به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از فارس:جعفر مهراد بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به اعلام رتبهبندی موضوعی دانشگاههای برتر علوم انسانی و اجتماعی از سوی پایگاه رتبهبندی تایمز گفت: این پایگاه از ۱۳ شاخص عملکردی استفاده میکند که در ۵ حوزه آموزش با ۳۰ امتیاز، پژوهش با ۳۰ امتیاز، استناد با ۳۰ امتیاز، چشم انداز بین المللی با ۷٫۵ امتیاز و درآمد صنعتی با ۲٫۵ امتیاز به عملکرد دانشگاهها امتیازاتی تعلق میگیرد.
وی افزود: در جدیدترین رتبه بندی این پایگاه، کشور انگلستان با ۲۰ دانشگاه برتر، در بین ۱۰۰ دانشگاه ممتاز جهان در قاره اروپا صدرنشین است. ۵ دانشگاه انگلستان در بین ۲۰ دانشگاه برتر قرار دارند. آکسفورد رتبه ۴، یونیورسیتی کالج لندن رتبه ۵، کمبریج رتبه ۶، کینگز کالج لندن رتبه ۱۵ و ادینبورگ رتبه ۱۶ را از آن خود کردند.
مهراد ادامه داد: کشور آلمان در این رتبه بندی عملکرد خوبی از خود نشان داده و دارای ۱۱ دانشگاه برتر است.
چهره ماندگار کشور اضافه کرد: سوئیس نیز با ۳ دانشگاه در گروه کشورهایی قرار دارد که در بین کشورهای اروپا ممتاز و برجسته است به طوریکه انستیتو فناوری فدرال سوئیس در زوریخ رتبه ۶۱، دانشگاه زوریخ رتبه ۶۴ و دانشگاه باسل رتبه ۱۰۰ را در اختیار دارد.
رئیس گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز با بیان اینکه دانشگاههای Sapienze رم، اسکولا و بولونا در ایتالیا به ترتیب در جایگاه ۴۲، ۶۰ و ۸۲ قرار دارند، اظهار داشت: دانشگاه پانتئون – سوربون (پاریس یک) و دانشگاه «اکل نرمال سوپریور» کشور فرانسه نیز رتبههای ۳۳ و ۴۶ دانشگاههای برتر را در اختیار دارند و از بلژیک در این رتبه بندی دو دانشگاه KU Leuven و «گنت» به ترتیب با رتبه های ۲۷ و ۸۸ حضور دارند.
مهراد گفت: رتبه دانشگاه وین در اتریش ۴۷، دانشگاه هلسینکی در فنلاند ۵۶، دانشگاه آرهوس و کپنهاگ در دانمارک به ترتیت ۶۵ و ۶۹، دانشگاه استکهلم در سوئد ۸۲ (به طور مشترک با دانشگاه بولونا)، ترینیتی کالج دوبلین در جمهوری ایرلند ۷۴ و دانشگاه دولتی لومونوسف مسکو ۸۴ (به طور مشترک با دانشگاه پکن) است.
مهراد ادامه داد: ایالات متحده آمریکا در رشتههای هنر، علوم انسانی و اجتماعی در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر ۳۲ دانشگاه برتر دارد که در مقایسه با نتایج رتبه بندی سال قبل ۳ دانشگاه کمتر است.
وی اضافه کرد: دانشگاه استنفورد آمریکا رتبه اول را به خود اختصاص داده است و دانشگاههای هاروارد دوم، MIT سوم، برکلی کالیفرنیا هفتم، شیکاگو هشتم، کلمبیا و پرینستون به طور مشترک نهم، ییل یازدهم، یو سی الای دوازدهم، پنسیلوانیا سیزدهم و میشیگیان نوزدهم هستند.
مهراد گفت: وضعیتMIT با رتبه سوم جهان در حالی که بیشتر در حوزه علوم و فناوری فعالیت دارد قابل توجه است. بر اساس سیاستهای این دانشگاه تمام دانشجویان دورههای کارشناسی باید حداقل ۸ درس از کل ۱۷ درسی که در رشته هنرها، علوم انسانی و علوم اجتماعی ارائه میشود را اختیار کنند.
مهراد با بیان اینکه کشور کانادا در آمریکای شمالی نیز دارای ۳ دانشگاه برتر در رشتههای هنر، علوم انسانی و علوم اجتماعی است، گفت: دانشگاه تورنتو رتبه ۱۴ ، دانشگاه مک گیل رتبه ۳۴ و دانشگاه بریتیش کلمیبا رتبه ۳۹ دارند.
وی درباره کشورهای در حال توسعه گفت: رتبه دو کشور مکزیک با دانشگاه ملی اتونوموس با رتبه ۷۷ و آفریقای جنوبی با دانشگاه کیپ تاون با رتبه ۹۷ قابل توجه است.
وی گفت: جمهوری خلق چین با دانشگاه پکن رتبه ۸۴ دانشگاههای برتر را بدست آورده است. البته اگر دانشگاه هنگ کنگ را نیز لحاظ کنیم این کشور با دو دانشگاه ممتاز در این رتبه بندی قرار دارد. رتبه دانشگاه هنگ کنگ ۴۴ است. در ژاپن نیز دانشگاه توکیو به طور مشترک با دانشگاه هنگ کنگ رتبه ۴۴ را در اختیار دارد.
وی گفت: دانشگاه ملی سنگاپور موفق به کسب رتبه ۷۰ شده است، در استرالیا نیز سه دانشگاه سیدنی با رتبه ۲۹، دانشگاه ملبورن با رتبه ۳۸ و دانشگاه ملی استرالیا با رتبه ۴۳ جایگاه برتری در بین ۱۰۰ دانشگاه ممتاز جهان بدست آوردهاند.
انتهای پیام/س