فعالیت های سپاه حفاظت هواپیمایی در طول سی سال گذشته به حدی موفقیت آمیز بوده که ایکائو (سازمان بین المللی هوانوردی) سرانجام مجبور به تمجید و تعریف از سپاه در این حوزه شد.
به گزارش “دانشجو آزاد“ به نقل از افکار خبر:گارد امنیت پرواز از سال ۱۳۵۰ در ایران شروع به کار کرد و تا پیروزی انقلاب اسلامی این ماموریت توسط حراست شرکتهای هواپیمایی، یگان ویژه تکاوران و… انجام می شد.
از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۶۳ گارد امنیت پرواز در ایران نداشته ایم. با توجه به اینکه کشور در سالهای نخستین پیروزی انقلاب اسلامی درگیر مبارزه با ضد انقلاب و جنگ تحمیلی بود، دشمنان جمهوری اسلامی به منظور وارد آوردن فشار مضاعف بر نظام نوپای ایران اسلامی اقدام به ربایش چندین فروند هواپیمای فاقد گارد امنیت پرواز کرده و باعث پایین آمدن ضریب امنیتی در پروازها به واسطه انجام مداخلات غیرقانونی شدند.
بدین ترتیب و با توجه به وظیفه تصریح شده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قانون اساسی مبنی بر پاسداری و نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن این ماموریت حساس و خطیر نیز با فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره) «مبنی بر تشکیل سپاه حفاظت هواپیمایی» به سپاه محول گردید.
در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که ضریب آسیب پذیری هواپیماهایش به حداقل رسیده و امنیت خطوط هوایی ایران از چنان جایگاهی در جهان برخوردار است که برخی از کشورها در دنیا به ما لقب گارد آهنین داده اند. اقدامات خرابکارانه و مداخله جویانه در بخش صنعت حمل و نقل هوایی، بعد از حضور سپاه در این صنعت ده ها مورد بوده که سپاه حفاظت هواپیمایی در برخورد با این گونه تهدیدات و مداخلات غیرقانونی ۱۰۰ درصد موفق بوده و هیچ هواپیماربایی موفقی پس از حضور سپاه در ناوگان حمل و نقل هوایی انجام نشده است.
سردار علی اصغر گرجی زاده فرمانده حفاظت سپاه در حاشیه اولین همایش سراسری حفاظت سپاه، اقتدار و امنیت که صبح امروز به مناسبت پنجم دی ماه سالروز صدور فرمان حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر واگذاری ماموریت امنیت پرواز و حفاظت هواپیمایی به سپاه برگزار شد با اشاره به درخواست برخی کشورها برای همکاری با ایران افزود: به کشورهای دوستی که از ما درخواست داشتند، کمک کردیم که یک نمونه آن سوریه است و ما با اعزام برخی دوستان، اطلاعات و تجربیات خود را منتقل کردیم.
سردار گرجی زاده همچنین آسمان ایران را یکی از امن ترین آسمانها دانسته و بر این نکته تاکید کرده که از نظر ایکائو، ایران یکی از کشورهای تاپ در حوزه هوانوردی است و آنها ۳ بار از مراکز ما بازدید کرده و نمرات بالایی هم دادهاند.
فعالیت های سپاه حفاظت هواپیمایی برابر اعلام ایکائو (سازمان بین المللی هوانوردی) در سطح بالای استانداردهای بین المللی است؛ ایکائو به این نکته اذعان دارد که نیروهای حفاظتی سپاه در هواپیماها از آمادگی روحی بالا، آمادگی جسمانی مثال زدنی و همچنین آموزش های به روز برخوردار هستند.
در همین رابطه چندی پیش سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در حاشیه بازدید از روند تولید مجموعه تلویزیونی “آسمان من” گفته بود: سپاه حفاظت برای اجرای ماموریتهای خطیر خود تاکنون با اهدای بیش از ۵۰ شهید و تعدادی جانباز، امنیت و آرامش مردم در مسافرت های هوایی را تامین و در این راه افتخار بزرگی را برای نهاد انقلابی و مردمی سپاه به ارمغان آورده است.
فرمانده کل سپاه با اشاره به نظارت سازمانها و نهادهای بینالمللی بر اقدامات کشورها در زمینه امنیت خطوط هوایی افزود: امروز سازمان ایکائو که بر حفاظت هواپیمایی و امنیت پرواز کشورهای جهان نظارت میکند اقدامات جمهوری اسلامی را تایید و ایران را از جمله کشورهای موفق در این زمینه میداند.
امروز پنجم دی ماه ۹۴ نیز سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه در همایش سراسری حفاظت سپاه، اقتدار و امنیت با بیان اینکه اقتدار و امنیت به خودی خود ایجاد نمیشود، گفت: نبرد سپاه حفاظت با همه سرویس های جاسوسی دنیاست و کار پیچیده سپاه حفاظت هم این است که باید نقطه ها را در برابر فضاها حفاظت کند آن هم در حالیکه دشمن هر روز از ابزارها و برنامه های جدید و مدرن بهره برده و در عرصه ترور صاحب قدرت شدهاند و در یک مسیر تصاعدی برای برهم زدن امنیت ما گام بر میدارند.
توجه به ارزش های اخلاقی و استفاده از نیروهای مومن، تحصیل کرده و جوان، احترام به قوانین و اجرای دقیق آنها، مسافر محوری و تکریم ارباب رجوع، استفاده از تجربیات کارکنان قدیمی و بازنشسته و همچنین هماهنگی و همفکری با دیگر ارگان ها و شرکت های موجود در صنعت حمل و نقل هوایی، از جمله شاحصه های موفقیت سپاه حفاظت هواپیمایی ایران در ماموریت هایش تا کنون بوده است.
انتهای پیام/س