیودیزل حاصل از گیاه خاکشیر است.
وی یادآور شد: پس از مطالعه مقالات داخلی و خارجی و جستجو در زمینه منابع اولیه با مشاوره و راهنمایی های دکتر سحر بنی یعقوب عضو هیات علمی دانشکده علوم پایه واحد علوم و تحقیقات طرح تولید بیودیزل را عملیاتی کردم.
عالمی ادامه داد: پس از تحقیقات بر روی انواع دانه های روغنی، با توجه به دلایلی از قبیل خودرو بودن، عدم نیاز به مراقبت، سم پاشی، آبیاری، قابل رشد بودن در بسیاری از مناطق با اقلیم های گوناگون مخصوصا گرم و خشک و با توجه به اینکه منبع مورد نظر به عنوان خوراک اصلی انسان و موجودات محسوب نمی شود دانه روغنی گیاه خاکشیر انتخاب شد.
وی با بیان اینکه در مرحله ازمایشگاهی ابتدا باید اسید و روغن خاکشیر استخراج می شد، گفت: پس از تهیه خاکشیر اقدام به فرایند روغن گیری شد که حاصل آن تولید ۲۲ گرم روغن بود و این مقدار نشان داد که دانه خاکشیر مورد استفاده حداقل ۲۲ درصد اسید چرب دارد.
این محقق جوان توضیح داد: پس از این نتیجه گیری عملیات روغن گیری را در مقیاس بزرگتر( بنچ) انجام دادیم و در نهایت دو لیتر بیودیزل از روش ترانس استریفیکاسیون تهیه شد.
این فعالیت علمی با حمایت دانشکده علوم پایه و گروه شیمی تجزیه واحد علوم و تحقیقات در راستای اهداف شرکت دانش بنیان صورت گرفته است.
انتهای پیام /